avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate cornycorny

Activitate cornycorny

Bună seara!
Cum poate fi tras la răspundere un polițist din Ungaria care a întocmit în fals înscrisuri prin care eu persoana care nu a comis acea FAPTA am fost sancționat.
Precizez ca un cetățean Roman a prezentat fără drept autorităților Ungare o copie a cărții de identitate ce-mi aparținea la care a atașat trei înscrisuri FALSE pentru ca eu sa fiu sancționat în locul sau.
Precizez ca în România s-au efectuat cercetări doar fata de cetățeanul Român cu privire la infracțiunea de FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATA, Judecătoria Drobeta Turnu Severin dispunand (în mod ABUZIV ÎN OPINIA MEA) Renunțarea la aplicarea PEDEPSEI FATA DE INCULPAT și aplicarea unui AVERTISMENT.
Ma pot adresa vreunui Tribunal Internațional?
Bună ziua!
Va rog sa ma ajutați cu un sfat.
Am fost chemat în instanta de fratele tatălui meu, care solicita sa se constate nulitatea parțială a titlului de proprietate emis in baza Legii 18/91 și radierea de la moștenitori a tatălui meu pe motiv ca este singurul care a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate.
Precizez ca tatăl meu nu avea studii(4clase) și nu știa sa scrie, fapt pentru care a făcut doar fratele sau cerere pentru emiterea titlului de proprietate, iar din suprafețele de teren înscrise în titlul de proprietate (3 hectare) 0,75 ha i-a dat tatălui meu după emiterea titlului de proprietate. Aceasta suprafață de teren o am din anul 2012 la o asociație.
Au existat mai multe certuri între cei doi frați cu privire la împărțirea suprafețelor de teren, nefiind dezbătută taxa de succesiune pana prezent.
Poate sa ii admită instanta acțiunea și sa îl radieze pe tatăl meu din titlul de proprietate emis în anul 1994 având în vedere ca eu dovedesc ca suprafata de 0,75 ha din titlul de proprietate a aparținut tatălui meu (el a muncit-o...) înainte de emiterea titlului iar fratele lui putea sa solicite radierea tatălui meu din titlul de proprietate la data emiterii titlului de proprietate...
Va mulțumesc!
M-a ajutat. A fost depistata persoana care s-a folosit în mod abuziv xerocopia cărții de identitate... Acum este inculpat.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Plângerea penală la parchet nu va ajuta cu nimic,v-am dat varianta logică,slava domnului. găsiți pe net listele cu avocati în barourile indicate are cine sa va lămurească..

Pe langa datele personale, au fost publicate si doua sanctiuni disciplinare care se afla la dosar. Una este radiata din anul 2008, iar alta aplicata si anulata in anul 2016.
Au fost publicate pe intranet-ul institutiei respective si discutate si in sedinta de lucru, unde au participat mai multe persoane.
Va mulțumesc mult!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Puteti solicita despagubiri, de principiu, insa trebuie evaluat prejudiciul.

Furnizarea numelui si a prenumelui a fost realizata in mod abuziv,divulgarea acestor date este una ilegala, in esenta, a avut loc un acces neautorizat la datele ce prezinta caracater personal.

Divulgarea numelui si a prenumelui reprezinta o incalcare a drepturilor la viață privată și la protecția datelor cu caracter personal, garantate de art. 7 și art. 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și de art. 16 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.Regulamentul General privind Protecţia Datelor instituie, prin art. 24, principiul responsabilității operatorului, potrivit căruia: ”Ținând seama de natura, domeniul de aplicare, contextul şi scopurile prelucrării, precum şi de riscurile cu grade diferite de probabilitate şi gravitate pentru drepturile şi libertăţile persoanelor fizice, operatorul pune în aplicare măsuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru a garanta şi a fi în măsură să demonstreze că prelucrarea se efectuează în conformitate cu prezentul regulament. Respectivele măsuri se revizuiesc şi se actualizează dacă este necesar.


Va salut!
Am depus plângere penala la parchet.
Am solicitat la I. G. P. F daca in data respectiva, cu date mele personale a fost înregistrat cineva la vama. Am primit raspuns ca nu imi pot trimite acest aspec.
Nu stiu unde as putea sa ma adresez pentru aceste aspecte.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Probabil exista si in legislatia maghiara termene in care trebuia sa faceti demersuri ,sa contestati procesul verbal etc.Ar trebui să discutați cu un av prin Târgu Mureș,Miercurea Ciuc sunt avocati de origine maghiară înscriși în barourile locale care cunosc legislația din Ungaria.Puteti cere o consultație online (contra cost bineinteles)și va lamuriti

cornycorny a scris:

Buna ziua!
In februarie am primit prin posta o scrisoare recomandata în limba maghiara și imi este transmis faptul că am fost sancționat cu suma de 30000 forint.
Eu nu am călătorit niciodată în aceasta tara și nici nu am înstrăinat niciodată autoturismul personal altor persoane.
Unde ma pot adresa pentru a face dovada ca eu nu am parasit Romania?
Va mulțumesc!



Pot cere daune morale, daca un operator a fost sancționat cu AVERTISMENT de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal deoarece mi-au fost publicate datele personale fara acordul meu?
Buna ziua!
In februarie am primit prin posta o scrisoare recomandata în limba maghiara și imi este transmis faptul că am fost sancționat cu suma de 30000 forint.
Eu nu am călătorit niciodată în aceasta tara și nici nu am înstrăinat niciodată autoturismul personal altor persoane.
Unde ma pot adresa pentru a face dovada ca eu nu am parasit Romania?
Va mulțumesc!
Bună ziua! Am și eu o întrebare, în situația în care vrei sa te muti dintr-o instituție în alta, instituția la care vrei sa te muti are voie sa îți publice pe întranet, date din dosarul de personal/ profesional și sa aibă acces tot personalul instituției respective, fără acordul tău ? ( Ma refer la sancțiuni disciplinare, una fiind radiata din anul 2008, alta fiind anulata)
Nu am rezolvat problema inca, astept un raspuns scris din partea institutiei . Multumesc mult.

Editat: citare raspuns anterior
Buna seara, Va rog daca puteti sa ma ajutati !!
1) Sanctiunile disciplinare care sunt anulate/radiate, pot fi tinute la dosarul de personal sau nu? (care este baza legala)
2) In situatia in care vrei sa te muti in alta institutie si sanctiunile disciplinare care se afla la dosarul de personal,una fiind radiata si nu mai este prevazuta ca sanctiune disciplinara conform legislatiei, iar alta anulata,nu produc efecte asupra ta, sunt discutate in sedinta de lucru si postate pe intranetul institutiei respective, avand acces tot personalul institutiei, iti aduc un prejudiciu al imaginii si probitatii profesionale ?
3) Fiind anulate/radiate (nu mai produc efecte), poti solicita in instanta daune morale institutiei respective pentru ca ti=a adus un prejudiciu imaginii si probitatii profesionale fiind postate pe intranet?