avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate Miiia

Activitate Miiia

Răspuns la discuția Instiintare angajator


Cornel Vasile a scris:

Nu prea inteleg ca va contraziceti in doua afirmatii : ... au trecut cele 36 luni de prelungire legala a contractului ............ contractul a fost prelungit la inceputul anului 2019 pana in decembrie .

Care afirmatie este corecta ?

c.i.m. = contract individual de munca

Imi cer scuze , pai conform codului muncii am citit ca daca lucrezi in institutie de stat la 36 de luni trebuie sa dai concurs . Eu am inplinit cele 36 luni la inceputul anului in februarie . In 31.12.2018 mi s a prelungit prin act aditional contractul pana in 31.12.2019 . Problema e ca acum au scos toate posturile angajatiilor pe perioada determinata , la concurs practic posturile noastre si nu inteleg de ce nu le au scos pentru fiecare persoana cand i se implineau cei trei ani . Ma ajuta cu ceva daca ii instiintez ca sunt insarcinata ?
Răspuns la discuția Instiintare angajator


Cornel Vasile a scris:

In acest caz, nu s-a constatat incetarea de drept a c.i.m. ?

Fiti mai explicit va rog . Nu stiu ce inseamna acim . contractul a fost prelungit la inceputul anului 2019 pana in decembrie .
Răspuns la discuția Concurs functii contractuale
Am gasit legea actualizata , e ok pentru ca precizeaza cel putin 15 zile .
Cand pot anunta angajatorul ca sunt insarcinata ? Lucrez intr o institutie de stat pe perioada determinata si trebuie sa dau concurs pentru reangajare deoarece au trecut cele 36 luni de prelungire legala a contractului . Normal ar fi trebuit sa dau la inceputul anului , atunci am implinit perioada de 3 ani de la angajare. Nu stiu de ce au scos acum toate posturile la concurs si nu stiu ce sa fac sa ii anunt inainte de concurs ca sunt insarcinata ?
Buna ziua , am vazut un anunt publicat , pentru functii contractuale pe perioada determinata intr o institutie publica . Termenul de la publicare pana la desfasurarea concursului e de 17 zile lucratoare . E lega ? Am citit in lege ca se publica cu celnputin 30 zile lucratoare inainte de desfasurare . Se poate contesta concursu si care e procedura ?
Răspuns la discuția Concurs functionar public
Si daca nu e nici OUG 57/2019 ? In bibliografie se regaseste Constitutia Romaniei si O.G 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare , precum si literatura de specialitate .Multumesc si scuze.

Mesaj reeditat
@ Miiia

Buna ziua ,
Se poate organiza concurs pentru functii publice fara OUG 57/2019 ?
In bibliografie se regaseste Constitutia Romaniei si O.G 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare , precum si literatura de specialitate .
Comisia de concurs trebuie sa detina cate un membru de la fiecare serviciu de care apartine postul respectiv ?Multumesc si scuze.
Buna ziua , lucrez intr o institutie de stat angajata pe perioada contractuala . Sunt posturi scoase la concurs pentru functionari publici si in bibliografia pentru examen nu se regasesc legea 7 respectiv codul de conduita si legea 188 a functionarilor publici decat bibliografie de specialitate . Este corect sa fie examen pentru functionari publici fara aceste doua legi ? Au mai fost posturi scoase si tot timpul erau cele doua legi incluse in bibliografie . Multumesc .
Răspuns la discuția imobil licitatie publica
Va mulțumesc din suflet ! Cu siguranța îmi sunt utile sfaturile dv , la asta ma gândeam și eu sa vorbesc cu un topograf sa știu sigur dacă suprafața de acolo e egala cu cea din CF , apoi cu un executor sa știu exact la ce ma expun . Eu zic ca sunt înțeleși intre ei din moment ce lichidatorul judiciar nu era interesat sa ma convingă sa particip la licitație , de exemplu și el putea sa ma sfătuiască cum faceți și dv căci e jurist și ar trebuii sa știe. O zi frumoasa va doresc !
Răspuns la discuția imobil licitatie publica
Am scos CF -ul si la suprafata scie exact ca si in anunt suprafata teren 700 mp si suprafata construita 128mp iar la observatii /referinte scrie ( Nr. niveluri:1; S. construita la sol:128 mp; Pod basculă, construcţie birou cu 3 camere şi baracă metalică) . Casa pare sa aiba si mansarda pentru ca are geamuri sus, iar podul bascula si baraca metalica nu sunt in curtea respectiva si pe CF sunt trecute .
Oare baraca metalica si podul bascula intra in suprafata construita la sol de 128 mp? nu cred nu ? doar nu sunt cu fundatie . Asta nu inteleg de ce mi s-a zis ca doamna are jumatate din casa . Practic casa toata ar avea suprafata de 128mp , numai asa sa-si fi facut si mansarda si nu a trecut o pe CF, altceva nu-mi explic ce ar putea sa aiba doamna . Sau vor doar sa ma sperie sa nu ma particip. Daca particip la licitatie si adjudec imobilul ce as putea patii?
Buna ziua . Am gasit un anunt in legatura cu un imobil (sediu de firma -casa) scos la licitatie de catre o firma specializata in insolventa , imobilul apartinea unei firme care se afla in faliment .Am contatat lichidatorul judiciar , ne am intalnit la fata locului sa vedem imobilului in prezenta doamnei care este administrator la firma aflata in faliment ea stand cu chirie in imobilul respectiv . La fata locului lichidatorul judiciar a precizat faptul ca nu ne poate arata tot imobilul ca doamna spune ca practic jumatate din casa a construit-o ea.
Mi se pare absurd acest lucru cum ar putea fi construita jumatate din casa de ea? Sa nu fie toata casa trecuta pe CF? .Mi s-a parut ciudat ca in anunt nu e precizat nimic de cota parte sau alte lucruri si ca telefonic lichidatorul judiciar nu ne-a spus nimic in legatura cu aceasta situatie.Lichidatorul judiciar a facut evaluarea imobilului si detine si caietul de sarcini nu ar trebuii sa stie ce este acolo?