avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate GHEORGHE POPA

Activitate GHEORGHE POPA

Iata o luare de pozitie a IFA Romania pe aceasta tema:

[ link extern ]
Pe cand la 1 leu venit 150% impozit !!!!
Povestea e ca noi gandim logic , si asteptam ca acelasi rationament logic sa aiba si ei !!
Nu mai spun ca prin modificarea codului fiscal se stabilesc obligatii la bugetele asigurarilor de sanatate, somaj si pensii !!
Nu vad in schimb nici o reactie de la organismele profesioanale in care fiecare suntem membrii !!
Totusi cum vedeti aplicabilitatea art.III din OUG 58:

"Art. III. - (1) Orice venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, se impozitează cu cota de impozit pe venit.
(2) Asupra veniturilor prevăzute la alineatul precedent
se datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale, asigurări sociale de sănătate şi asigurări de şomaj.
(3) Baza de calcul la care se aplică aceste contribuţii este limitată la 5 salarii medii brute pe economie la nivelul salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale.
(4) Obligaţia declarării, calculului, reţinerii şi plăţii contribuţiilor prevăzute la alineatul precedent revine plătitorului de venit, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. "
Aici nu se mai discuta de dependenta activitatii si include toate veniturile de narura profesionala.
Atunci : mai exista activitati independente prin acceptiunea lor ?!
Nu este vorba de taxa ci de onorariu.
Orentativ puteti consulta Hotărâre nr. 144 din 12/01/2009
Publicat in MO, din13/02/2009 unde sunt aprobate toate tipurile de lucrari si onorariile orientative

Discutia despre Tva este mult mai complexa decat se pare.
In primul rand trebuie specificat ce calitate aveti in raport cu aceasta taxa.
Sunteti sau nu platitor de TVA .Si de abia de aici trebuie sa plecati la un rationament in raport cu diversele situatii in care va situati fata de TVA.
Răspuns la discuția insolventa
Citez di proiect:
"Procedura insolventei prevazuta de prezenta lege se deschide, dupa caz :
a) la cererea debitorului care, odata cu cererea, recunoaste cu buna credinta ca se afla in stare de insolventa;
b) la cererea creditorului care detine o creanta certa, lichida si exigibila contra debitorului si care probeaza cu inscrisuri : (i) ca debitorul se afla in stare de insolventa; (ii) ca, intr-o perioada de maxim 30 de zile de la data exigibilitatii creantei a incercat cu buna credinta reglementarea amiabila sau executarea silita de debitorului, iar aceste demersuri au rama sfara rezultat.
(2) Prin hotarirea de deschidere a procedurii prevazuta de prezenta lege, instanta va stabili si data aparitiei starii de insolventa. Daca nu exista inscrisuri care sa probeze data aparitiei starii de insolventa sau daca aceasta data nu este notoriu cunoscuta, se prezuma ca starea de insolventa a debitorului a s-a instalat odata cu inregistrarea cererii debitorului sau odata cu momentul scadentei creantei indicata in cererea creditorului de deschidere a procedurii prevazute de prezenta lege. Modificarea datei aparitiei starii de insolventa va putea fi dispusa de instanta doar pentru motive temeinice, care vor putea fi dovedite cu orice mijloc de proba admis de legea civila.

Art. 5. (1) Cererea debitorului, insotita de recunoasterea starii de insolventa, va fi solutionata de urgenta, in termen de 5 zile de la inregistrare, in camera de consiliu, cu ascultarea debitorului si a eventualilor creditori intervenienti. Cererea se poate solutiona si fara citarea partilor, daca nici o interventie din partea creditorilor nu este inregistrata in termen de 3 zile de la data inregistrarii cererii debitorului. Daca se dispune citarea, se aplica dispozitiile din Codul de procedura civila relative la pricinile urgente si la citarea prin agent procedural, termenul de citare fiind prescurtat la 48 de ore. Instanta va putea acorda, pentru modificarea cererii sau pentru motivarea interventiei, un termen de maxim 48 de ore."

Răspuns la discuția insolventa
In caz de faliment personal, bunurile debitorului vor fi lichidate in vederea acoperirii datoriilor sale. Debitorul care cu buna credinta a cerut sau a acceptat deschiderea procedurii insolventei va putea fi descarcat total sau partial de datoriile anterioare sau ulterioare deschiderii procedurii, daca bunurile sale sunt insuficiente pentru plata intregii mase credale si daca instanta i-a acordat, in conditiile legi, beneficiul scuzabilitatii.
Răspuns la discuția salariu contabil senior
Eu zic ca salariul pe care il merita cineva nu este niciodata acordat de nimeni.Poate ca si firma la care lucrati nu are onorariile pe care le merita.Poate ca si cleintii firmei dumneavostra nu lucreaza la preturile pe care le-ar merita.Asa ca totul este un compromis in viata. Poate castigati bani mai putini dar veti capata o experienta deosebita.
Casele de schimb valutar functioneaza doar pentru persoane fizice. Recititi actele normative ce reglementeaza aceasta activitate !