avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare accese pe proprietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare accese pe proprietate

Bună ziua. As dori sa știu dacă Primăria Capitalei, prin Compania Parking București, are dreptul sa blocheze prin marcaje de parcare publică, a acceselor în garaje și curți, întrucât știu ca legea interzice blocarea acceselor pe proprietate, fie ele auto sau pietonale, și cu atât mai mult interzice blocarea acceselor în garaj. În situația asta cui putem reclama acest abuz dacă se dovedește a fi cum cred. Mulțumesc anticipat și rog sa îmi indicați legislația care reglementează aceste situații.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:28, 5 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamati primariei generale si, daca nu sunteti multumita de raspuns, mergeti in instanta. Abuzul se constata in instantele de contencios administrativ, poate ca, in cazul dvs. a fost o greseala.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
latka, utilizator
Din păcate nu e o greșeală. Cu toate ca e garaj clar, inclusiv în autorizația de construire, răspunsul lor a fost ca nu avem acest drept, și le-am trimis dovezi, respectiv de liber acces la garaj și întrare! Același răspuns a fost dat și altora de pe alte străduțe din zona. Bănuiesc ca aici se încadrează reaua credință, instigare la nerespectarea legilor întrucât îndeamnă cetățenii sa le încalce, și încălcarea legii de către societatea în cauză. Mulțumesc frumos de indicii. Asa vom proceda.

latka a scris:

Reclamati primariei generale si, daca nu sunteti multumita de raspuns, mergeti in instanta. Abuzul se constata in instantele de contencios administrativ, poate ca, in cazul dvs. a fost o greseala.
[ link extern ]

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu uitati sa solicitati raspuns scris, inainte de orice. Daca sunteti mai multi in situatia asta puteti initia o actiune colectiva, angajati un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Legea/normativul/regulamentul care reglementază lățime bandă de circulație pe stradă cu sens unic Kuky2000 Kuky2000 Bună ziua, Am următoarea întrebare - Care este legea/normativul/regulamentul care prevede cât este lățimea unei benzi de circulație pe o stradă cu ... (vezi toată discuția)
Primaria s-a apucat sa asfalteze calea de acces catre garajele ... Qubik Qubik Primaria s-a apucat sa asfalteze calea de acces catre garajele aflate la demisolul blocului proprietate privata. Desi le-am spus muncitorilor sa nu se intinda ... (vezi toată discuția)