Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Asa pot sa-mi fac si eu cont pe Facebook ca sunt Ion Iliescu si sa incep sa injur pe cine vreau. Trebuie demonstrata identitatea faptasului, iar asta nu cred ca poate face decat Politia.
In alte state, de exemplu in Germania, acest sistem functioneaza. Daca opresti sau stionezi neregulamentar orice cetatean poate sesiza telefonic autoritatea locala si in 5 ... 10 minute persoana competenta se prezinta la locul faptei si constata contraventia. Persoana care a sesizat contraventia nu trebuie sa fie de fata. Insa trebuie ca aceasta sa poate fi identificata in cazul unei sesizari false si, bineinteles, sanctionata. Trebuie luate masuri pentru evitarea apelurilor false (prin identificare si amendare cu o suma care sa descurajeze respectiva persoana sa repete gestul.
Propunerea trebuie sa fie adresata Consiliului Local al localitatii de domiciliu.
Va urez succes.
ing. Ioan Ciobanu.
Nu va încadrați pe legitima apărare.
În SUA este alta lege decât în România.
Uciderea persoanei va constitui infractiunea de omor și veți răspunde penal.
Poate ca în România este cumva încurajată hoția dar nu aveți dreptul de a împușca hoții în cazul dvs.