avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate FeliciaVincze

Activitate FeliciaVincze

Buna ziua,
Inafara unui CIM, cum ar putea reprezenta un consilier juridic o pers juridica (ex. organizatie non profit) ?
A reprezentat cineva in baza unui contract de mandat...sau altfel?
Ideea este ca ne va reprezenta oricum gratis (in cadrul apelului la curtea de apel), dar trebuie neaparat sa-l angajam cu 2 ore in ziua in care se va prezenta pt noi in instanta? sau se poate si altfel?
Multumesc anticipat!
Felicia
Va multumesc pentru raspunsuri.
In cele din urma, am organizat Adunarea Generala care a votat ca acel comision sa-l achite doar proprietarii respectivi. (chitantierele le pune la dispozitie firma de administrare nu exista costuri in plus, casier nu avem tot firma de admin se ocupa...de aceea mi se parea aberant ca cei care achita cash sa mai plateasca si comisionul celor care achita online.. )
Răspuns la discuția Durata maxima a muncii
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt si edificator!!!
O zi exceptionala va doresc!
Buna ziua,
Daca prietenul meu are CIM la o firma de 2 ore pe zi...si acum si-a mai gasit inca o firma care l-ar angaja cu norma intreaba de 8 ore pe zi...este legal? ar fi 50 ore per saptamana....timp fizic ar avea sa lucreze pentru ambele.
Va multumesc anticipat!
Feli
Buna ziua,

Intr-o Asociatie de Proprietari, comisionul de gestiune cont curent se imparte cota parte la toti proprietarii.
Dar comisionul de incasare OP pentru proprietarii care platesc cheltuielile prin internet banking direct in contul Asociatie, cum se va suporta? cota parte de toti proprietarii, sau de proprietarul care achita prin IB? (pentru ca proprietarul care achita prin IB este comisionat si el la randul lui, individual) este corect ca acest comision de incasare OP sa se recupereze tot de la proprietarul respectiv? Sau este un comision pe care va trebui sa si-l accepte asociatia de prop. si sa-l recupereze cota parte de la toti proprietarii?
Va multumesc!
Cu stima,
Felicia
Se primeste in format pe hartie?
Buna ziua,
La o Asociatie de proprietari care nu are profit deloc, se depune D101? Eu am depus doar D010 la infiintare.
Dar acum am citit urmatoarele: FORMULARUL 101 „Declaratie privind impozitul pe profit” pentru anul 2016
Atentie! Formularul se va depune de catre persoanele care aplica regulile speciale de impozitare reglementate la art. 15 din Codul fiscal, inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal. Este vorba de urmatoarele persoane:
- asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari.

Deci trebuie sa depun D101 si daca n-avem profit? pana la ce data?
Va multumesc!
Va multumesc mult, d-na Elga!
Asta voiam sa stiu.
O zi frumoasa!
Buna ziua,

Fondul de reparatii pentru As. de Pr. se poate depune la banca in acelasi cont cu fondul de rulment? sau trebuie un cont separat? (pentru comisioane intreb)

Multumesc!
Răspuns la discuția Convocator cercetare disciplinara
Vreau sa va spun ca nici pana in 10.11. nu mi-au comunicat nimic.
Am mers la ei la firma in 10.11.2016 pentru ca mai aveam de ridicat bonuri si acelea nu se dau decat personal, atunci m-au pus sa semnez de primire (am primit un exemplar, data) cele 3 decizii: de suspendare CIM (art. 52 alin2), apoi de reluare a CIM si inca una de desfacere CIM art 61 lit a). Scrie pe toate ca se comunica in 5 zile, insa ei mi le-au bagat sub nas dupa o luna.
1. Cele 45 de zile in care pot sa contest curg de la data la care am fost dupa ele si am semnat ca am primit un exemplar? Asa fac dovada ca inca sunt in termen?
2. Credeti ca daca solicit in instanta anularea celor 3 decizii, pe motiv ca nu mi-au dat posibilitatea sa ma apar (m-au chemat in 06. oct, dar am primit abia in 10 convocarea), apoi pe art. 81 alin. 8 Codul Muncii, ca mi-am dat demisia fara preaviz (desi in CIM este preaviz 10 zile) pentru faptul ca angajatorul m-a mutat la alta sectie fara acordul meu, unde conditiile toxice imi afectau sanatatea...as avea castig de cauza?

eu vreau sa se considere ca CIM a incetat prin demisie, nu cercetare disciplinara, atat!

3. Daca nu mi se va admite actiunea, ma afecteaza cu ceva ca ei mi-au desfacut CIM disciplinar (absente nemotivate)?

4. Absentele nemotivate - mi-au scris ca am avut "9 absente nemotivate in anul 2016" (dar n-am avut, decat zilele de preaviz pe care ei doreau sa le fac)..apoi mai jos pe aceeasi decizie imi spun ca am avut "4 zile de absente nemotivate"...sa fie oare greseala de-a lor (apropo, firma asta toate actele le greseste)...sau nu inteleg de ce la final din 9 au ajuns la 4 zile...mi-a pus preaviz doar jumate de zi oare?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!