avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate panseluta13

Activitate panseluta13

Răspuns la discuția Rectificare eroare materiala
Nu o poate inmatricula pe persoana fizica, ci doar pe firma, de aia vroiam sa facem modificarea asta.
In decembrie 2018 am vândut mașina unei prietene. Am fost la primărie, mi-au înregistrat contractul, mi-au scos-o de la impozit.
Din anumite motive, ea nu a înregistrat încă mașina pe numele ei și mă roagă să modific contractul, în sensul că la cumpărător să trec firma ei. Doar că tantile de la primărie nu vor să modifice. Spun că au trimis deja contractul la administrația de care aparține cumpărătoarea și că ele nu mai pot face nimic. Chiar nu mai pot face nimic? Vreo rectificare eroare materiala, ceva ...
Răspuns la discuția Nelămurire partaj
Multumesc tuturor pt raspunsuri
Răspuns la discuția Nelămurire partaj
L-ar ajuta pe el cu ceva dacă ar face acum regimul separației de bunuri? Sau e ca la un partaj, doar că în timpul căsătoriei?
Răspuns la discuția Nelămurire partaj
Firma și-a făcut-o după căsătorie, dar da, era unic asociat.
El și ea căsătoriți, își fac o casă. În timpul căsătoriei, el își face prin firma lui, cu fonduri din firmă, o altă casă. După închiderea firmei, această a doua casă trece pe persoană fizică și el o întabulează doar pe numele lui.
La un eventual divorț, această casă intră și ea la partaj? Sau fiind făcută cu banii lui din firmă (poate dovedi asta) rămâne a lui?
Anul trecut am obtinut venituri din chirii, mai mici decat salariul minim.
Am depus declaratia unica si am optat pentru plata CASS. Am platit si impozitul si CASS.
Azi am primit de la ANAF: Plati pentru CNP ..., cu "Va informam ca trezoreria statului a inregistrat si transmis catre sistemul informatic al ANAF, o operatiunea de compensare, inregistrata in acest sistem la data 29-07-2019, cu urmatoarele caracteristici:"
Sunt 4 fisiere, 2 pentru impozit pe venit, una cu plus 200 si una cu -200 (o suma mai mica decat am platit eu din estimarile facute) si 2 pentru CASS, cu + si -1140 lei (adica exact cat am platit pt CASS).
Anul asta am depus declaratia unica, completand doar 2019, ca pe 2018 era totul clar, nu aveam nimic de rectificat.
Ce inseamna asta? Ca-mi dau banii inapoi? Si de ce?
Singurele mele venituri sunt din chirii, sub valoarea salariului minim. In decembrie 2018 am platit asigurarea de sanatate care am inteles ca era valabila pana pe 15 martie, cand ar fi trebuit sa platesc pt anul urmator.
In conditiile in care se proroga depunerea declaratiei unice pana pe 31 iulie, inseamna ca sunt asigurata pana atunci si sa platesc abia in iulie?
Si de platit va trebui sa platesc 1268 lei (parca atat am vazut ca e noua suma) sau platesc lunar, ca am vazut ca si asta s-a modificat.
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Situatie actuala: parintii sunt divortati de 10 ani, copilul minor (15 ani) a fost incredintat mamei.
Intrebari:
1. In cazul in care mama moare, copilul va fi crescut automat de tata sau mai trebuie facute ceva acte legale? Mama a discutat cu tatal, care a fost de acord sa preia cresterea copilului in caz de ceva, se pune problema doar daca trebuie facut vreun act.
2. Mama are niste proprietati care, daca ar fi fost copilul major la moartea acesteia, le-ar fi mostenit el. Dar daca nu va fi major la moartea mamei, ce se va intampla cu ele?
Fratele meu, decedat acum 4 luni, avea o garsoniera inchiriata din 2017, cu contract inregistrat la anaf.
Dupa ce am obtinut certificatul de mostenitor, trebuie sa reinnoiesc contractul cu chiriasul.
Intrebarea mea: in contractul meu schimb doar datele fratelui meu cu ale mele, sau trebuie sa modific si data de inceput a inchirierii? Adica e ca si cum continui un contract vechi in care se modifica doar una din parti sau e ca si cum as incheia un contract nou care incepe sa se deruleze de acum?
Intreb ca sa nu-mi spuna la anaf ca nu e bine si sa mai pierd 2-3 zile.
Multumesc.