Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine poate constata ca 2 constructii sunt in stare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine poate constata ca 2 constructii sunt in stare de ruina

Eu am doua constructii la tara, aflate in stare de ruina pe care vreau sa le vand ? Am nevoie de o adeverinta de la primar, care sa scrie ca sunt in stare de ruina? Primarul poate sa dea aceasta adeverinta, sau alta persoana trebuie sa constate ca sunt in stare de ruina ?
Inspectorii din cadrul serviciului de urbanism pot elibera document care sa ateste starea tehnica a unei constructii
Depinde de ce aveti nevoie de aceste specificatii, nu inteleg... au CF, nu au?
Ce inseamna CF ? Eu vreau sa vand aceste 2 constructii, si notarul mi-a zis ca nu trebuie sa obtin certificat energetic, si sa ma duc la primar si sa dea primarul o adevarinta ca cele 2 constructii sunt in stare de degradare. Eu cred ca primarul poate sa faca acest lucru, nu cred ca este nevoie de inspectorii de la urbanism, ca nu cred ca se ocupa ei cu asa ceva. Dumnevoastra ce parere aveti? Poate sa faca primarul acest lucru? Mie , notarul mi-a zis ca daca obtine de la primar acest lucru, adica aceasta adevaerinta, imi face actul de vanzare cumparare cu cumparatorul fara sa mai fie necesar certificatul energetic, care si asa nu se poate face pe 2 ruine.
Primarul nu poate sa constate el ca cele doua constructii sunt de fapt niste ruine.Cineva trebuie sa avizeze si asta o fac specialistii de la Inspectoratul Judetean de Constructii.
Nu cunosc de ce anume are nevoie notarul de adeverinta in cauza. Daca nu sunt intabulate, daca nu au carte funciara adica, nu puteti vinde constructiile.
Indiferent ce parere avem noi, vazand ca sunt putine date comunicate de dv., mai degraba intrebati notarul cu pricina de ce doreste acea adeverinta, de unde o luati si care e nevoia de ea.

Alte discuții în legătură

Este nevoie de certificat energetic la o ruina? ricaramurica100 ricaramurica100 Eu am o fosta casa de locuit si o fosta moare, din care au ramas doar zidurile. In cazul acesta de ce mai este nevoie de certificat energeti, daca eu nu consum ... (vezi toată discuția)
Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)
Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica Rica_Ramurica Rica_Ramurica Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica. Auditorul energetic trebuie sa emita o nota de constare care are urmatorul ... (vezi toată discuția)