avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Themis7

Activitate Themis7

Răspuns la discuția tulburare liniste
Puteti sesiza Politia si Directia de Sanatate Publica.
Aveti dreptate, intervine incompatibilitatea.
Răspuns la discuția Jurisdictia unui stat
Va multumesc .
Răspuns la discuția Jurisdictia unui stat
@GabrielaPantu:Va multumesc, d-na avocat.Speta este urmatoarea:
Un dosar pe rol la o instanta din Romania avand ca obiect: schimbarea domiciliu copil in strainatate, iar acum un proces intentat in acea tara cu acelasi obiect... Instanta straina vrea sa hotareasca unde va fi domiciliul copilului.Parintii sunt deja divortati in Romania.. Copilul acum se afla in aceea tara in vacanta si refuza sa mai revina in Romania. Parerea mea este ca nu intra in competenta unei instante straine sa ia decizii in ceea ce priveste destinul unui copil.Dosarul din Romania nu s-a solutionat, deoarce se astepta ancheta sociala din acea tara. Ce parare aveti?
Răspuns la discuția Rectificare D390
Simplu. In declaratia "390" rectificativa veti completa corect, furnizorul "x" ( cu minus ) si furnizorul y.
Mare atentie insa: tot ce declarati in "390" trebuie sa se regaseasca si in declaratia 300.
In ce conditii se poate scoate un litigiu civil pe rol de sub jurisdictia statului roman.?Poate o instanta straina sa ia decizii peste statul roman in care toate partile implicate sunt cetateni romani? Va multumesc.
Răspuns la discuția Cursurile de igiena
Da, daca lucreaza in alimentatie publica.
Răspuns la discuția Raport ANAF persoana fizica
Evidenta salariilor unei persoane, stagiul de cotizare se realizeaza pe baza declaratiei "112"(declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate) care se transmite la Anaf de catre angajator. Intre Anaf si Casa Judeteana de Pensii, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, AJOFM (somaj) se distribuie aceste date centralizate. Deci, nu Anaf-ul este de vina pentru stagiul de cotizare, ci societatea care i-a calculat, platit, declarat drepturile salariale .Acest stagiu de cotizare sta la baza calcului pensiei.
Daca exista erori , acestea se pot corecta pe baza unei declaratii rectificative depusa de angajator.
Situatia este foarte grava. Orice suma incasata de la un client-persoana fizica sau juridica trebuie evidentiata in contabilitate. Avansurile se factureaza, iar la finalizarea lucrarilor se storneaza acest avans si se factureaza lucrarile de constructii conform situatiilor de lucrari/deviz ce vor fi anexate facturii.Faptul ca nu sunteti platitor de tva sau pe avansul incasat nu trebuia platit impozit pe venit nu va diminueaza fapta grava pe care ati comis-o si anume:evaziune fiscala.Ati depus bilantul contabil pe anul 2015?! Recomandarea este sa intrati in legalitate. De urgenta luati legatura cu un contabil care va poate ajuta, indruma pe calea cea buna.
Amenintarea, santajul sunt pedepsite de Codul Penal. Trebuie sa aveti dovezi concrete. Puteti sa mergeti la Politie sau la Parchet sa-l reclamati.