Vanzarile de teren extravilan sunt supuse formalitatilor de publicitate imibiliara. Totusi, as vrea sa stiu daca exista si alte posibilitati de a instraina un teren extravilan fara a mai fi obligat la acest demers (cam greoi). Multumesc
Sa inteleg ca incheierea de intabulare e un document premergator extrasului de CF?
A doua intrebare (si ultima) : pt terenurile care NU AU CF trebuie sa merg la firna de topografie/cadastru care a fost contractata de Primarue in cadrul Programului National de Cadastru si Carte funciara cu fonduri europene si sa solicit intabularea pe baza certif de mostenitor?
Va multumesc mult anticipat
Dar ce trebuie sa fac pt terenurile care NU AU CF dar exista pe certificatul de mostenitor? Nu notarul care mi a eliberat certificatul de mostenitor trebuie sa solicite intabularea la Ancpi? Sau eu sa ma ocup? Eu credeam ca e obligatia notarului.
Si va rog sa mi spuneti ce inseamna incheierea de intabulare? Este acelasi lucru cu Extras de CF?
Am primit recent de la notar certificatul de mostenitor pentru 8 terenuri inscrise toate in titlul de proprietate al tatalui meu. Constat ca doar 4 sunt mentionate ca avand CF, de altfel le-am si primit pe mail celelalte 4 nu au CF desi sunt mentionate si pe TP si pe certificatul de mostenitor. Notarul va cere la OCPI intabularea? Cine se ocupa de acest aspect? Mentionez ca in satul meu se desfasoara lucrari de intabulare cu fonduri europene in acest moment. Ce mai trebuie sa fac eu? Multumesc
In ce tip de uzucapiune s-ar incadra firma cumparatoare cu acte de mana?
Am aflat cu o intarziere de 23 de ani ca mostenesc dupa tatal meu un teren de 4,5 ha extravilan, arabil. A fost vandut cu acte de mana, pe mai nimic, de un oarecare membru al familie care s-a autointitulat mostenitor unei firme care e ploi ateaza acest teren si multe alte site de ha din judet. Pe CF figureaza tot bunicul meu care a decadat in 1996 si a carui unica mostenitoare sunt eu. Acum o saptamana am facut succesiunea, am certificat de mostenitor, CF e pe numele meu, dar firma nu recunoaste aceasta calitate a mea de mostenitor si s-a inscris ca fiind IN POSESIE la firma de topografie care face intabulari pe bani europeni, trecand peste notarea posesiei pt ca primaria nu le-a aprobat cererea de notare a posesiei.
Dezbaterea cu firma va avea lic public in decembrie in satul meu natal. Ce trebuie sa fac eu acum?
Eu credeam ca dreptul de vizita este obligatoriu la domiciliul copilului, de aceea l-am primit,
Drept de vizita al copilului minor
Buna ziua, am in intretinere un copil minor si locuiesc in caza parintilor mei. Tatal copilului vine dintr-un oras indepartat de cateva iri pe an sa il vada fara ca eu sa opun vreo obstructie. Intrenarea mea este : sunt obligata sa il primesc in casa parintilor mei? Ar putea foarte bine sa usi ia o camera la hotel pt cateva zile. Pe mine ma deranjeaza foarte mult faptul ca sta la noi 2-3 zile ca si cum as conviețui cu fostul meu soț. Unde s-ar putea derula aceste vizite?
Va multumesc
In Franța cunosc cazul unei prietene.
Dar daca avea pensie din SUA as fi avut vreun drept?
Va multumesc
Am uitat sa spun ca el a fost cetatean american, casatorindu-se a doua oara in SUA, dar pensia o incasa din Romania