avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 70 din 1144
Permisul nu se preda cu extras de pe portal (doar se cere, in cazul depunerii unei plingeri contraventionale), ci cu o copie a hotaririi din prima instanta, legalizata ca definitiva, daca a trecut termenul de depunere apel. Sunt 30 de zile la dispozitie, conform art. 118 din OUG 195/2002.
[ link extern ]
Veti afla daca si cind veti primi o comunicare de la politie, prin care vi se cer datele soferului care a condus in locul, la data si ora respectiva autovehiculul. Daca nu le dati conform cerintei, atunci veti fi amendat pentru necomunicare date conform art. 30 din OUG 195/2002, amenda de vreo 1800 RON (mai exact 9 puncte amenda), care nu se poate plati la jumatate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista lege pentru asa ceva, primariile au un regulament de salubrizare aprobat prin HCL. Ala e "legea". Ar trebui sa-l gasiti pe site-ul primariei. Firesc ar fi sa va taxeze dupa numarul de persoane inregistrate si la intretinere, asociatia de proprietari e prima interesata de numarul corect de persoane dintr-o proprietate. In localitatea unde stau, daca se aduc dovezi ca locuiesti in alta localitate, nu te taxeaza, asa e in regulamentul respectiv. Daca sunteti trecuta la intretinere si cu copii, atunci se complica lucrurile.
Altfel va trebui sa va judecati cu primaria in instantele de contencios administrativ.
Li se aplica doar atunci cind sunt opriti in trafic pentru asa ceva, de alti politisti rutieri.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic sa platiti, pentru ca e posibil ca dvs. sa fi inteles gresit chestia cu platitul taxelor de drum, mai mult ca sigur se referea la plata taxelor de drum care se percep in Germania.
Dincolo de granita era evident ca achitarea vignetelor de Austria si Ungaria e treaba dvs.
Nu stiu la ce va puteti astepta, vinzatorul a crezut probabil ca ati inteles, opinez eu.
Răspuns la discuția Blocare accese pe proprietate
acest răspuns util
Nu uitati sa solicitati raspuns scris, inainte de orice. Daca sunteti mai multi in situatia asta puteti initia o actiune colectiva, angajati un avocat.
Răspuns la discuția Blocare accese pe proprietate
acest răspuns util
Reclamati primariei generale si, daca nu sunteti multumita de raspuns, mergeti in instanta. Abuzul se constata in instantele de contencios administrativ, poate ca, in cazul dvs. a fost o greseala.
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

E adevarat ca dialogati cu niste oameni care nu pricep textul legii. Si nu schimbati destinatia de "spatiu comercial". Doar ca dati destinatiei (un spatiu unde se presteaza activitate comerciala, nu e locuinta) o definire mai clara, prin faptul ca vindeti un serviciu , cel de intretinere corporala (asta e activitatea comerciala ).

"Spatiu cu acces public" e o idiotenie, nu e o destinatie. Dar...atit pricep acei functionari publici.
Art. 40 e clar, in condominiu exista spatii cu destinatia de locuinta si spatii cu alta destinatie decit locuinta. Un exemplu (cel mai frecvent) e destinatia de "spatiu comercial".

Insa e o destinatie generalista, trebuie definita mai detaliat prin genul de activitate ce se desfasoara. Vecinii si asociatia nu pot fi de acord in lipsa precizarii genului de activitate, articolul e corect.

Altfel, asa cum am scris anterior, ceri conventie pentru ceva benign, gen activitatea pentru care doriti sa va autorizati si faceti acolo un disco-bar.

Ani1959 a scris:

Asa este, se confunda activitatea cu destinatia. Ei imi cer schimbare de destinatie. I-am dat in judecata dar bineinteles nu am castigat. J

Da, aici aveti dreptate, cel "pagibit" nu avea voie sa efectueze lucrarea de polishare, e ca si cum ai ascunde urmele accidentului. Si nu era normal ca politistul sa accepte un asemenea argument, ca nu se mai declara accidentul, daca iesea lucrarea de polishare.
Nu a fost vorba niciodata in discutie decit de un caz particular : nu e vorba de destinatia unei contructii, vorbim de condominiu, mai exact de spatiu cu alta destinatie decit cea de locuinta, in cauza, spatiu cu destinatie comerciala. Cum "spatiu cu destinatie comerciala" e un termen generalist, ce nu defineste ce activitate are loc acolo, trebuie sa privim la ce ne ofera art. 40, altfel nu ar avea sens aliniatul 2 de la art. 40 din legea 196/2018:

"proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane. "

Ce sens ar mai avea acel acord dat de proprietarii afectati (afectati cum ?) , ce rost mai are conventia privind tipul de activitate comerciala ce se va desfasura ?

E spatiu cu destinatie comerciala si poti face ce doresti in acel spatiu, comercial sa fie, nu ?!