avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate andoseg2

Activitate andoseg2

Multumesc pentru raspuns.

Persoana mi-a raspuns deja, insa continua defaimarea si refuza sa coopereze. Acest lucru imi permite sa depun chiar de maine plangerea, corect?

Nu mi-ati raspuns la intrebare. Pe numele cui completez plangerea?
Am citit legea si tocmai de aceea ma aflu aici ca sa fiu sigur ca am interpretat corect.

Imi puteti spune dumnevoastra ? Sunteti avocat?
tgeorgescu a scris:

Asa pot sa-mi fac si eu cont pe Facebook ca sunt Ion Iliescu si sa incep sa injur pe cine vreau. Trebuie demonstrata identitatea faptasului, iar asta nu cred ca poate face decat Politia.



Iar politia face sesizare catre Facebook . Facebook detine log-uri cu toate adresele IP si orele la care s-a facut accesarea pe cont. Aceste date sunt trimise Politiei care ulterior va contacta furnizorul de internet (ISP) . Furnizorul de internet va trimite la randu-i date similare Politiei care vor contine datele contractuale ale clientului caruia ii corespunde identitatea (IP-ul). De aici este usor :) .

Daca insa contul Facebook a fost inregistrat si accesat numai printr-un VPN iar acel VPN are ca politica sa nu pastreze log-urile utilizatorilor, Politia nu are ce face.
Buna ziua,

Asa cum spune si titlul, numele si prenumele meu apar fara consimtamantul meu pe un forum public unde o persoana rau intentionata ma denigreaza si calomniaza.

Am luat legatura cu firma de hosting unde acel forum este gazduit si mi-au dat telefonul si e-mailul persoanei in cauza. Am trimis notificari catre persoana respectiva insa vreau sa va intreb daca este in regula aceasta cale intrucat firma de hosting detine practic datele mele si nu persoana rau intentionata, nu ar trebui ca firma de hosting sa ia atitudine ?

Am inteles ca trebuie sa astept 15 zile de la notificarea operatorului pana cand pot sa sesizez Autoritatea pentru Protecția Datelor (ANSPDCP) .

Daca dupa aceste 15 zile nu se rezolva problema, reclamati pe numele cui o trimit ? Pe numele persoanei respective sau a firmei care gazduieste forumul ?

Multumesc.
Răspuns la discuția insulta
Constitutia Romaniei, art.30 alin. 6 :

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot prelua un domeniu .ro inactiv de la ROTLD. Posesorul
actual nu l-a folosit de cel putin 4 ani , timp in care l-am monitorizat constant. Nu exista nici date de contact. Cand am incercat acum 4 ani sa contactez ROTLD au spus ca nu pot sa imi furnizeze datele de contact intrucat sunt confidentiale. Astfel ca ma gandesc sa initiez un proces pentru a intra in posesia acestui domeniu inactiv.

Spre deosebire de actualul posesor al domeniului, eu intentionez sa-l folosesc pentru a crea o comunitate online . Ce sanse credeti ca am pentru a castiga un eventual proces ?

Multumesc
cioan a scris:

In alte state, de exemplu in Germania, acest sistem functioneaza. Daca opresti sau stionezi neregulamentar orice cetatean poate sesiza telefonic autoritatea locala si in 5 ... 10 minute persoana competenta se prezinta la locul faptei si constata contraventia. Persoana care a sesizat contraventia nu trebuie sa fie de fata. Insa trebuie ca aceasta sa poate fi identificata in cazul unei sesizari false si, bineinteles, sanctionata. Trebuie luate masuri pentru evitarea apelurilor false (prin identificare si amendare cu o suma care sa descurajeze respectiva persoana sa repete gestul.
Propunerea trebuie sa fie adresata Consiliului Local al localitatii de domiciliu.
Va urez succes.
ing. Ioan Ciobanu.


Va multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate, persoana trebuie sa fie identificata iar acest lucru se poate face prin crearea in baza de date a unui website, a unui cont care sa contina scanarea cartii de identitate. O astfel de procedura mai exista si la brokeri, unde este nevoie sa fie trimisa o copie scanata dupa C.I/permis/pasaport si dovada platii unei facturi recente care sa contina numele titularului. Acest lucru trebuie practic sa fie obligatoriu pentru ca astfel va putea fi platit si comisionul care ii revine reclamantului ,in caz contrar necunoscandu-se adresa pe care trebuie sa fie trimisa plata. Se poate implementa plata comisioanelor prin conturi Paypal sau Skrill atasate contului de "observator" ,sau alte servicii, servicii care necesita atasarea de carduri , fapt ce implica date reale ale celui care trimite dovezi si sesizari Politiei.
Am sa propun la mai multi cetatenti acest lucru si impreuna poate putem schimba ceva.
Sa stiti ca chiar m-as bucura sa ma filmati. Pe de o parte, poate ca nu credeti, dar cand semaforul arata rosu, din 10 persoane care vor sa traverseze doar doua asteapta culoarea verde. Daca va ganditi cumva ca eu sunt una dintre cele doua, aveti dreptate.
Pe de alta parte, acest lucru nu poate fi posibil intrucat necesita legitimarea mea pentru a putea fi reclamat iar dumneavoastra nu aveti acest drept intrucat nu sunteti politist. Prin urmare , reiese ca postul dumneavoastra nu are sens.

O zi buna.
Buna ziua,

Doresc sa stiu in ce masura cineva poate fi tras la raspundere pentru ca detine un website in care sunt postate Link-uri catre carti urcate pe site-uri de filehosting. Concret , se sustine intr-un paragraf special ca ei (detinatorii/ul site-ului) nu detin acele carti si ca ei doar posteaza link-uri de directionare catre locurile unde se afla acele carti upload-ate de catre terti, prin urmare nu pot fi trasi la raspundere. Eu va intreb pe dumneavoastra, este adevarat acest lucru ?

Multumesc.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu va încadrați pe legitima apărare.

În SUA este alta lege decât în România.

Uciderea persoanei va constitui infractiunea de omor și veți răspunde penal.

Poate ca în România este cumva încurajată hoția dar nu aveți dreptul de a împușca hoții în cazul dvs.


Acum am citit ce ati scris. Am inteles. Multumesc.