avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate davidela1977

Activitate davidela1977

Buna ziua!
Ma confrunt cu următoarea problema si am mare nevoie de un sfat.
Am fost condamnat penal la pdeapsa de 6 luni sub supraveghere pentru conducere sub influența alcoolului,
Problema mea este faptul că, în sentinta, stabileste instanta o serie de obligații in sarcina mea, precum și munca in folosul comunității. Eu lucrez in Spania. Cum pot face sa ma supun acestor obligatii, în situația în care eu trebuie neapărat să revin la munca?
Va multumesc pentru sfaturi!
Buna ziua!
Ma confrunt cu următoarea problema si am mare nevoie de un sfat:
Am primit de la executor o somatie privind executarea silită.
Această somatie, împreună cu titlul executoriu, mi-a fost comunicata la domiciliul meu din buletin, dar unde nu locuiesc efectiv.
De cateva luni, locuiesc cu chirie in alt loc.pentru care detin contract de inchiriere.

Problema este ca , actele fiind comunicate la adresa mea din buletin, nu am avut cunoștință de ele in timp util, si acum nu mai sunt in termenul de 15 zile pt a depune contestație la executare.
Pot cere repunerea în termenul de contestație, prezentând contractul de închiriere?

Va multumesc frumos!
Din momentul in care nu i-am mai trimis bani lui direct, intrucat ii cheltuia pe alcool, distractii, i-am trimis banii direct celui mare, care ii cumpara fetei tort ce avea nevoie; din acel moment s-a accentuat situatia
majorum are 18 ani, nu lucreaza, dar eu le trimit bani si el are grija de fata
15 ani, e fata
buna seara! Va rog tare mult, dati-mi un sfat!
Lucrez in Italia, sunt casatorita, am doi copii, unul major si unul de 15 ani.
Eu sunt cea care trimite permenent bani si are grija de copii, ajutata fiind de copilul major. Comunicam permanent, vin periodic in tara. Sotul meu a introdus divort, cerand incredintarea minorului catre el, intrucat locuieste cu el, la domiciliul comun. Insa il jigneste, nu il hraneste, il loveste permanent, este efectiv traumatizata (e fata) de tatal sau. Argumentul pentru care doreste copilul este pensia alimentara ipotetica pe care ar trebui sa i-o trimit, cu toate ca sume consistente i-am trimis si pana acum, dar pe care le-a folosit pe alcool si petreceri. Eu pot veni definitiv in tara pe la mijlocul anului viitor.
As putea sa inchiriez in Romania un aparatment, unde copilul minor sa stea cu fratele sau? Ce sanse am ca instanta sa nu-i incredinteze lui minorul, dat fiind faptul ca locuieste in prezent cu el? Fata(minora) e atasata de mine, as lua-o cu mine in Italia, dar ma gandesc ca, avand 15 ani, ii este mai greu acum, cel putin pana invata limba. Cum as putea proceda? Va rog, ajutati-ma!
Buna seara! am nevoie disperata de un sfat! ma numesc ela , sunt in proces de divort, am cu sotul meu 3 copii minori; locuiesc in apartamentul inchiriat de acesta prin ANL, contract pe o perioada de 5 ani; sotul in prezent a plecat in germania, intentioneaza sa se stabileasca acolo; problema este faptul ca titular de contract este el, contractul trebuie reinnoit pe 1 dec 2016, insa exista posibilitatea ca el sa rezileze singur acest contract. in cateva zile este primul termen de judecata, el a venit pentru a participa la proces, si m-a anuntat ca va merge maine la Primarie sa rezilieze contractul , iar eu sa-mi fac bagajele si sa plec, intrucat copiii ii va duce la mama sa. ancheta sociala s-a efectuat la acest domiciliu, respectiv cel al nostru comun; avocatul meu am inteles ca a cerut beneficiul contractului de inchiriere in favoarea mea, insa hotararea ramane definitiva peste cateva luni, cand contractul va fi deja reziliat. sunt disperata . ce sa fac? cum sa procedez? multumesc mult anticipat pentru ajutor