avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 131 din 1149

.Cum se poate sa nu intelegeti ? De la vasul de WC este un racord (acum se pune flexibil) catre o teava ce intra perpendicular in podeaua celui de la etajul 1, iese prin tavanul apartamentului de la parter, urmeaza un cot , daca nu ma insel la 120 de grade si apoi o alta bucata de teava care trece oblic printr-un perete lateral al baii de la parter si intra, dupa acel perete, in coloana comuna de evacuare.

Am si specificat intr-un mesaj anterior ca am locuit intr-un apartament, vreo 18 ani, cu o astfel de solutie tehnica.

Asa se construia in anii 70.

Liliana Gradinaru a scris:

Cum poate trece o teava prin tavan fara sa fie in el? Aia imi e neclar. Nu vad posibil. Macar partial trebuie sa fie in interiorul tavanului, ca altfel nu mai trece prin el.
Ovidiu Camataru, nu prea sunt temeiuri legale pentru cele aratate de dv.

Nu se poate, pierdeti anumite drepturi, dar aveti toate obligatiile ca proprietar.
@robert1958
Am inteles, nu va intereseaza neaparat subiectul deschis de utilizator (desi asta e regula de baza a acestui forum), ci considerati important ce impozit (daca nu ma insel e de 1100 RON / an) va plati utilizatorul si ca pe viitor exista un SI., intre acorduri. Asa ca asociatia, blocul, linistea vor fi mai bine aparate de hoardele de turisti..

Ok, atunci sa raminem amindoi cu opiniile fiecaruia si ...la buna vedere. Si succes !

Bine d-le Robert1958, (doar) în privința asta, a diferențelor aveți dreptate, sunteți mulțumit. V-am dat dreptate aici. Oricum e o chestiune off topic.

În rest, garsoniera respectivă, chiar dacă-i spui "structura de primire turistică cu funcțiuni de cazare" nu se transformă în altceva, tot o o locuință rămâne, dacă "gazda" nu mai vrea să închirieze în regim hotelier, sa nu-mi spuneți ca nu poate locui in în ea.

De fapt, până la urmă, subiectul principal e hotărârea AG ilegala. Asta interesa utilizatorul, Mai susțineți contrariul ?

@w_v_w_v
1. Am specificat clar , pentru o garsoniera se poate face conventie pentru 2 persoane. Aia cu , DACA vin 5-6, 10, 1000, e povestea drobului de sare (de Ion Creanga), va recomand lectura. Nu se face trafic. Proces de intentie.
2. Nu e vreo problema, proprietarul nu pune nici o cutie, pe proprietatea comuna, sunt metode alternative de a rezolva problema accesului. Nu se foloseste proprietatea comuna, povestea drobului de sare. Recomand lectura. Proces de intentie.
3. Lasati sofismele de acest gen, daca UNII fac prostii, nu rezulta printr-o generalizare ca TOTI fac prostii, niciodata. Povestea drobului de sare. Recomand lectura. Proces de intentie.

Prin urmare, o biata garsoniera, care e deja certificata si se poate incheia o conventie pentru 2 persoane nu reprezinta nici un "pericol major" pentru cladire, comunitate, etc., whatever, blocul nu se transforma in hotel. Daca acea garsoniera ar fi inchiriata pe 6 luni sa zicem, "pericolul" ar fi exact la fel.

Toate discutiile, pledoariile, despre ce "grozavii" se intimpla prin inchirierea (scurta sau lunga) a unei proprietati individuale sunt niste simple procese de intentie.
Despre ce "profesioniști " vorbiți?!
Certificatul pe care-l obțin cei ce-si închiriază în regim hotelier proprietatea e doar o formă birocratica, ce nu pregătește nici un profesionist.

Despre ce întreprindere vorbiți? :)) Exista asociații de proprietari și condominiu în întreprindere ?

Chiar și menționarea acelui acord al vecinilor SAU/SI acord al asociației trimite la legea speciala. Eu înțeleg foarte bine.

Am citit cu atenție și mesajul anterior, legat de decizia instanței, mesaje de genul
De asemenea, instanţa reţine că desfăşurarea unei activităţi comerciale, în speţă, aceea de hotel, este incompatibilă cu destinaţia clădirii în întregul ei şi presupune un disconfort pentru ceilalţi colocatari, din cauza zgomotului pe care l-ar putea produce traficul persoanelor care vor fi cazate acolo astfel că nu se poate pretinde pârâtei să accepte prezenţa unor persoane străine de imobil, care să folosească spaţiile comune aflate în coproprietate forţată şi care să le traverseze, treacând prin aproprierea locuinţei sale.

facandu-ma cel mult sa zâmbesc.

De unde si până unde acel TRAFIC de persoane. :))) Este atât de ridicol ! Mai ales ca, la acest subiect e vorba de un SINGUR apartament. :)

Hotel adevărat ! Exista recepție, băiatul ce cară bagajele, restaurant, etc. Cohorte de turiști, de parca o biata garsoniera poate sa adăpostească zeci de oameni odată.

Iar faptul ca zilnic intra în acel bloc persoane străine de imobil, căci fiecare are prieteni, rude, sunt curieri,etc., parcă nici nu ar exista.

Și de unde până unde închirierea pe termen lung nu e reglementată? E reglementată de codul civil, fiind un contract de locațiune.

robert1958 a scris:

Chiar dacă discuția este oarecum off topic, sunt convins că îi va fi de folos celei care a deschis topikul.

Dvs faceți în continuare o comparație gen „mere cu pere”, adică închirierea pe termen scurt în regim hotelier, cu închirierea în regim normal pe termen mediu sau lung.

Indubitabil, fiind vorba de o asociatie de proprietari, și existând o lege specială, legea 196/2018, nu se aplică codul civil, ci, cel mult art. 40 din lege.
Așa că prin acel acord nu se stabilește decât cel mult convenția privind numărul de persoane declarate.
Nu e vorba de nici o taxa. Nu există nici o întreprindere. :) E vorba de o persoană fizică, ce inchiriaza prin platforme online, de servicii turistice, AirBNB sau booking.

D-na care a deschis subiectul însă, dacă a prins versiunea cu SAU a clasificarii (acord vecini SAU acord asociatie), nu mai are nevoie nici de acord asociatie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După un an de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești, va puteți prezenta la examinare pentru un nou permis de conducere. Cel vechi e anulat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Secţiunea 1 Veniturile asociației de proprietari
Articolul 70
(1) Toate veniturile obținute din exploatarea proprietății comune, inclusiv veniturile din dobânzi bancare, aparțin asociației de proprietari.
(2) Veniturile prevăzute la alin. (1) alimentează numai fondul de reparații al asociației de proprietari și nu se plătesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum și cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, într-un raport afișat la avizierul asociației, și se evidențiază în registrul unic de venituri și cheltuieli al asociației de proprietari.

Nu sunt prevazute exceptii.