avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate DDDttt

Activitate DDDttt

Buna ziua,

Am un SRL-D deschis de ceva vreme si as vrea sa incep o noua activitate care presupune un site online care vinde niste subscriptii pentru informatii sportive.
Ce cod CAEN este necesar pentru un asemnea tip de activitate? Este vreo regula legata cu incasarea baniilor doar pe codul CAEN principal?
Răspuns la discuția Reducere suspendare permis
Ar fi culmea...
Răspuns la discuția Reducere suspendare permis
Multumesc pentru răspuns, însă nu vizează întrebarea mea sau cel puțin nu este scris explicit.

latka a scris:

OUG 195/2002
Art. 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) și art. 103 alin. (1) lit. c).
.......................
(5) Dispozițiile alin. (3) și (4) se aplică în mod corespunzător și cazului prevăzut la art. 104^1 alin. (1), în situația în care faptele respective fac parte din cele prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) și e), art. 103 alin. (1) lit. c), art. 103 alin. (2) și art. 118 alin. (5).
...................
Art. 104^1
(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă, fără ca aceasta să depășească 90 de zile.

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile (60 pentru circulația pe contrasens și 30 pentru culoarea roșie a semaforului). Am dat testul de 13 din 15 și am fost declarat admis.

Ținând cont ca mi-a fost întocmit un singur proces verbal, perioada mi se va reduce la 30 sau 60 de zile?
Buna ziua,

Ieri ma aflam in intersecția dintre Alexandru Serbanescu și șoseaua Pipera. Eu veneam dinspre Aerogării și in intersecția respectiva urma sa fac stânga.

Linia de tramvai in zona este închisă de câțiva ani. Din cauza faptului ca ma grăbeam la serviciu am mers pe linia de tramvai in porțiunea din apropierea intersecției, sensul opus de mers al tramvaielor. Am așteptat ca semaforul de înainte sa se facă verde, astfel încât sa nu intru in intersecție și sa produc un accident, apoi am avansat in intersecție (unde se ocolește centrul imaginar) pentru a nu încurca restul participanților la trafic in momentul in care o sa se facă verde la stânga. Nu am fost singur, eram 3 mașini in aceeași situație. Un domn de la rutieră pe motocicleta a venit și m-a tras pe dreapta doar pe mine dintre cele 3 mașini aflate in intersecție neregulamentar.

Permisul a fost suspendat pe 90 pentru nerespectarea culorii semaforului și circulația pe contrasens. Întrebarea este următoarea: dacă eu mergeam pe contrasens pe linia de tramvai desființată nu trebuia sa fiu încadrat la circulația pe linia de tramvai? Iar dacă eu nu am făcut stânga in intersecție pe culoare roșie, ci doar am mers înainte pe culoare verde se considera tot nerespectarea culorii semaforului? Credeți ca merita sa fac contestatie?

Precizez ca am înregistrat audio Conversația dintre mine și polițist, și acesta inițial spune faptul ca am trecut pe roșu înainte și apoi ii spun ca am trecut de fapt pe verde și spune: așa și?

Multumesc
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Ilogic mi se pare din cauza faptului este foarte bolnav , si doamne fereste ,pateste ceva intr-o zi , si banii respectiv se pierd .
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Nu a spus nimeni ca este obligat sa aiba un imputernicit , doar ca este ilogic ca o persoana bolnava sa lase asa bani in banca :) .
Răspuns la discuția mostenire
A , si tatal meu este pensionat de boala din cauza bolilor specificate mai sus . :)
Răspuns la discuția mostenire
A facut cateva atacuri cerebrale , sufera de epilepsie si are un inceput de dementa . Nu stiu sigur daca este suficient .
Discuție mostenire
Am si eu o intrebare, tatal meu a mostenit dupa moartea parintilor lui , doua case si cateva terenuri , acesta este pensionat pe caz de boala momentan si sufera de cateva probleme psihice . Si dintr-o anumita rea vointa , doreste sa vanda lucrurile respective astfel incat eu dupa moartea acestuia , sa nu mai mostenesc nimic . Se poate face ceva in acest sens?