avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... imobil licitatie publica
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

imobil licitatie publica

Buna ziua . Am gasit un anunt in legatura cu un imobil (sediu de firma -casa) scos la licitatie de catre o firma specializata in insolventa , imobilul apartinea unei firme care se afla in faliment .Am contatat lichidatorul judiciar , ne am intalnit la fata locului sa vedem imobilului in prezenta doamnei care este administrator la firma aflata in faliment ea stand cu chirie in imobilul respectiv . La fata locului lichidatorul judiciar a precizat faptul ca nu ne poate arata tot imobilul ca doamna spune ca practic jumatate din casa a construit-o ea.
Mi se pare absurd acest lucru cum ar putea fi construita jumatate din casa de ea? Sa nu fie toata casa trecuta pe CF? .Mi s-a parut ciudat ca in anunt nu e precizat nimic de cota parte sau alte lucruri si ca telefonic lichidatorul judiciar nu ne-a spus nimic in legatura cu aceasta situatie.Lichidatorul judiciar a facut evaluarea imobilului si detine si caietul de sarcini nu ar trebuii sa stie ce este acolo?
Cel mai recent răspuns: Miiia , utilizator 17:46, 18 Iunie 2019
Ar trebui sa stie.

Solicitati numarul cadastral (este posibil sa apara in publicatia de vanzare) si scoateti un extras de carte funciara pentru informare. Se obtine online si se poate plati cu cardul.

Asa veti avea informatia corecta.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Am scos CF -ul si la suprafata scie exact ca si in anunt suprafata teren 700 mp si suprafata construita 128mp iar la observatii /referinte scrie ( Nr. niveluri:1; S. construita la sol:128 mp; Pod basculă, construcţie birou cu 3 camere şi baracă metalică) . Casa pare sa aiba si mansarda pentru ca are geamuri sus, iar podul bascula si baraca metalica nu sunt in curtea respectiva si pe CF sunt trecute .
Oare baraca metalica si podul bascula intra in suprafata construita la sol de 128 mp? nu cred nu ? doar nu sunt cu fundatie . Asta nu inteleg de ce mi s-a zis ca doamna are jumatate din casa . Practic casa toata ar avea suprafata de 128mp , numai asa sa-si fi facut si mansarda si nu a trecut o pe CF, altceva nu-mi explic ce ar putea sa aiba doamna . Sau vor doar sa ma sperie sa nu ma particip. Daca particip la licitatie si adjudec imobilul ce as putea patii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca mansarda sa aiba alt nr cadastral.

Daca este asa, ar trebui sa apara in extrasul cf ceva despre partile comune.

Ati putea discuta cu un inginer topo sa va spuna daca suprafetele din cadastru sunt aceleasi cu cele din teren.

Este posibil si sa vrea sa va descurajeze sa participati.

Daca adjudecati imobilul il dobanditi fara sarcini.

Daca in extrasul cf apare societatea cu 100% din dreptul de proprietate veti fi proprietar unic. Pe scurt, cumparati ce scrie in cf.

Orice investitie a facut o persoana in constructie, va trebui sa o recupereze de la societatea in faliment.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Va mulțumesc din suflet ! Cu siguranța îmi sunt utile sfaturile dv , la asta ma gândeam și eu sa vorbesc cu un topograf sa știu sigur dacă suprafața de acolo e egala cu cea din CF , apoi cu un executor sa știu exact la ce ma expun . Eu zic ca sunt înțeleși intre ei din moment ce lichidatorul judiciar nu era interesat sa ma convingă sa particip la licitație , de exemplu și el putea sa ma sfătuiască cum faceți și dv căci e jurist și ar trebuii sa știe. O zi frumoasa va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicatie de vanzare imobiliara, bun evaluat dar fara intabulare in forma actuala basu basu Buna ziua, am participat la o licitatie de executare si am adjudecat casa licitata. Am constatat 2 probleme, anume: - casa in forma evaluata nu are ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)
Diferente fond intre carte funciara si realitate adrianteodor26 adrianteodor26 Buna ziua, Vreau sa achizitionez o casa in Bucuresti. Proiectul a fost unul de consolidare, iar pe cartea funciara apare in prezent Parter+Pod. Fizic, ... (vezi toată discuția)