avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate MARIANADemenescu

Activitate MARIANADemenescu

Buna ziua! Avem un apartament in care nu locuieste nimeni, dar ocazional mai sta fiul meu cate 4-5 zile pe luna acolo. La intretinere nu suntem trecuti cu nici 0 persoana, dar achitam la zi toate cheltuielile cu intretinerea, inclusiv utilitatile. Este vreo regula privind nr de zile in care este locuit apartamentul pentru a declara la asociatie?
Donatie teren agricol
Cumnata mea poate sa-mi doneze un teren agricol?
Care sunt conditiile pentru a-l dona?
Buna ziua!
Am următoarea situație:
În baza unui certificat de moștenitor, am la țară o suprafață în intravilan de 150 metri pătrați+construcție, pentru care am plătit impozit.
După Revoluție, în baza unei legi ( pe care nu o cunosc), se prevedea ca toți cei care au în posesie mai puțin de 1000 metri pătrati, să li se dea de la primărie teren până la concurența acestei suprafețe.
Primăria s-a conformat și mi-a mărit impozitul pentru o suprafață de 1000 metri pătrați, dar nu mi s-a transmis actul de împroprietarire. Am solicitat în scris să mi se comunice pentru ce suprafață plătesc impozit și mi s-a comunicat, tot în scris, că pentru 1000 metri pătrați,intravilan.
Primăria a fost inundată și a pierdut multe documente, inclusiv pe ale mele. Am dus eu încă un exemplar din Certificatul de moștenitor, care era doar pentru 150 metri pătrați, eu fiind în continuare impozitat pentru 1000 metri pătrați.
Ulterior, pentru proprietatea învecinata pe trei laturi cu a mea, s-a făcut succesiunea de către urmași, după părintii lor decedați.
În mod eronat, Primăria a inclus în masa succesorala a acestora și suprafața mea .
Am solicitat anul trecut o autorizație de construcție pentru un gard și mi s-a spus că nu figurez cu nici o suprafață în evidențe la primărie, deși sunt impozitat și plătesc în continuare impozit pentru 1000 metri pătrați.
De la primărie mi s-a spus verbal că situația nu se poate reglementa decât dacă le fac eu acțiune în instanță.
Va rog, dacă se poate, să-mi comunicați legea în baza căreia primăria a fost obligată să ne împroprietărească , pe cei care aveam mai puțin de 1000 metri pătrați, până la concurența acestei suprafețe.
Vă mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Ati putea sa mergeti la banca dumneavoastra sa solicitati lamuriri despre aceasta operatiune de incasare necuvenita in contul d-voastra si o solicitare de restituire a sumei catre platitor.
Bolnavul a fost internat de mai multe ori, dar nu l țin in spital prea mult. Nu cred că apartamentul poate fi antifonat pentru astfel de zgomote. Ce se mai poate face?
Linistea publica
Buna ziua! Un vecin are un copil bolnav psihic, care il face sa urle, sa dea in pereti, la orice ora din zi sau noapte, cand il apuca. Vecinii, mai ales cei de alaturi, sunt deranjati. Ce se poate face?
Nu am inteles raspunsul. Cum sa mai fie banii proprii ai mei daca intre timp s-au cheltuit?
Contract donatie bani
Daca primesc o donatie in bani de la parinti prin contract de donatie, si ma casatoresc, care este regimul juridic al acestei sume de bani in cazul unui divort de sotul meu? Aceasta suma intra la partaj daca am utilizat-o intre timp pentru restituirea unui imprumut facut de sotul meu inainte de casatorie, folosit de acesta pentru achizitionarea unui apartament?
Am originalul Certificatului de mostenitor si am depus deja o copie la Primarie odata cu sesizarea pe care am facut-o,dar nu au răspuns la intrebarea "unde este la proprietatea mea". Au dat un raspuns de 5 randuri, parcă în bataie de joc, comunicandu-mi doar urmatoarele :
" perioada de depunere a cererilor de rectificare a cadastrelor a expirat la data de 4.02.2012(in loc de 2022) , pana cand firma care a efectuat cadastrarea vă putea inregistra cererea de rectificare a imobilelor la care ati constatat diferente sau unele omisiuni. Impozitele datorate pe anul 2022 sunt cele atasate in Nota de plata."
De aceea trebuie sa solicit concret sa-mi spuna unde figureaza in evidenta Primariei proprietatea mea, solicitare care sa stea la baza unui eventual proces pe care il voi intenta Primariei.
Dar care este documentul funciar pe care trebuie sa-l solicit?
Buna ziua!
Am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii mei. In 1988 am facut succesiunea si am dus Certificatul de mostenitor la primarie.
De atunci sunt impozitat si platesc anual .
Dupa Revolutie, in 1993, primaria a fost inundata si a pierdut mai multe documente, inclusiv Certificatul meu de mostenitor , dar in evidenta contabila am ramas cu nr de rol, deci am fost impozitat in continuare si mi-am achitat la timp obligatiile.
Terenul este vecin pe 3 laturi cu proprietatea cumnatului meu (ginerele parintilor). Acesta a decedat in 2000 si urmasii au facut succesiunea dupa el.
Primaria le-a dat o adeverinta privind masa succesorala care includea si terenul si cladirea mea, fara sa stiu.
Astfel , certificatul de mostenitor al verilor mei cuprinde si proprietatea mea si sunt impozitati separat, inclusiv cu proprietatea mea. Eu am achitat de atunci si impozitele lor deoarece ei nu mai vin pe acolo de 25 de ani .
Anul acesta primaria a contractat o firma de cadastru care a cadastrat toate proprietatile. Am constatat ca pentru proprietatea mea nu s-a facut cadastru , iar masuratorile din cadastrul verilor mei cuprind si suprafetele + cladirea mea.
Am sesizat acest lucru la Primarie, inclusiv sa mi se spuna pentru ce sunt impozitat, dar mi s-a raspuns laconic ca s-au incheiat solicitarile privind refacerea masuratorilor( la primarie era un afis ca solicitarile de remasurare se fac pana la 4 februarie) si mi s-au transmis instiintarile de impozitare ,cu numerele de rol, atat pentru mine, cat si pentru verii mei.
Ce acte trebuie sa solicit de fapt la primarie pentru a mi se comunica unde este suprafata mea de teren+ cladiri pentru care am rol?