avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 118 din 1149
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca ar trebui sa cititi subiectul, de la inceput, citez din el:

A fost gasita firma, a venit, in prima bucatarie unde a intrat, a constatat ca exista senzor de gaz+electrovalva (functionale) dar a cerut sa le schimbe cu altele wireless conectate la o electrovalva generala. Ne-a spus ca cele existente nu mai corespund legislatiei, daca nu le montam pe cele noi, nu dau drumul la gaze.

Deci oamenii au deja instalat sistemul. In plus lucrarea cu fir nu e neprofesionista, va spune un profesionist.
V-am rugat sa precizati doar care e temeiul legal de a le conditiona datul drumului la gaze, de lucrarea cu senzori wireless. Din punct de vedere SIL (safety) e mai sigura lucrarea cu fir.

Asta e subiectul.
Nu v-am luat la rost, v-am pus doar niste intrebari, parea ca stiti raspunsul . Ma insel ? Faceti un efort pentru persoana care a deschis subiectul si cautati, din moment ce ati dat peste el, cindva, acel temei legal, ordin ANRE. Nu pentru mine, pentru utilizator, a ramas cu banii luati si vrea sa stie daca e legal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate fi angajat nimeni din afara, presedintele trebuie sa fie membru de asociatie. Daca nu reusiti sa alegeti un alt presedinte, functionati fara el :[ link extern ]
Nu puteți conduce nici biciclete, sau trotinete.

Cum se "mareste" siguranta proprietarilor ? Care e acel ordin care prevede expres ca senzorii trebuie sa fie wireless ? Dacă știți exact, nu speculații, ca ati auzit.

De ce e mai bine sa oprești gazul pe tot condominiul și nu la acel spațiu care e cu probleme ? Dacă nu e obligatoriu, cum poate decide legal un operator , nu legea asa ceva ?

Liliana Gradinaru a scris:

Este un ordin ANRE din 2015 modificat prin 2020 care lasa la latitudinea operatorului economic ce face verificarea/revizia aceasta decizie.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De cind nu mai stabileste politia cine e culpabil, prin PV de contraventie ? Expertul apare doar in instanta, asta ar presupune ca s-a depus plingere in cele 15 zile avute la dispozitie. Nu scrie nimic de asta.
Iar manevra de a vira la stinga fara asigurare eu stiu ca inseamna vinovatie, conform codului rutier.
Lecturati cu atentie, nu va repeziti la tastatura:
Problema e ca, dacă asociația vi le-a afișat deja pe listă trebuie sa procedați conform art. 28 din legea 196/2018 și sa le contestați în scris. Indiferent de ce va răspunde președintele de asociatie, cel mai probabil veți ajunge în instanță pentru a obliga la restituirea sumelor ilegal impuse și obligarea asociației sa va calculeze corect. Angajați un avocat.

Asa ca nu mai denaturati mesajul. Am scris ca cel mai probabil asociatia nu va rectifica ceea ce a stabilit de plata pe lista de cheltuieli lunare, de aceea se va ajunge in instanta. Prima data am trimis la art. 28, daca-l stiti ce prevede.
acest răspuns util
Nu, aceasta greseala nu poate fi considerata eroare materiala.
Ar fi trebuit sa va incadreze la (in ideea ca nu ar fi asociat numarul masinii cu proprietatea ) :
Articolul 143
Se interzice staționarea voluntară a vehiculelor:
.................
d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
[ link extern ]
Depuneti plingere contraventionala, in care cereti anularea PV. Insotiti plingerea cu 2 copii foto a locului unde a fost masina parcata. Nu mentionati ce articol de lege ar fi trebuit scris in PV, ci doar ca nu exista fapta , datorita probei foto ( nu e nici un trotuar pe calea de acces la proprietate) si faptului ca nu exista nici un indicator de "Oprire interzisa" asa cum v-a incadrat.
acest răspuns util
Nu este legal sa platiti acele "pierderi" de apa, de fapt care nu se pot masura si individualiza, pentru ca ,daca ati declarat zero persoane in perioada cind nu locuiti acolo, atunci nu trebuie sa platiti asa ceva. Conform art. 82 din legea 196/2018 acest gen de cheltuiala se repartizeaza pe numar de persoane, deci la zero persoane declarate, nu aveti nimic de plata.
Daca mai mult de 2/3 din numarul total al proprietarilor din condominiu voteaza pentru aceasta lucrare de modernizare, da, puteti fi obligat. Numarul total al proprietarilor include si pe cei ce nu sunt membri de asociatie.
Articolul 51
Adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinței comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației condominiului, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Da, lucrul acesta se poate in baza art. 654 din codul civil. Acoperisul e parte comuna.