Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ricaramurica100

Activitate ricaramurica100

Ruinele necesita certificat energetic sau nu?
LA CE SA FACA CERTIFICAT ENERGETIC AUDITORUL? NU VEDETI CA NU JUDECATI LOGIC ?
Mintea ta e plecata cu sorcova. La ce sa faca auditorul certificat ? La caramizi, iubita ?
O casa trebui sa aiba utilitati care sa ofere un confort. Daca nu au utilitati , nu se incadreaza in articolul din lege, deci nu e necesar certificatul.

Pai ma doamna, dumneavoastra judecati inainte de a scrie ? Pai daca sunt ruine, fara utilitati, la ce sa faca auditorul certificat energetic? La niste pereti ? Doar ca sa aia niste bani acesti auditori energetici care in marea lor majoritate sunt niste escroci care nici nu merg la fata locului, si faca certicate dupa ureche? LA RUINE NU SE POATE FACE CERTIFICAT.
EU POT VINDE 2 CASE FARA CERTIFICAT ENERGETIC DACA SUNT RUINE ?
Pai mie notarul mi-a spus ca nu se poate face certificat energetic pentru 2 constructii in ruina, si mi-a zis ca se le vand asa , fara certificat enrgetic, si daca primarul imi da o adevaerinta ca sunt in ruina, si notarul este de acord eu o sa le vand. E o aberatie sa mai obtin certificate nergetic pe 2 ruine, mai ales ca am citit pe site-urile straine ca la constructiile care sunt in ruina nu este necesar certificatul energetic. Eu nu o sa ma duc la niciun auditor pentru acest certificat, pentru ca noarul meu , ma primeste si fara certificat.
Of, pai notarul are nevoie, ca sa nu fiu eu obligat sa obtin certificat energetic pentru 2 ruine, ca escrocii astia de auditori energetici vor sa ma insele, sa-mi fac certificat energetic pe 2 ruine.
Ce inseamna CF ? Eu vreau sa vand aceste 2 constructii, si notarul mi-a zis ca nu trebuie sa obtin certificat energetic, si sa ma duc la primar si sa dea primarul o adevarinta ca cele 2 constructii sunt in stare de degradare. Eu cred ca primarul poate sa faca acest lucru, nu cred ca este nevoie de inspectorii de la urbanism, ca nu cred ca se ocupa ei cu asa ceva. Dumnevoastra ce parere aveti? Poate sa faca primarul acest lucru? Mie , notarul mi-a zis ca daca obtine de la primar acest lucru, adica aceasta adevaerinta, imi face actul de vanzare cumparare cu cumparatorul fara sa mai fie necesar certificatul energetic, care si asa nu se poate face pe 2 ruine.
Eu am doua constructii la tara, aflate in stare de ruina pe care vreau sa le vand ? Am nevoie de o adeverinta de la primar, care sa scrie ca sunt in stare de ruina? Primarul poate sa dea aceasta adeverinta, sau alta persoana trebuie sa constate ca sunt in stare de ruina ?