avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Activitate alina_muhulet

Activitate alina_muhulet

Răspuns la discuția taxa pe habitat
Taxa de habitat este o taxa speciala instituita prin Hotarare de Consiliu Local si reprezinta de fapt taxa pe gunoiul pe care il produce o persoana, doua, trei, dupa caz, la adresa unde se locuieste efectiv.
Unitatile CEC in urma unor norme interne tin arhiva doar 3 ani, incercati totusi la Directia de taxe si impozite, solicitati printr-o cerere emiterea unei copii a chitantei iar dansii sunt obligati oricum sa va raspunda in 30 de zile.
Succes.
Răspuns la discuția constructie fara autorizatie
Faptul ca platiti impozit pe casa nu va da nici un fel de drept de proprietate, mai ales daca nu aveti autorizatie de construire.
Solicitati in continuare autorizatia de construire, chiar daca asta ar implica si plata unei amenzi.
Răspuns la discuția nelamurire plata impozit masina
Art.264 alin.4 din Codul fiscal stipuleaza ca, orice persoana care dobandeste/instraineaza un mijloc de transport sau isi schimba domiciliul/sediul, dupa caz, are obligatia de a depune o declaratie fiscala cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau sediul in termen de 30 de zile inclusiv, de la modificarea survenita.
Cap.IX, pct.125 alin. 1,2 si 3 din HG nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal:
(1) În cazul schimbării domiciliului, a sediului sau a punctului de lucru, pe teritoriul României, contribuabilii proprietari de mijloace de transport supuse impozitului au obligaţia să declare, conform art. 264 alin. (4) din Codul fiscal, în termen de 30 de zile, la compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale din raza administrativ-teritorială unde sunt înregistrate aceste mijloace de transport, data schimbării şi noua adresă.
(2) În baza declaraţiei fiscale prevăzute la alin. (1), compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale transmite dosarul în vederea impunerii, în termen de 15 zile, compartimentului de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, specificând că, în baza confirmării primirii, va da la scădere impozitul cu începere de la data de întâi a lunii în care s-a schimbat domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, urmând ca impunerea să se stabilească cu începere de la aceeaşi dată la noua adresă.
(3) Compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, verifică pe teren, înainte de confirmarea primirii dosarului, exactitatea datelor privind noua adresă, confirmând preluarea debitului în termenul prevăzut de lege.

Răspuns la discuția radiere auto de la impozit
ok, dar radierea o solicita acum, deci se aplica prevederile Codului fiscal.
Răspuns la discuția radiere auto de la impozit
Cap.IX, Pct.126, alin.1 din HG nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice ale Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal stipuleaza ca, in cazul instrainarii mijloacelor de transport, taxa stabilita in sarcina fostului proprietar se da la scadere pe baza actului de instrainare, cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a facut instrainarea sau dupa caz radierea. Alin.2 prevede ca, compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale va proceda la scaderea taxei si va comunica, in termen de 15 zile, la compartimentul de specialitate al autoritatilor adiministratiei publice locale in a caror raza adiministrativ teritoriala noul proprietar, in calitatea sa de dobanditor, isi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, dupa caz, numele sau denumirea acestuia, adresa lui si data de la care s-a acordat scaderea din sarcina vechiului proprietar.
Succes!
Răspuns la discuția radiere auto de la impozit
Daca in adeverinta eliberata de politie este specificata data radierii, respectiv anul 2002, functionarii de la primarie sunt obligati sa va radieze din evidenta din anul 2002. Codul fiscal nu specifica nicaieri ca radierea se face de la data depunerii cererii de radiere ci de la data instrainarii catre o alta persoana. Daca persoana careia i-ati vandut masina este din aceeasi localitate lucrurile sunt simple, puteti demonstra ca cumparatorul plateste impozit pe aceeasi masina. Mai nou, acum puteti radia si pe baza contractului de vanzare cumparare sau pe baza facturii, asa ca prezentati contractul de vanzare cumparare.
Succes
Răspuns la discuția Taxe si impozite locale!
- Fiscalitate de la lege la practica, ed. a IV-a x 1, o gasesti aici la magazin, ai acolo foarte multe chestiuni vis-a-vis de impozite si taxe locale. Foloseste foarte mult Codul fiscal comparat, editiile 2004, 2006-2007 si 2007 - 2008 de Nicolae Mandoiu este foarte bun, crede-ma, lucrez in domeniu si stiu ce spun. Acest Cod fiscal il gasesti pe [ link extern ] / .