avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte de case - vanzare fara riscuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte de case - vanzare fara riscuri

Bună seara. Am fost grantul plătitor la o persoana care ma crescut....in acte nu este mama mea. Casa a fost cu legea caselor naționalizate...sunt 10 ani deci o poate înstrăina. Acum suntem in faza sa facă contractul.
,,Mami ,,adica persoana care ma crescut ar vrea sa ma treacă pe contract...dar știu ca după decesul ei...o sa vina moștenitorii ei...spuneți despre ce este vb in contractul cu uz-viager.
Eu doresc sa găsim o soluție ca ea cât trăiește sa nu aibe gândiri negre și nici eu ca rămân in strada după moartea mamei , adoptive, dar fără hârtii.

Vreau sa precizez ca ea a făcut un testament ptr mine.... ea msi are in viata mama,soț pe care nu la văzut de 40 de ani, și frați , nepoți...Aceasta doamna nu are copii naturali.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:44, 22 Iunie 2016
Incheiati cu doamna contract de intretinere cu uzufruct viager. Prestati intretinerea care consta in hrana, medicamente, haine . Pastrati chitante si facturi de la acestea si sa aveti martori ca s-a prestat intretinerea, vecini de exemplu. Iar doamna va sta in casa pana la deces, cand se va radia intretinerea si uzufructul viager si veti deveni deplin proprietar.
Uzufructuarul este persoana care are dreptul sa ramana in casa pana la decesul lui.
Doamna care v-a crescut mai este casatorita cu sotul pe care nu l-a vazut de 40 de ani sau sunt divortati? Daca sunt divortati fostul sot nu are niciun drept asupra casei, ar avea drept doar in cazul in care casa a fost dobandita in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren pe numele mamei sori67 sori67 Vreau sa cumpar un teren si apoi sa construiesc o casa, dar as vrea sa -l cumpar pe numele mamei.Nu stiu ce contract pot face cu ea pentru a putea sa stam in ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere ContSters292785 ContSters292785 Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ... (vezi toată discuția)
Contract de case nasobraznic1979 nasobraznic1979 Buna ziua. Am fost crescuta de o doamna . Aceasta doamna nu are copii naturali , este nemaritata. Ea nu are venit. Eu am cumparat casa..si acum vrem sa facem ... (vezi toată discuția)