avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 148 din 1149
Subiectul asta s-a discutat de multe ori pe forum. Aproape toți cei care deschideau acest gen de subiect se plângeau de aplicarea legii noi de către poliție. Cred ca doar unul singur a susținut contrariul.
Radarele funcționează la frecvențe de ordinul 5-80 GHz, nu mai vorbiți prostii.
Le folosesc zilnic.

sa-mori-tu? a scris:

....pentru ca radiatie electromagnetica care interfereaza cu radarele este in domeniul de frecvente 27 MHz ... 1000 MHz.

Da, asa considera, poliția are juriștii proprii. Și aplica legea cum considera.
Cine nu e mulțumit , își obține altă soluție în instanță.

Asa se întâmplă cu judecarea oricărei spete, judecători diferiți pot da soluții diferite.
Răspuns la discuția Tarife curățenie
Corect se împarte suma ce rezulta lunar pentru curățenie, la cota parte indiviză a fiecărui apartament.

Cota parte indiviză (%) = (suprafata utila apartament/suma tuturor suprafețelor utile apartamente) x 100

Sau, se obține prețul unui mp de curățenie = suma lunară curățenie/ suma tuturor suprafețelor utile

Apoi ce revine fiecărui apartament se obține înmulțit PMP cu suprafața utila a fiecărui apt.
Asa consideră poliția, cea mai mare parte din personal, nu am spus cum e legea.
Cine dorește să nu accepte se va judeca cu politia la instantele de contencios administrativ.
Este legal, nu exista vreo prevedere sa le interzica asa ceva.
1. Ati masurat dvs. acel cimp electromagnetic ? Aveti vreo dovada a influentei asupra radarului ?
2. In statia de alimentare carburanti poate intra oricine, dvs. aveti acceptul scris al proprietarului cind stationati in spatiul respectiv (de exemplu cind folositi serviciile din acea statie)?
Din punctul meu de vedere, din ce motive ati prezentat, sansele sunt zero. Cred ca trebuie sa cautati alte motive mult mai plauzibile.
Le veti zice " Hei, azi mi-am gasit masina zgaraiata si as dori sa ma ajutati sa identific faptasul".
Nu asta va intereseaza de fapt ? Nu sunteti obligat sa stiti data exacta cind s-a intimplat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune plingerea contraventionala (contestatia) si la judecatoria de care apartineti, conform OG 2/2001.
Plata la jumatate din minim in cele 15 zile avute la dispozitie va scuteste de a nu plati la intreg, daca pierdeti procesul.
Banii se pot recupera de la administratia financiara, in caz de cistig.
Indiferent de unde sunteti, amenzile se platesc doar la primaria de care apartineti.
Asociatia de proprietari nu este agent constatator care sa poata da amenzi, in sensul in care descrieti dvs. situatia.
OG 2/2001 spune ca o astfel de calitate se dobindeste prin legi speciale, unde se pot stabili si alte sanctiuni principale si complementare - art. 5 alin 4.
[ link extern ]
Legea speciala a asociatiilor de proprietari nu are astfel de prevederi, ci doar, la art. 102 sunt enumerate anumite "abateri" ce pot fi sanctionate contraventional, de alti agenti constatatori.
[ link extern ]
Printre acele fapte incriminate nu se regaseste ceea ce blamati dvs.
Reclamația nu are nici o eficientă, dacă nu indicați poliției și un suspect. Poliția nu va cerceta niște zgârieturi.
Nu contează acele 24 de ore, pentru că dvs. veți considera momentul când ați descoperit problema, ca moment zero, asa veți declara. Dar faptul ca nu aveți un suspect nu vă ajută.