avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Moartea parintelui cu custodie deplina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Moartea parintelui cu custodie deplina

Situatie actuala: parintii sunt divortati de 10 ani, copilul minor (15 ani) a fost incredintat mamei.
Intrebari:
1. In cazul in care mama moare, copilul va fi crescut automat de tata sau mai trebuie facute ceva acte legale? Mama a discutat cu tatal, care a fost de acord sa preia cresterea copilului in caz de ceva, se pune problema doar daca trebuie facut vreun act.
2. Mama are niste proprietati care, daca ar fi fost copilul major la moartea acesteia, le-ar fi mostenit el. Dar daca nu va fi major la moartea mamei, ce se va intampla cu ele?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:18, 1 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar sa introduceți acțiune Pt exercitarea Autorității parintesti , in cazul decesului mamei , și pentru restabilirea domiciliului minorului la adresa unde va locui cu tatăl .
Bunurile vor fi moștenite de către minor, prin curator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cu privire la prima intrebare v-a lamurit colega.
Cu privire la cea de a doua intrebare, MINORUL MOSTENESTE indiferent de varsta sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Interdictie bunuri aly_magda aly_magda Buna ziua, Am o fetita rezultata din concubinaj. Am terminat procesul pentru incredintarea minorei si pensie alimentara. Sunt proprietara unei garsoniere si ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)