avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate iulian_ctc

Activitate iulian_ctc

Pentru deschiderea unei ciorbari... .cu servire la geam, unde găsesc o persoana sau o firma pe care sa o plătesc și sa mi rezolve cu actele (infintare autorizare DSP, primărie.dsv etc). Soția mea e bucătar, nu vrea sa mai lucreze la patron diploma vechime experienta etc. Am văzut săptămâna trecută în Brașov o mica ciorbarie care servește 3...4 feluri ciorba la pachet.. Atât.. Totul to goo...la geam... Nu se întra în locație.. Dacă știți o persoana, sau o firma contra cost.. Care sa ma ajute ar fi minunat.
pot deschide o mica croitorie in ue?am vizitat de curand cateva tari...mai exact italia...franta...si spania....si am vazut preturile la manopera exact la ceeia ce fac eu in romania...mai concret...am deja un atelier de croitorie in bucuresti...unde functionez de 4 ani...acum vreau mai mult...am vazut in roma croitorii in care erau chinezi...si nu erau angajati...era croitoria lor....am vazut in strasbourg ca pretul unui scurtat de blugi este de 10 euro,la mine e 10 ron...vreau sa deschid o croitorie in franta....in italia..etccat e de scump? unde e mai ieftin? nu vreau srl...eu in romania am pfa neplatitor de tva...vreau ceva cat mai simplu fiscal.....am vazut spatii comerciale comparativ la pret cu bucuresti...deci de ce nu.....multumesc
Am un PFA, un mic atelier de croitorie, iar incepand cu luna Aprilie primaria Sector 4 printr-o hotarare de consiliu local nr9 / 2016 au hotarat ca toate PFA cat si cele juridice sa nu mai plateasca taxa de salubritate catre operatorul de salubritate, ci direct catre primaria locala. Intrebarea mea este : PFA-ul meu este persoana juridica sau nu? pentru ca nu stiu. Pana acum tot ce tine de intretinerea atelierului curent, caldura, apa, gunoi le plateam conform contractului de inchiriere catre asociatia de locatari al carui spatiu locativ l-am inchiriat, chiar sunt debusolat. Trebuie sa platesc la primarie? Si daca da, de ce mi se impune sa platesc minim 1 metru cub de gunoi generat pe luna care este 80 de ron, eu nu produc, si nu generez doar o pungulita de gunoi pe saptamana.
am un mic atelier de croitorie 10 mp unde de 2 ani fac diferite retusuri sant inregistrat ca si pfa in sistem real.din ianuarie 2016 stiu ca mai am ceva de platit in mod obligatoriu si anume 10,5 di venitul net sau brut? unde platesc? pt ca la anaf mi-au dat decizia de inpunere pe 2016 si platesc doar impozitul de 16 din venit net plus 5,5 la sanatate.