avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate Simina17

Activitate Simina17

Buna ziua! In data de 03.07.19, copilul implineste 2 ani, timp in care eu beneficiez de indemnizatie. Urmeaza sa revin la serviciu, fiind angajata pe firma sotului, ce detine o intreprindere individuala cu norma de venit fixa, in care el nu este angajat. In ultima luna inainte de a implini copilul 2 ani, sotul doreste sa intre el in concediu de crestere. In acest caz, nelamuririle mele sunt:
1. - ce pasi trebuie sa urmez eu (solicitare ca doresc sa revin la munca? Cu ce data? Cat timp sotul e in concediu, eu ce fac? etc.) ?
2. - ce pasi trebuie sa urmeze sotul pt a intra in CCC / beneficia de indemnizatie (ce acte, unde trebuie depuse si cu ce data, etc.)?
3. - avand in vedere ca are nevoie de veniturile pe ultimele 12 luni inainte de a implini copilul 2 ani, de unde le putem cere (reamintesc faptul ca I. I. este cu norma de venit fixa)?
Va multumesc tare!
Am nascut in 03.07.17. Maine 29.08.17 depun actele la primarie pt alocatia de stat a bebelusului. Intrebarea mea este: plata / banii ii voi primi inclusiv pe luna iulie sau incepand cu luna august?
Inca un lucru va rog: pentru a intra in concediu prenatal, este nevoie sa fac o cerere in scris de informare a angajatorului sau este suficient sa-i aduc concediile medicale?
Va multumesc mult!
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 32 de saptamani, data probabila a nasterii fiind 17.07.17. Doresc sa intru in concediu de maternitate cu prima zi din 19.06.17, parcurgand toate cele 126 de zile lucratoare ale concediului de maternitate (ultima zi fiind 22.10.2017), dupa care sa intru direct in concediu de crestere a copilului timp de 2 ani.
Intrebare mea este:
- pot sa-mi iau toate cele 21 de zile de concediu de odihna in avans (de atatea zile beneficiez in contractul de munca)? Mai precis, pot sa intru in concediu de odihna din 17.05.17 - 16.06.17 (adica 21 de zile, inainte de a intra in prenatal?

Va multumesc anticipat!
De asemenea, doresc sa va intreb urmatoarul lucru: daca in luna iunie intru in CM cu data de 19 (total luna avand 20 de zile lucratoare din care 10 vor fi lucrate normal, iar restul in concediu medical, si salariul brut fiind de 4000 ron), voi lua tot salariul + indemnizatia de CM sau voi lua salariul aferent zilelor lucrate (adica mai putin de 4000 ron brut) + indemnizatia de CM?

Va multumesc tare mult!
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 30 de sapt, data probabila a nasterii fiind 17.07.2017. Doresc sa intru in concediu de maternitate incepand cu 19.06.2017 (aceasta fiind prima zi a CM). Imi puteti spune, va rog,ce suma voi primi pentru toate cele 126 de zile, daca salariul meu brut pe ultimele 6 luni este de 4000 ron?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru link, insa am aceste documente. Idee este ca nu stiu sa le completez, nu stiu ce sume sa trec in acea cerere si ce reprezinta J1, J2 etc. Mai exact, am nevoie de explicatii, astfel:
A. Cererea tip:
1. " Va rugam a ne vira suma de .....X...., reprezentand diferenta [....] datorata de angajator pe luna / perioada.....Y... ." Care sa fie oare aceasta diferenta X si care sa fie luna / perioada (referitor la acest ultim aspect ma gandesc ca este vorba de o luna de acordare indemnizatie maternitate sau toata perioada de 126 zile, in functie de situatia pentru care cer decontarea)?
2. J1 ..... lei
J2 ..... lei
etc. Ce oare sa notez aici? Ce reprezinta J?
3. total cuantum suportat din bugetul Fondului national unic al asigurarilor sociale de sanatate pentru concedii si indemnizatii platite pe luna / perioada .... (?), suma ...........(?)? Care este perioada si suma? De unde le iau?
4. total contributii [...] suma ..... (?). Care este suma si de unde o iau?
5. total suma de recuperat [...], suma ........(?) ? care este suma si de unde o iau?

B. Centralizator certificate pt concediile medicale:
Avand o singura angajata insarcinata in firma, voi completa numai prima linie din acest centralizator sau voi completa cate o linie pentru fiecare concediu medical adus?

Va multumesc de ajutor!
In vederea depunerii dosarului de recuperare a sumelor pentru indemnizatiile aferente concediului de maternitate (126 zile), este nevoie de completarea unei cereri tip si a unui centralizator privind certificatele de concediu medical. Intampin dificultati in a le completa si am nevoie de ajutorul dvs. Oare aveti un model din fiecare document deja completat, atasandu-mi de asemenea si o declaratir D 112 (am inteles ca de acolo se iau valorile) si un model de certif medical (penru centralizator) pentru a stii de unde provin sumele?

Va multumesc anticipa!
Referitor la intrebarea nr 1 de la inceputul acestei discutii:
- avand in vedere ca voi intra in concediu de maternitate inainte de nastere, restul pana la 126 de zile efectuandu-le dupa nastere, nelamurirea mea este cu ce data se va face cererea catre firma la care lucrez prin care voi mentiona ca doresc concediu de crestere a copilului de 2 ani? Cu ziua imediat urmatoare a finalizarii tuturor zlelor de concediu de maternitate?
Va multumesc!
1. Plata neta a indemnizatiei de CM, ce se face angajatei gravide, se calculeaza scazand inclusiv CAS?
2. Ca si angajator, imi va aparea pe fluturasul de salariu al angajatei ca i-am dat aceasta suma?