avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 64 din 1143
1. E corect, e jumătate din minim, 3 puncte amendă.
2. Nu trebuie.
3. Martorul semnează doar dacă refuzați.
Nu sunt motive de câștig.

Răspuns la discuția amenda parcare
Unde sa trimiteți nota de constatare și de ce ? Orice contravenție se constată printr-un proces verbal, acolo scrie ce fapta ați săvârșit, ce articol din ce lege ați încălcat, ce sancțiune primiți.
Chiar și pe ghișeul. ro scrie ca trebuie sa dați datele din PV de contravenție.
[ link extern ]
Bineînțeles că nu se mai poate circula legal, trebuie sa remediați deficientele constatate și sa treceți pe la RAR, pentru validare.

Lăsați "drobul de sare" în pace, făceți-vă griji doar dacă veți fi dat în judecată, nu înainte.
Și de ce va deranjează, dacă nu sunt dovezi ? În instanță nu are ce să vi se întâmple în acest caz.
Nu m-am gândit neapărat la un model anume, pot fi și numere "albastre " provizorii, procedura poate fi simplificată, dar la transferul efectiv de proprietate, cumpărătorul să plece cu aceste numere.

E doar o chestiune de voință politică.
Răspuns la discuția amenda parcare
Cred ca nu ați făcut bine, dacă nu vi s-a încheiat un proces verbal de contravenție, de către un agent constatator.
Cred ca în acea nota de constatare mai scria și altceva.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si cum sa va ajute DRPCIV, din moment ce legea nu permite ?
Exista alte institutii care pot sa modifice cadrul legislativ, parlament, guvern.
Credeti ca mie imi convine cum arata codul rutier ? "Sa se faca, sa se dreaga" nu ajuta.
Aveti vreo solutie ?
Eu cred ca, legislativ, ar trebui introdusa la transcrierea dreptului de proprietate si obligativitatea schimbarii numerelor vechi (ce ramin la fostul proprietar) cu numere provizorii, rosii.
Si s-ar termina bîlciul.
Si cum pleaca cel ce cumpara masina, fara numere de inmatriculare ? Va trebui sa o ia pe platforma si nu se va putea folosi de ea pina nu obtine numere de inmatriculare. Cel putin o luna. Cred ca se vor pierde niste bani de catre vinzator, ca sa fie acceptata o astfel de varianta, de catre cumparator.
Eu nu va contest utilitatea profesiei, doar observ ca nu-l puteti ajuta pe client intr-un astfel de caz, unde procedura legala e gresita, insuficienta si nu ramine decit instanta. Institutiile nu pot fi culpabilizate pentru lacune ale legii.

Daca stiti altfel, fara sa treaca prin instanta, va rog frumos sa detaliati.