avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate Silentios1

Activitate Silentios1

Buna seara,
Nu stiu ce sunt aia rezervatori. Chestia e ca nu as vrea sa stie asta. Sa Fie doar in caz de...
Salut,
In cazul in care nu sunt casatorit cu as putea in caz de deces sa las toate proprietatile (masina, apartament luat prin prima casa la care inca se platesc rate, conturi bancare) unei persoane? Mai exact as dori ca in caz de deces toate acestea sa ii ramana unei anumite persoane. Cum as putea proceda?
Buna ziua,
Mi-am montat centrala iar dupa ce am depus toate actele si mi s-a aprobat debransarea de la firma care furnizeaza agentul termic, mi s-a spus ca pentru a nu mai plati caldura trebuie sa fac o cerere si catre firma de inventariere a caloriferelot unde trebuie sa mai platesc si acolo o taxa de scoatere de la inventariere. Este normal sa platesc acea taxa?
Salut,
Am și eu o întrebare legată de locurile pentru persoanele cu handicap. Este normal ca o persoană care a solicitat de la primărie un loc pentru o persoana cu handicap să parcheze 3-4 mașini acolo? Problema nu ar fi asta ci faptul că acel loc e liber in majoritatea timpului și persoana care l-a solicitat parchează lângă. Îl păstrează pentru celelalte mașini sau sunt zile când nu parchează deloc pe el. În ultima vreme își ține masinile prietenilor acolo.

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Gratuitate pe tren pt stundenti


Bazil Micu a scris:

De ce este refuzată vizarea legitimației?


Pentru că nu ar avea drept la gratuitate , ea fiind in an suplimentar.
Răspuns la discuția Gratuitate pe tren pt stundenti
Pe lângă legitimația de student mai există și o legitimație de student pentru reducere transport. Pe aia nu vor sa i-o vizeze.
Buna ziua,
Am și eu o nelumurire cu privirea la acordarea gratuității pe tren pentru studenți. Mai exact o persoană nu a reușit să termine studiile în ultimii ani de facultate. S-a înscris din nou în an suplimentar (plătind taxa, etc). A mers azi la secretariatul facultății să ceară informații cu privire la gratuitatea pe tren dar de acolo i s-a spus că nu are dreptul pentru ca este an suplimentar. Nu am reușit niciunde sa găsesc aceasta informație, cum că dacă este un an suplimentar nu are dreptul la beneficiile unui student in an normal. În lege de specifica "studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență- licența, master, doctorat.
Mulțumesc!
Buna ziua,
In blocul meu mai suntem 5 apartamente fara centrala si care suntem legate la o coloana veche de apa. S-a spart o teava de apa rece la subsol iar asociatia refuza sa o repare pe banii din fondul de reparatii deoarece "banii s-au dus la furnizor pentru penalitati".
Din cele 5 apartamente fara centrala 2 apartamente sunt trecute 0(zero) persoane la intretinere. In unul din apartamente se locuieste si asociatia stie asa dar nu ia nici o masura. Problema este urmatoarea:
-toate pierderile le baga la cele 3 apartamente care sunt trecute la intretinere (100 mc pierdere apa rece)
-la apa calda(neexistand pierderi in subsol), pierderea o baga doar la mine si la inca un apartament desi al 3-lea apartament nu are centrala dar si tot timpul da consum 0(zero) la apa calda.
Am mers si am cerut o explicatie legata de apa calda (pierderea fiind foarte mare 10mc de persoana) si mi-au spus "va fura vecinii". I-am rugat ca in cazul asta sa ia masuri si mi-au zis sa caut eu pe cineva care se pricepe la instalatii si sa merg la fiecare apartament sa verific. Le-am explicat(desi trebuiau sa stie) ca eu nu am nici un drept sa bat la om la usa sa ii spun ca il banuiesc de furt si sa verific, dar de la asociatie au zis ca nu au ce sa faca ei.
E normal ca un apartament care are trecute persoane la intretinere sa nu plateasca pierderile la fel ca restul? Sau e normal ca un apartament care are 0(zero) persoane trecute la intretinere sa nu plateasca pierderi?
Exista o posibilitate sa ii dau in judecata pentru asta si sa am castig de cauza? Unde ma pot adresa in afara de tribunal?
Multumesc
Răspuns la discuția Fondul de reparatii
Platile le fac la casieria asociatiei. pe chitanta este specificat "fond reparatii". ei depun banii in banca si spun ca de acolo ii trag furnizorii. As fi inteles ca pentru asa ar trebui sa fie cont la banca separat. In aceasta asociatie se platesc foare multe sume care ajung "in contul datoriei asociatiei". Spun ca vechiul administrator ar fi lasat o paguba de cateva miliarde si acum ei o platesc. De exemplu la o datorie de 9 milioane se ajunge la penalitati in valoare de 350-400 lei. motiveaza ca o data penalizeaza furnizorul + inca atat penalizeaza si asociatia. Am intrebat ce se intampla cu penalitatile asociatiei, raspunsul este acelasi "merg in contul datoriei".
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii. La asociatia la care sunt se retine o anumita suma reprezentand un fond de rulment si un fond de reparatii.
Am mers la asociatie avand o problema in subsolul blocului(o teava sparta) si mi s-a spus ca "Exista fondul de reparatii dar nu sunt bani in el pentru ca asociatia are o datorie la firma care ofera caldura/apa calda si toti banii platiti pentru reparatii ii retrage firma respectiva." Mi s-a specificat explicit ca oricat am plati pentru reparatii, pana nu se plateste datoria respectiva nu se va face nici o reparatie.
Este legal sa mi se ceara bani pentru reparatii dar de fapt sa plaesc penalitati/datorii furnizori? Datoriile asociatiei nu ale mele personale.
Tin sa specific ca asociatia percepe penalitati de intarziere (2 tipuri de penalitati -penalitati furnizori, penalitati asociatie).