avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Activitate cornycorny

Activitate cornycorny

Pe langa datele personale, au fost publicate si doua sanctiuni disciplinare care se afla la dosar. Una este radiata din anul 2008, iar alta aplicata si anulata in anul 2016.
Au fost publicate pe intranet-ul institutiei respective si discutate si in sedinta de lucru, unde au participat mai multe persoane.
Va mulțumesc mult!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Puteti solicita despagubiri, de principiu, insa trebuie evaluat prejudiciul.

Furnizarea numelui si a prenumelui a fost realizata in mod abuziv,divulgarea acestor date este una ilegala, in esenta, a avut loc un acces neautorizat la datele ce prezinta caracater personal.

Divulgarea numelui si a prenumelui reprezinta o incalcare a drepturilor la viață privată și la protecția datelor cu caracter personal, garantate de art. 7 și art. 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și de art. 16 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.Regulamentul General privind Protecţia Datelor instituie, prin art. 24, principiul responsabilității operatorului, potrivit căruia: ”Ținând seama de natura, domeniul de aplicare, contextul şi scopurile prelucrării, precum şi de riscurile cu grade diferite de probabilitate şi gravitate pentru drepturile şi libertăţile persoanelor fizice, operatorul pune în aplicare măsuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru a garanta şi a fi în măsură să demonstreze că prelucrarea se efectuează în conformitate cu prezentul regulament. Respectivele măsuri se revizuiesc şi se actualizează dacă este necesar.


Va salut!
Am depus plângere penala la parchet.
Am solicitat la I. G. P. F daca in data respectiva, cu date mele personale a fost înregistrat cineva la vama. Am primit raspuns ca nu imi pot trimite acest aspec.
Nu stiu unde as putea sa ma adresez pentru aceste aspecte.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Probabil exista si in legislatia maghiara termene in care trebuia sa faceti demersuri ,sa contestati procesul verbal etc.Ar trebui să discutați cu un av prin Târgu Mureș,Miercurea Ciuc sunt avocati de origine maghiară înscriși în barourile locale care cunosc legislația din Ungaria.Puteti cere o consultație online (contra cost bineinteles)și va lamuriti

cornycorny a scris:

Buna ziua!
In februarie am primit prin posta o scrisoare recomandata în limba maghiara și imi este transmis faptul că am fost sancționat cu suma de 30000 forint.
Eu nu am călătorit niciodată în aceasta tara și nici nu am înstrăinat niciodată autoturismul personal altor persoane.
Unde ma pot adresa pentru a face dovada ca eu nu am parasit Romania?
Va mulțumesc!Pot cere daune morale, daca un operator a fost sancționat cu AVERTISMENT de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal deoarece mi-au fost publicate datele personale fara acordul meu?
Buna ziua!
In februarie am primit prin posta o scrisoare recomandata în limba maghiara și imi este transmis faptul că am fost sancționat cu suma de 30000 forint.
Eu nu am călătorit niciodată în aceasta tara și nici nu am înstrăinat niciodată autoturismul personal altor persoane.
Unde ma pot adresa pentru a face dovada ca eu nu am parasit Romania?
Va mulțumesc!
Bună ziua! Am și eu o întrebare, în situația în care vrei sa te muti dintr-o instituție în alta, instituția la care vrei sa te muti are voie sa îți publice pe întranet, date din dosarul de personal/ profesional și sa aibă acces tot personalul instituției respective, fără acordul tău ? ( Ma refer la sancțiuni disciplinare, una fiind radiata din anul 2008, alta fiind anulata)
Nu am rezolvat problema inca, astept un raspuns scris din partea institutiei . Multumesc mult.

Editat: citare raspuns anterior
Buna seara, Va rog daca puteti sa ma ajutati !!
1) Sanctiunile disciplinare care sunt anulate/radiate, pot fi tinute la dosarul de personal sau nu? (care este baza legala)
2) In situatia in care vrei sa te muti in alta institutie si sanctiunile disciplinare care se afla la dosarul de personal,una fiind radiata si nu mai este prevazuta ca sanctiune disciplinara conform legislatiei, iar alta anulata,nu produc efecte asupra ta, sunt discutate in sedinta de lucru si postate pe intranetul institutiei respective, avand acces tot personalul institutiei, iti aduc un prejudiciu al imaginii si probitatii profesionale ?
3) Fiind anulate/radiate (nu mai produc efecte), poti solicita in instanta daune morale institutiei respective pentru ca ti=a adus un prejudiciu imaginii si probitatii profesionale fiind postate pe intranet?
Buna seara, in urma cu cateva luni am schimbat abonamentul la vodafone,operatorul spunandu-mi ca imi micsoreaza abonamentul cu 2 euro, imi mai da 2 gb de net si acces nelimitata la facebook, youtube ...., si perioada contractuala ramane aceiasi . Fiind aproape ora de inchidere nu am mai citit contractul avand incredere in ce imi zisese respectivul operator. Cand a venit factura, am observat ca mi-a crescut cu un euro in loc sa imi scada asa cum mi-a zis, mai mult de atat mi-a fost prelungit pe o perioada de 24 de luni, iar surpriza a fost ca mi-a incheiat contractul o doamna, in contract fiind alta persoana trecuta (un domn ).
Motivele pentru care doresc sa renunt la contract :
1) abonamentul a crescut cu 1 euro in loc sa scada;
2) perioada a crescut cu inca 12 luni, in loc sa ramana aceiasi .
Pentru 2 gb. platesc in plus 12 luni 75 de lei, si 24 de luni 1 euro in plus fata de cat plateam .
Cum pot anula acest contract ?
Va multumesc !!!!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Cerere de reluarea judecatii conform art. 415 C.Pr.Civ.

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema.
Am reanoit de curand abonamentul la Vodafone, si am constatat dupa o luna ca agentul de vanzari( femeie) care a incheiat contractul cu mine a folosit numele si datele altui agent de vanzari (barbat)..
Poate semna un contract alt agent de vanzari in locul celui care este trecut in contract?