avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate dorufr

Activitate dorufr

Răspuns la discuția partaj
actiunea dee esire din indiviziune este imprescriptibila. Raspunsul este : in cat timp vrei.
Răspuns la discuția Testament olograf
toate testamentele legal intocmite au aceiasi "greutate" juridica. Singura problema a testamentului olograf este ca se va dispune efectuarea unei expertize grafologice pentru identificarea autorului, iar scriptele de comparatie trebue sa fie acceptate de catre expert. (in general se accepta tot ce are stampila)
e mai simplu decat pare. Certificat de nastere tradus, pasaport cu viza de intrare legala in tara si in rest aceias procedura ca si la romanasi.
sucursala opereaza in nume propriu dar in contul si pe seama firmei mama. Temeiul reprezentarii se gaseste in actele constitutive a sucursalei. Deci va putea sta in instanta doar ca reprezentant al societatii mama si va putea actiona doar in aceasta calitate.
prin apasarea butonului OK sub agreement ai semnat contractul
Răspuns la discuția an juridic
cred ca intrebarea era cu "batae" spre art 71(3) Cp "pedeapsa ce se considera executata in baza muncii prestate"
Răspuns la discuția Ce e cu hotarirea asta?
hotararea ce urmeaza sa fie obtinuta va fi pusa in executare
Răspuns la discuția Ce e cu hotarirea asta?
daca au trecut mai mult de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii va trebui sa optina alta aducand ca o proba si hotararea anterioara si sa o execute pe cea dea doua. Varianta mai simpla este sa schimbe toate ialele, sa-i interzica accesul in apartament, daca vine si insista - sa cheme politia aratand ca nu are titlu si hotararea veche de evacuare. In paralel sa faca un opis cu toate bunurile acestuia si sa-l notifice sa le ridice.....sa o dea el in judecata daca crede ca poate castiga ceva.
Răspuns la discuția an juridic
exista situatii in care desi s-a executat calendaristic 1 an - din dpdv juridic se considera executat mai mult (dar tot raportat la un "timp calendaristic"). Se aplica in materia executarilor penale. Daca vrei detalii intreaba ceva concret.
Răspuns la discuția nelamuriri
Clauza despre care vorbiti nu poate fi inserata in contractul de donatie, dar donatiile intre soti sunt prin excelenta revocabile. Altfel spus, daca vedeti ca se poate ajunge la divort mergeti la notariat, revocati donatia si comunicati revocarea sotului (prin executor judecatoresc) facand mentiunea si la cartea funciara.
PS. dupa divort nu veti mai putea revoca donatia prin procedura aratata.