avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa pe habitat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa pe habitat

Daca o persoana isi are domiciliul legal la o adresa dar ,in fapt, locuieste la o alta adresa,la care dintre cele doua adrese trebuie sa plateasca taxa anuala de habitat?
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 13:58, 9 Mai 2008
ch_mi a scris:

taxa anuala de habitat


:-/ Ce-i asta? N-am auzit. Povestiti-ne mai pe larg...
Adica:eu locuiesc la pesrsoana 1 dar pe buletin am adresa la persoana 2.Persoana 1 mi-a cerut sa-i platesc taxa de habitat.Intrebarea este: ii platesc persoanei 1 sau persoanei 2?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
ch_mi, utilizator
Nu exista "taxa anuala de habitat". Incerc sa ghicesc la ce va referiti.
Vi se cere o chirie? In ce temei locuiti la persoana 1? Ati incheiat sau vi se cere sa incehiati un contract de inchiriere?
Vi se cere sa participati la plata cheltuieli lunare de intretinere catre asociatia de proprietari a imobilului in care locuiti la persoana 1? (apa, agent termic, etc.)
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
romascanu, moderator
Chiar ce reprezinta taxa de habitat? Exista asa ceva?
Am gasit o hotarare privind impozitele si taxele locale in municipiul Constanta din 2003, in care se mentioneaza si taxa pe habitat
ART. 4 Contribuabilii persoane fizice cu handicap de gradul I si persoanele fizice nevazatoare beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe cladire, teren si taxa habitat, dar numai pentru imobilul de la adresa de domiciliu.
Contribuabilii persoane fizice cu handicap de gradul II beneficiaza de reducere de 50% de la plata impozitului pe cladire, teren si taxa habitat, dar numai pentru imobilul de la adresa de domiciliu.
Persoanele fizice veterani de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi, persoanele prevazute la art.1 din Decretul-Lege nr. 118/1990 precum si persoanele fizice prevazute in Legea 42/1990, beneficiaza de facilitatile fiscale prevazute la capitolul X "Facilitati fiscale" din Ordonanta de Guvern nr. 36/2002.

Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa a demarat la începutul acestei luni o amplă campanie de verificare şi identificare a persoanelor care locuiesc în oraşul Constanţa în vederea impunerii la plata taxei de habitat.

Am mai gasit mentiuni privind taxa de habitat in judetele Tulcea si Galati.

Personal, mi se pare o aiureala aceasta taxa, ca si taxa pe scaun a lui Remes.
Taxa de habitat se plateste la adresa din buletin.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
avTodincaVeronica, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalitate taxa habitat in constanta vlr_bucur vlr_bucur Buna ziua! As dori sa stiu cat de legala este impunerea acestei taxe pe fiecare persoana care locuieste intr-un imobil.Pe decizia de impunere primita de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de ... tuty tuty Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo. Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)