Buna seara ,
Pe 15 februarie am depus un dosar la Tribunal sectia Litigii Munca apoi pe 16 februarie dosarul a aparut pe portal continand doar numarul de inregistrare , cauza, si partile insa fara termen .
As dori daca se poate sa imi explice cineva mersul dosarului in instanta .
In sensul ca dosarul a fost inregistrat dupa ce in prealabil un judecator s-a uitat pe el sau pur si simplu a fost inregistrat urmand ca intr-o zi sa ii vina randul ?
Termenul se acorda dupa ce judecatorul analizeaza dosarul sau dupa ce cealalta parte depune intampinarea si judecatorul o analizeaza ?
Buna seara,
Termen se da dupa ce se solutioneaza si indreapta toate neregulile constatate, dupa ce se transmite cererea la parat si vine si intampinarea (sau se scurge termenul legal), se transmite intampinarea si se asteapta raspunsul de la reclamant, etc.
Abia dupa aceste regularizari si si termene se da termen in instanta.
Inteleg ca cererea de chemare in judecata va ajunge la parata , aceasta in termen de 25 zile va trebui sa depuna intampinarea , intampinarea va ajunge la mine iar eu la randul meu va trebui sa raspund intampinarii facute de parata. [ uhh cale lunga ]
Fiind un litigiu de munca, constatarea existentei unui raport de munca si plata drepturilor salariale + daune , in dosar existand aproape 100 file care sustine cererea facuta, nemaiexistand alte mijloace suplimentare prin care eu sa sustin cererea dar nici alte mijloace prin care parata sa o conteste , parata neavand decat sa recunoasca/accepte acest lucru .
1. Exista posibilitatea ca instanta sa pronunte o hotarare dupa primul termen ?
2. Desi am citit ca litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru , exista posibilitatea ca totusi sa se ceara plata acestei taxe ?
Termen de judecata
davidc
Buna ziua,
Vreau sa ma lamuresc intr-o chestiune legata de termenul de judecata.
Pe portalul instantelor apare la rubrica sedinte, data de 09.04.2014 in ... (vezi toată discuția)