avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 117 din 1149
Atunci imi permit si eu sa va recomand a renunta la sofismul omului de paie, pe care-l folositi cu mult prea multa lejeritate. Subiectul discutiei era altul (posibile solutii daca niciun membru al asociatiei nu doreste sa fie presedinte)
si nu activismul sau non-activismul meu in asociatii.
In realitate se intimpla multe, chiar si "fenomenul" de a nu dori nimeni sa fie presedinte de asociatie, indiferent de respectarea la litera de lege a convocarilor si organizarii sedintelor de AG. Daca negati asta, cu aceeasi marota a pretului de nerefuzat, inseamna ca sunteti intr-un univers paralel.

Aici am incheiat discutia. Multumesc de intelegere.
Nu exista nici o alternativa, fara permis nu are drept de a conduce in Romania. Asa e codul rutier.
Tocmai, pentru ca nu are drept de circulatie, nu poate conduce. I-a fost suspendat de catre statul italian si mai mult ca sigur au fost instiintate si autoritatile de aici. Si aici se suspenda permisul. Cind va exoira perioada de suspendare, sa-l ia de la autoritatile italiene, daca nu l-au trimis deja in Romania.

Gali09 a scris:

Bare dreptul de conducere valabil dar nu are carnetul fizic și problema este ca nu se poate angaja nicăieri deoarece nu îl are fizic.

@robert1958
Eu m-am referit la faptul ca legea nu sugereaza nici o "metoda a salariului de nerefuzat", pentru a avea un presedinte cu orice pret., Ba mai mult nu e nimic imperativ, ci doar optional , sa fie remunerati., legea spune "pot fi", nu ca e obligatoriu sa-i dai vreo remuneratie. Asta nu ati remarcat ?
Prin urmare am dreptate ca legea nu sugereaza "metoda cu orice pret", a remunerarii presedintelui de asociatie, cel impovarat de atributii.

Iar in rest sunt doar povesti, ca poate fi sanctionat contraventional sau penal nu e nimic nou sub soare, e firesc, nimeni nu e mai presus de lege. Pentru ca presedintele nu trebuie sa fie mai cu mot, nu e un sef de asociatie, ci reprezentant al ei, in relatia cu membrii asociatiei si cu tertii. Asta e primul punct de la art. 57 si cea mai importanta atributie. Altfel, semneaza documente, pe care le verifica altii, afiseaza documente alcatuite de altcineva, raspunde in scris contestarilor listei de cheltuieli lunare, care nu e intocmita de el, e normal, daca el reprezinta asociatia si intern si extern. Cineva munceste, el afiseaza. Sincer, cred ca de cele mai multe ori afiseaza tot administratorul.

Din motivul reprezentarii se convoaca AG in termen de 5 zile de la incetarea mandatului. Asa a prevazut legea 196/2018 ,ca el e singurul reprezentant, nu ca el e cel mai priceput in a da raspunsuri. Presedintele nu e obligat sa aiba cunostinte in drept sau economice, nici studii superioare, nu are conditionari de "desteptaciune". Trebuie doar sa fie membru de asociatie si atit. Pot fi contractate servicii de tot felul, pentru ca presedintele sa reprezinte juridic, economic sau in orice alt domeniu, asociatia in exterior, nu exista vreo restrictie.
Sunt administratorul, cenzorul, Cex-ul care se ocupa de chestiuni cu adevarat importante.

Sun si eu membru in 2 asociatii, presedintii sunt de poza, baza e in administrator si cenzor.
Asta nu e solutie, e doar ce credeti dvs., poate ne spuneti si nivelul indemnizatiei de nerefuzat. Sa fie in Euro si vreo citeva mii pe luna ? Sugereaza legea vreo astfel de solutie ? Nu.
Si care sunt acele "atitea responsabilitati", organul suprem e pina la urma AG. Presedintele are doar un rol mai mult reprezentativ. Decizia finala nu-i apartine.

Oricum, chiar si asa, daca la oferta de nerefuzat nu se inghesuie nimeni, atunci ce solutie propuneti, daca "alegatiile" nu sunt bune ?
Ok, am înțeles, nu aveți soluții, doar de comentat "alegatii".
Mulțumesc.
Am înțeles ca nu știți cazuri, nu contează, răspundeți la întrebare, ce face asociația aia în care nimeni nu dorește funcția?
Alegatii, nealegatii, până la urmă sunt ale unui avocat, ca tot cereați dvs. opinii de profesionist, cândva.
Sau alea nu sunt valabile ?
Și în cazul în care nu vrea nimeni sa fie președinte de asociatie, ce se întâmplă, conform coroborarii ?

În fapt sunt multe asociații care funcționează bine mersi fără președinte, cel mult unul de fațadă.

robert1958 a scris:

Din coroborarea celor două norme legale reiese fără echivoc că o asociație de proprietari nu poate funcționa legal fără oricare dintre organele sale ( SUNT conferă normei legale un caracter imperativ ) .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greșiți, nu se leagă 100 de apartament la electrovana și nu se umple blocul de fire, e un singur cablu, cu 2 fire. Se foloseste montajul in paralel, secvential. Nu e loc aici de descriere și, presupun, nici nu ați înțelege tehnic. Să mă scuzați dacă știți partea tehnică.

În esență as dori sa-mi explicați cum ia foc un spațiu care nu are gaz și e supravegheat de senzor , de la un alt spațiu care are gaz, a semnalizat senzorul din acel spatiu și a închis deja gazul în spațiul cu probleme. Hint suplimentar, senzorul declanșează închiderea gazului înainte de atingerea limitei de aprindere.

Deci, până la urmă nu există temeiul legal pentru sistemul wireless. Oprirea gazului de la o electrovana generală e obligatorie doar dacă e supravegheat spatiul ce reprezintă casa scării, acela doar fiind comun. Proprietățile individuale sunt supravegheate de senzorul de pe proprietate.
[ link extern ] /

Sublinierea unor cuvinte nu reprezintă agresiune scrisă, conform regulamentului.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu, oamenii nu au sistemul recomandat de OE...