avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viciile ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viciile ascunse

viciile ascunse ( fosa imobilului) din contractul de vanzare cu clauza de uzufruct viager pentru parinti se poate ataca tinand cont ca vanzatorul este frate ?in cat timp de la cumparare?( fosa imobilului) multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
VC-tin, utilizator
Cel mai recent răspuns: VC-tin , utilizator 00:56, 21 Februarie 2019
Buna ziua,

Se poate ataca in termen de 3 ani.

Va redau mai jos articolul de lege:

Art. 2531 C.Civ.

Dreptul la acţiunea în răspundere pentru vicii ascunse

(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, prescripţia dreptului la acţiune pentru viciile ascunse începe să curgă:

a) în cazul unui bun transmis sau al unei lucrări executate, alta decât o construcţie, de la împlinirea unui an de la data predării ori recepţiei finale a bunului sau a lucrării, în afara cazului în care viciul a fost descoperit mai înainte, când prescripţia va începe să curgă de la data descoperirii;

b) în cazul unei construcţii, de la împlinirea a 3 ani de la data predării sau recepţiei finale a construcţiei, afară numai dacă viciul a fost descoperit mai înainte, când prescripţia va începe să curgă de la data descoperirii.


Buna ziua,multumesc de raspuns . Am cumparat in Noiembrie 2014,in Iunie 2016 am vrut sa vidanjam si asa am aflat de viciu ptc. nu ne-a permis vitanjarea,in Ianuarie 2017 am facut o cerere de servitute pt a ajunge la fosa dar am fost respinsi pe motiv ca nu avem drepturi depline (vanzarea find cu clauza ) .Inteleg ca mai am putin timp sa cer pentru vicii ceva .Va multumesc .
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
VC-tin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns finisaje apartamente IulianBoicu IulianBoicu Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 6 ani si finisajele din baie, respectiv faianta a inceput sa trosneasca si s-a umflat, pe un perete. Nu este o ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru vicii ascunse redusa la 3 ani iizaga iizaga Buna ziua, In clauzele unui contract de vanzare-cumparare pe care urmeaza sa-l semnez, pentru un apartament, dezvoltatorul (care este si vanzatorul) acorda ... (vezi toată discuția)
Probleme de garantie ale imobilului. se da urmatoarea situatie: ... User8591 User8591 Probleme de garantie ale imobilului. Se da urmatoarea situatie: - constructie noua, vanzarea apartamentelor s-a finalizat la inceputul lui 2019 - a ... (vezi toată discuția)