avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate GeorgescuAnaMaria

Activitate GeorgescuAnaMaria

Răspuns la discuția Procedura solutionare dosar
Multumesc pentru promptitudine .

Inteleg ca cererea de chemare in judecata va ajunge la parata , aceasta in termen de 25 zile va trebui sa depuna intampinarea , intampinarea va ajunge la mine iar eu la randul meu va trebui sa raspund intampinarii facute de parata. [ uhh cale lunga ]

Fiind un litigiu de munca, constatarea existentei unui raport de munca si plata drepturilor salariale + daune , in dosar existand aproape 100 file care sustine cererea facuta, nemaiexistand alte mijloace suplimentare prin care eu sa sustin cererea dar nici alte mijloace prin care parata sa o conteste , parata neavand decat sa recunoasca/accepte acest lucru .

1. Exista posibilitatea ca instanta sa pronunte o hotarare dupa primul termen ?
2. Desi am citit ca litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru , exista posibilitatea ca totusi sa se ceara plata acestei taxe ?
Buna seara ,
Pe 15 februarie am depus un dosar la Tribunal sectia Litigii Munca apoi pe 16 februarie dosarul a aparut pe portal continand doar numarul de inregistrare , cauza, si partile insa fara termen .

As dori daca se poate sa imi explice cineva mersul dosarului in instanta .

In sensul ca dosarul a fost inregistrat dupa ce in prealabil un judecator s-a uitat pe el sau pur si simplu a fost inregistrat urmand ca intr-o zi sa ii vina randul ?

Termenul se acorda dupa ce judecatorul analizeaza dosarul sau dupa ce cealalta parte depune intampinarea si judecatorul o analizeaza ?

Va multumesc.
Buna seara
Intrucat am lucrat aproape un an la o societate ce nici nu mi-a facut cim, nici nu mi-a dat salariu , am de gand sa ma adresez instantei .
1. actiune in constatare (art. 35 Cod proc.civ. si Decizia ICCJ nr.37/07.11.2016 ) unde voi prezenta dovezi solide si incontestabile ca am lucrat
2. actiune in executare ( sa primesc salariul pentru acea perioada + daune 5 000 lei )
Si am cateva nelamuriri.
1. Aceste doua cereri le pot depune ina celasi dosar sau trebuies facute dosare diferite ?
2. Am citit ca pentru acest gen de actiuni nu se plateste taxa judiciara de timbru, insa nu se plateste doar pentru suma reprezentand salariul neplatit sau nici pentru salariu nici pentru daune ?
3. Am aflat ca aceste procese se vor judeca un maxim 15 zile, atat de repede se va da o solutie ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Sesizare ITM / Instanta
Multumesc pentru raspunsuri insa am o nelamurire, promovarea actiunii poate fi facuta doar la Tribunal sau si la Judecatoria in raza caruia am domiciliul ?
Răspuns la discuția Sesizare ITM / Instanta
gigipopa a scris:

Daca nu ati avut CIM in baza a ce ati demisionat din firma ?

Probabil eu nu am explicat clar sau dumneavoastra nu ati inteles.

Sunt doua firme : A si B . Acelasi patron , domeniu de activitate asemanator .
Am fost angajata doar la firma A, avansarea in functie si detasarea in alta localitate s-a facut pentru a munci in baza CIM incheiat cu firma A .
Pe parcurs , am inceput sa lucrez si cu firma B insa acestia m-au tot amanat cu contractul datorit afaptului ca este acelasi patron , acelasi salariu.
Buna ziua

Un patron are doua firme cu aproximativ acelasi domeniu de activitate , eu fiind angajata la una (A) .
In perioada 2014-2015 am fost promovata si transferata avand functie de conducere pe o anumita zona a tarii .

Dupa ce am ajuns si mi-am inceput activitatea acolo pentru firma A, in aceeasi zona si firma B a aceluiasi patron avea activitate in zona si azi i-am ajutat cu o hartie, maine doua pana am ajuns la lucrez in mod egal pentru amandoua firme (angajari, salarii, organizare activitate ) practic ce lucram pentru firma la care eram angajata lucram si pentru cealalta firma.

La un momentdat am cerut macar sa imi faca CIM insa m-au tot amanat , vorbim, vedem. Ulterior am demisionat din firma A si mi-am vazut de drumul meu .

Deranjata fiind vorbele ce ies din firma B , ca nu mi-as fi facut activitatea bine desi nici macar nu eram angajata lor , am decis sa iau masuri:

In speta , este tardiv sa sesizez ITM sau o actiune in instanta ?
Detin dovezi solide si incontestabile ca am lucrat pentru acea firma .

Sunt sanse ca in cazul unei actiuni in instanta firma B sa-mi plateasca un salariu egal cu salariul altui angajat cu aceeasi functie ?