avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate VC-tin

Activitate VC-tin

Buna ziua ,am nevoie de o clarificare :care sunt vehiculele care se incadreaza la categoria"G-Altele" la politele de asigurare ?
da,esti acuzat de o eventuala paguba produsa ,anunta si unde ai facut asigurarea auto ca ai vandut si sa nu mai permita pe CNP tau sa faca alte asigurari .Ce e in mana nu i minciuna ,in ziua de azi nu mai trebuie sa ai incredere in uni oameni.

Madalin9820 a scris:

Dar mie mi se poate întâmpla ceva odată ce eu am și actul lui de identitate și mesaje și martori?

Buna ziua ,am cumparat de la părinți care au clauza de uzufruct pe toata proprietatea (casa si teren),doresc sa schimb abonamentul cat si numele titularului la curent dar nu pot fara acordul uzufructuarilor care nici nu locuiesc in aceasta locuinta ,ei avand domiciliul la sora mea in alta comuna .Ce pot face,ma incadrez la art .735 al.1 cheltuielile si sarcinile proprietatii revin nudului proprietar ,de care ar trebui sa tina cont distribuitorul de curent ?Multumesc anticipat.
Da ,daca a comis acident cu vehiculul sunteti si bun de plata, asigurarea era pe numele dvs. atunci asteptativa si la afectarea clasei bonus-malus. Daca aveti buletinul lui de ce nu faceti contract de vazare cumparare ,trimitetiil sa vil semneze prin posta si radiati masina din evidențele primariei ,anuntand si asiguratorii auto de vanzare pentru a nu putea face asigurarea pe numele dvs.in continua .Daca nu intelege cu vorba buna sa va semneze contractul neaparat apelati la un avocat si deschideri actiune ca timpul trece si de bine nu e .
Madalin9820 a scris:

Dar mie mi se poate întâmpla ceva odată ce eu am și actul lui de identitate și mesaje și martori?

Magariile in Romania sunt mari ,primari dau mana libera si se fac ca nu vad si nu stiu si uite asa apar proprietari pe suprafete de teren care nu li se cuvin .Dute si intreaba si la primarie la registru agricol si ing. primariei ce vecini si cum sta treaba cu terenul mostenit de tine .

giv a scris:

Cum sa nu greșească nimeni in aceasta situație când e încurcătura cat casa?
România e tara iresponsabililor.
Doctorii omoară oameni din neștiință si sunt "nevinovați", in instante se fac foarte multe nedreptăți si "nu este nimeni de vina", tara este furata la vedere de atâția ani si "nimeni nu este vinovat", "revoluția" nu are niciun vinovat, "mineriadele" la fel etc.
Chiar credeți ce spuneți? Uitați-va in oglinda când spuneți asta.
Din banii aia multi notarul a luat mare parte si doar o parte sunt cu titlu de impozit, știu si eu asta. Nu sunt ai statului toți cum fals pretindeți dumneavoastră.
El a îngrășat burta cu un onorariu baban din aceasta suma. Totul a durat câteva ore așa ca nu mai văicăriți pe notari ca alții muncesc o luna pe brânci sa ia acei bani (si poate unii au cam tot atâta carte cat si notarul nu si "norocul" sau).
Eu vreau sa spun clar ca atâta timp cat i-am plătit ce mi-a cerut, am dus toate actele care mi le-a cerut vreau sa îmi facă si treaba nu sa îmi creeze încurcături. Daca știa ca trebuie verificări suplimentare trebuia sa mi le ceara nu sa se complacă sa ia banii si sa facă un act care nu e bun. E ilegal chiar sa îmi atribuie un drept de proprietate asupra bunului altuia.
Cum adică nu e nimeni vinovat pentru rezultatul interogărilor.
Daca ceri la OCPI sa iți spună daca niște suprafețe de teren pot fi moștenite de o persoana si ei iți dau ca este in regula nu au proprietatea datelor care le trimit? Doar nu se ocupa cu vânzarea pătrunjelului la OCPI.
E revoltător ce spuneți dumneavoastră cu "nu este nimeni de vina".
Eu deduc ca mi-a luat impozit pentru stat degeaba daca suprafața nu era a mea si mi-a trecut-o in acte aiurea.

Vi s-a facut acest serviciu al verificărilor și aia a aparut: ca imobilul este intabulat pe numele altei persoane.


La momentul când am făcut actul de moștenire a apărut totul OK. In 2015.
In 2019 când am vrut sa intabulez pentru cartea funciara a apărut ca nu mai este OK.
Abracadabra.
Nu e vinovat nici notarul si nici biroul de carte funciară care a intabulat dreptul de proprietate in favoarea unui terț în baza actelor pe care acel terț le-a prezent și care probabil au fost in ordine.

Nope. Cică din 2000 e vândută suprafața. Nu de trei zile. Exista un contract de vânzare cumpărare. Așa ca la OCPI figura. De la ei este informația. Mie îmi miroase a greșeală la notar.
La primărie am discutat si s-au disculpat ca nu a adus la ei nimeni contractul de vânzare cumpărare.
Când îmi ajunge hârtia de la OCPI cu negația o sa o înaintez la primărie si o sa solicit sa îmi restituie banii plătiți in plus cu titlul de impozit la acea suprafața si sa ii impună proprietarului de drept plata pentru ultimii 20 de ani pentru care datorează impozit.
De greșit eu nu am greșit sigur pentru ca la notar am dus tot ce mi-a cerut si am plătit tot ce mi-a solicitat.
Acum sa își asume si răspunderea pentru ce a făcut. Daca nu trebuie sa găsesc o cale sa răspundă.
Cum sa procedez in aceasta situație?

nu pot plati eșalonat ,ca nu am de unde 2000 Ron ?

Dapix a scris:

Trimiteți imediat prin POȘTĂ și faceți precizarea pe chitanță că destinația banilor reprezintă CHELTUIELI DE JUDECATĂ.
Nu există o perioadă de grație, cheltuielile se plătesc imediat pentru a a evita executarea silită.

Aveți de plătit cheltuielile cumulate FOND-APEL.

Buna ziua ,am primit o hotarare in care trebuie sa achit cheltuielei de judecata pe fond ,am facut apel iar in urma apelului am primit sentinta in care trebuie sa platesc .Acum am de achitat ambele sume de bani (si din hotaraea fondului si fin cea a apelului)? in cat timp si unde fac plata ?Va multumesc.
Multumesc de raspuns, in urma vanzari eu am pierdut dreptul de utilizator al acestuia vehicul transferand dreptul de proprietate pe cumparator prin decizia 4/2018 Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul în interesul legii și a stabilit că în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului fostul proprietar pierde calitatea de utilizator și de subiect activ al faptei, iar dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun.
Pe baza acestei Ordonanțe aș putea cere transferarea clasei bonus malus către cumpărător.
IRIS AG BROKER de ASIGURARE a scris:

Buna ziua,

Conform Normei RCA:
(4) Pentru aplicarea unui malus sunt luate în calcul evenimentele pentru care este plătită o daună în perioada de referinţă, în care se reţine responsabilitatea totală sau parţială a conducătorului auto.
(5) Dacă la momentul producerii evenimentului vehiculul este însuşit şi utilizat fără acordul proprietarului şi acest lucru este sesizat în scris poliţiei, coeficientul din sistemul bonus-malus al asiguratului este neafectat.

Potrivit articolelor de mai sus, daca dvs. ati fost de acord si ati dat cumparatorului asigurarea RCA pentru auto inmatriculat pe numele dvs,, pentru evenimentul din vina acestuia in perioada de valabilitate RCA - malusul este inregistrat la dvs..

in caz contrar se aplica alin. (5)


Buna ziua,cum se poate regla clasa bonus malus daca in urma vanzarii unui vehicul cumparatorul a produs o dauna iar eu am aflat deabea dupa un an si doua luni despre asta cand clasa bonus malus mi a fost afectat .Va multumesc.
Răspuns la discuția viciile ascunse
Buna ziua,multumesc de raspuns . Am cumparat in Noiembrie 2014,in Iunie 2016 am vrut sa vidanjam si asa am aflat de viciu ptc. nu ne-a permis vitanjarea,in Ianuarie 2017 am facut o cerere de servitute pt a ajunge la fosa dar am fost respinsi pe motiv ca nu avem drepturi depline (vanzarea find cu clauza ) .Inteleg ca mai am putin timp sa cer pentru vicii ceva .Va multumesc .