avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate crsulici

Activitate crsulici

Buna seara,
Am o nelamurire referitor la acordarea concediului medical.Am revenit din Cic pe data de 08,09,2016 si sunt din nou insarcinata in 5 luni . M a inregistrat in revisal cu data de 09.09.2016 si acum vreau sa-mi iau concediu medical de la data de 03,10.2016 pana este gata dosarul de risc maternal. Este posibil asa ceva sau trebuie sa am lucrata o luna de zile de cand am revenit?
Multumesc pentru raspuns !
Răspuns la discuția acordare concediu risc maternal
Va rog frumos daca imi puteti raspunde la intrebarea anterioara.As avea nevoie cat mai urgent de raspuns! Multumesc frumos.
Si as vrea sa va mai intreb daca de cand duc scrisoarea medicala de la medicul specialist pentru risc maternal trebuie sa ma mai duc la serviciu pana la intocmirea dosarului sau pot sta acasa din acea zi?
Multumesc!
Buna ziua,
M- am intors la serviciu pe data de 08.09.2016 si sunt din nou insarcinata in 4 luni. Din data in care imi face decizia de revenire din Cic pot anunta?
Daca vreau sa bag risc maternal care sunt pasii si ce documente sunt necesare?
Pot aduce concediu medical pana se aproba riscul sau pot aduce documentele de risc in aceeasi zi in care ii anunt?
Multumesc
Multumesc frumos, Si referitor la prima intrebare?
Buna ziua,
Copilul implineste 2 ani pe 08 septembrie 2016 iar eu trebuia sa ma intorc la serviciu pe 08 august 2016, dar mi s-a spus sa revin pe 08 septembrie. Problema este ca eu o sa ma duc la un alt loc de munca incepand cu data de 05 septembrie 2016, adica am aproape o luna de pauza nelucrata si sunt din nou insarcinata in 4 luni,deci voi lucra pana la 7 luni de sarcina. Intrebarile mele sunt
1. Daca mi se mai poate acorda concediu prenatal, cum este legal la 7 luni de sarcina in conditiile in care exista aceasta luna nelucrata si schimbarea locului de munca?
2.Cand se va calcula indemnizatia de crestere copil ce venituri se vor lua in calcul,se va trece peste luna nelucrata?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un stimulent de insertie de 500 ron/luna timp de un an daca ma intorc la serviciu cand copilul implineste 2 ani. Daca este adevarat cum trebuie sa procedez, mai trebuie sa depun ceva la primarie si cu cat timp inainte?
Multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra!
Răspuns la discuția revenire concediu crestere copil
Cand nu indeplineste tatal conditiile de de a beneficia de indemnizatie pentru CCC?
Cererea de demisie trebuie depusa in ziua in care ma intorc la munca, adica pe 08 septembrie sau mai inainte?
Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil, care face 2 ani pe 08.09.2016 si teoretic ar trebui sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme ,adica pe 08.08.2016, asa cum am auzit. Cei de la resurse umane de unde lucrez mi-au zis sa ma intorc pe 08.09.2016.
1.Este normal asa ceva ?
2. Ce se va intampla daca trebuie sa revin pe 08.08.2016 si ei mi-au spus sa ma intorc cand implineste copilul 2 ani , care ar fi consecintele daca au gresit si apoi vor da vina pe mine ca nu m-am intors? Va aparea o pauza de o luna pe cartea de munca?
Multumesc
Buna ziua,

Sunt in concediu de crestere copil pana la 1 august 2016 si sunt din nou insarcinata in 2 luni.Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de munca si sa incep in alta parte, dar doar pentru trei luni. Am 2 intrebari
1.Daca in acest caz voi mai beneficia de concediu prenatal in cazul in care lucrez doar trei luni ?
2. Cum se va calcula indemnizatia de crestere copil, adica ce venituri se vor lua in calcul in conditiile in care lucrez doar trei luni? Se vor considera ca si venituri si indemizatiile incasate de la primul copil, avand in vedere ca se suprapun cateva luni?