avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate nasobraznic

Activitate nasobraznic

Eu am înțeles de la notar ca prin contractul de întreținere cu uzufructviager casa este a mea după decesul ei....
Neamurile ei indiferent de ce grad sunt nu au Cum sa ceara succesiunea la aceasta casa ca practic doamna mi-a vândut-o mie in timpul vieții prin întreținerea ei.
Am fost crescuta de o doamna, a cumpărat o casa naționalizată eu am fost girant plătitor și 75%am plătit-o eu.
Am fost la notar și am făcut un contract de întreținere cu uzufructviager ptr ea.
pe cf scrie numele ei și numele meu -nuda proprietate.
notarul a spus ca după decesul doamei automat casa este a mea făra dezbaterea succesiunea asupra acestei proprietati. Am și testament făcut de acum 5 ani .
întrebarea mea este se poate după decesul doamei sa intru in posesia casei fără dezbatere succesorala.
Mulțumesc

Suntem pe punctul de a face un contract cu persoana care ma crescut. Nu sunt adoptata doar ma crescut. Ea dorește sa ma treacă Jumi-juma pe contractul de la casa. Eu as opta ptr vânzare -cumpărare cu uzu -fruct viager.
Spune-ti se poate sa mă treacă pe contact iar pt partea ei sa facă uzu fruct viager altei Persone?
Si ma mai interesează o problema: in cazul in care aceasta doamna face uzu fruct viager pe numele meu iar eu decedez înaintea ei....se anulează uzu fruct si ii rămâne tot ei imobilul . Eu stiu ca uzu fruct viager...intri in drepturi după decesul persoanei care a făcut contractul de vânzare -cumpărare cu uzu viager
Bună seara. Am fost grantul plătitor la o persoana care ma crescut....in acte nu este mama mea. Casa a fost cu legea caselor naționalizate...sunt 10 ani deci o poate înstrăina. Acum suntem in faza sa facă contractul.
,,Mami ,,adica persoana care ma crescut ar vrea sa ma treacă pe contract...dar știu ca după decesul ei...o sa vina moștenitorii ei...spuneți despre ce este vb in contractul cu uz-viager.
Eu doresc sa găsim o soluție ca ea cât trăiește sa nu aibe gândiri negre și nici eu ca rămân in strada după moartea mamei , adoptive, dar fără hârtii.

Vreau sa precizez ca ea a făcut un testament ptr mine.... ea msi are in viata mama,soț pe care nu la văzut de 40 de ani, și frați , nepoți...Aceasta doamna nu are copii naturali.
Vă mulțumesc
Răspuns la discuția despre mosteniri , succesiuni
Stati putin eu nu am inteles ceva...nu să fācut acolo la casa succesiunea dupa 3 morti.eu sunt si gura mostenitoare dupa tatăl meu...sunt copilul lui...cum să cad la înţelegere cu fratelle lui..eu ştiam ca poti intra in posesia. Mosteniririi cu acte ( prin succesiune sau ai grija de acel imobil)...altfel cum se explica ca ei nu au facut succesiunea din 1978...prima persoana decedata
Daca dadeati o declaratie de acceptare a succesiunii dupa tatal dvs in termen de un an de la decesl acestuia va puteati prezenta si la succesiunea bunicilor . Asa trebuie sa va intelegeti amiabil cu fratele tatalui si sa nu va conteste drepturile.


Răspuns la discuția despre mosteniri , succesiuni
Joha a scris:

este posibil. Trebuia sa dati macar o declaratie de acceptare a succesiunii tatalui dvs, insa termenul de optiune succesorala a trecut. Casa pe numele cui este?


Pe numele buniciiilor...unde să dau declaratia ca accept succesiune?...
La aceea casa trebuia sa se faca prima succesiune dupa bunicul în1978. Apoi dupa bunica 2010 si apoi după tatăl meu 2013....chestia asta se poate întoarce şi impotriva singurului frate a Tatalui meu...nu numai în impotriva mea singura fiica. Adevarul e ca nu prea am inteles ce trebuie să fac
Buna seara. Tatal meu decedat acum 3 ani. Trebuie da fac succesiunea dupa casa lui parinteasca. In accea casa au stat (parintii.lui Amandoi decedati) si acum este locuita de fratele tatalui +sotia si nepotul tatalui+ nevasta lui si cei doi copii .dupa lege Eu stiu ca am jumatate...ptr ca tati nu a avut decat un frate.
Intrebarea mea este...in cazul in care voi face succesiunea dupa decesul unchiilor mei ( fratele tatalui si a sotiei lui )...nu exista riscul Sa pierd partea ce ii revine tatalui meu...
Vreau Sa mentionez ca de cand tati a murit Eu nu am trimis deloc bani ptr intretinerea imobilului , renovare , impozit. ...dar nici nu am luat chirie felie ce locuiesc acolo ca Stau in jumatea de casa a tatalui meu.
Cum ma sfatuiti Sa fac?
Eu nu am facut inca actele...am.vrut ca unchii mei Sa aibe batranetea linistita....iar dupa moartea lor...Eu si cu cei doi copii ai unchiilor mei Sa impartim casa...Dar imi este frica ca gestul meu de jumatate Sa nu mi se intoarca impotriva mea.
Deci am sanse Sa pierd partea de mostenire dupa Tatal meu ptr ca Eu nu lovuiesc in aceea casa , si nu contribui la intretinerea ei?. Va Multumesc

Răspuns la discuția Contract imobil - sfat
.Inchide cateva usi. Nu din mandrie, ignoranta sau aroganta, ci pentru ca dincolo de ele, nu mai e nimic......domnul care a scrie aceste randuri va rog explicati_mi ce ati vrut sa spuneti?... Ca nu am nici o sansa la aceasta casa ?...totusi e o casa in care sau platit bani...si Eu o ajut pe doamna care ma crescut...nu vine nimeni din neamul ei (mamA , fratii , nepoate de frati), sa o intreb de sanatate sau daca are de mancare...nu va inteleg la ce v_ati referit in citat
Răspuns la discuția Contract imobil - sfat
Nu a locuit în concubinaj....deocamdata casa pana în iunie este in rate. Tot in iunie se implinesc 10 ani de la prima rata...deci prin legea caselor nationalizate eA poate să o înstrăineaze...( 10 ani de la cumpărare)...în iunie cand este gata ratele trebuie facut contracul...femeia care ma crescut a spus ca ma trece si pe mine pe contract...vom fi eu si eA.dar Problema care este ca trebuie sa fac un contract să pot ramane cu casa dupa decesul ei. EA nu a fost căsătorită , are în viata mama , frati si nepoti dupa frati , verisori , ect...toti o pot mosteni mai puţin eu....care eu o intretin (eA nu are nici un venit ). Acum doi ani a facut un testament ptr mine...dar nu stiu daca nu pierd cu el
Răspuns la discuția Contract imobil - sfat
Multumesc de raspuns..doamna a făcut ptr mine testament..eA doreşte să mA treacă pe contract se împlinesc cei 10 ani de la prima rata a casei iar prin legea 112 a caselor nationalizate o poate înstrăina....atunci poate Ptr cealaltă jumătAte se va da în intretinere ....neavând venit o intretin Ptr jumătateA cealaltă de casa. Vă multumesc din suflet ptr raspuns