avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Activitate GCucu

Activitate GCucu

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuzați -ma, dar a văzut cineva care este numărul de metri cubi consumați, raportați de fiecare apartament, și câți mc au venit pe factura? Incercati și solicitați aceste date. Pentru că, daca in subsol nu vreo coloana fisurata, nu sunt decât două explicații: ori locatarii nu raportează corect consumul, dau mai puțini mc decât au în mod real pe apometre și astfel apare o diferență ce se împarte celorlalți, fie administratorul își trage lunar niște bănuți.

Magie1 a scris:

Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să împartă pe fiecare apartament acesti MC de apa,dar ce vina are proprietarii că sunt pierderii Sint obligații să plătească prin lege proprietarul sau să răspundă asociația că teviile sunt dinafară care e procedura.

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Printr-o situație asemănătoare am trecut și eu cu un apartament pe care îl dețin și în care nu mai sta nimeni de 2ani. Mi-au facturat din oficiu câteva sute de kw lunar și m-am trezit cu câteva sute bune de lei de plata. Apoi somație că voi fi debranșat pentru neplată. Așa că am făcut o poză cu telefonul a contorului, am luat o ultimă factura plătită în care apărea același Nr la contor, platit, și m-am programat la biroul de relații cu clienții al Enel din zonă. Am prezentat foto recentă cu indexul, factura de acum un an jumate plătită și au fost anulate celelalte facturi. De atunci, dau lunar indexul online, în aplicație, pe zero, iar facturile lunare vin cu zero lei.
Poate această experiență va e utilă.
Dumneavoastră îmi vorbiți de branșarea la rețeaua de apă potabilă. Sunt deja branșat. Eu întrebăm despre rețeaua de canalizare .

dtc1315 a scris:

Buna ziua! Da exista o hotarare in acest sens respectiv hotararea 1591 din 2002 asta daca nu a fost agrogata ulterior.
In prima faza dvs. trebuie sa depuneti o cerere la operatul local de apa, cerere care sa contina documentele prevazute la art. 33, alin, 1, respectiv
Orice utilizator, persoană fizică sau juridică, care doreşte să fie alimentat cu apă potabilă trebuie să depună la operatorul-furnizor o cerere de branşare şi utilizare a apei potabile din reţeaua de distribuţie a sistemului public de alimentare cu apă. Cererea va fi însoţită de certificatul de urbanism, planul de încadrare în zonă scara 1:500, şi actul de proprietate sau o împuternicire dată de proprietar.

De retinut, articolul 33, alineatul 3
(3) Toate cheltuielile de proiectare, avizare, execuţie, asistenţă tehnică, consultanţă, recepţie şi punere în funcţiune revin în sarcina operatorului.


As dori sa știu dacă există în vreun act normativ stipulat că operatorul local de apa are obligația de a face conectarea la rețeaua de canalizare. Eu am întrebat la operatorul de apa din Vălenii de Munte și mi s-a spus că ei nu au oameni pentru asta și să îmi caut eu firma sau echipa. Ori eu nu cunosc oamenii din oraș.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să-mi fie cu iertare că mă interpun în discuție. Același lucru l-am pățit și eu. Am mers pe ideea de a nu mai plati in continuare abonamentul , crezând că în acest caz el se va închide de la sine. Dar ei au considerat că prelungindu-mi automat, eu devin debitor la ei. Au vândut acest debit unui recuperator. M-am trezit cu somație in executare daca nu plătesc în termen de cinci zile suma de 250 lei, cu cheltuielile executorului. Am platit, evident, am trimit totul înregistrat și am notificat pe la toate adresele lor că am închis contul. Sunt mai răi că căpușele.
Răspuns la discuția Salubrizare
Buna ziua. Mă confrunt cu aceeași situație. Am întreținut casa părintească aflată la 100 km de domiciliul din București și merg cam de doua ori pe luna acolo în weekend. Firma locală de salubritate mă somează sa fac contract pentru o persoana, deși nu mi s-a dat pubela pentru că le-am explicat că nu sunt niciodată în cursul săptămânii, când trece mașina de gunoi. Mi se pare incorect să plătesc obligatoriu un serviciu pe care nu îl folosesc. Totuși, e legal să ți se impună o plată pentru ceva ce nu folosești?
Bun, dar conform dreptului muncii am sau nu dreptul de a mi se calcula toate veniturile obținute și pentru care s-a plătit contribuția pentru pensie, la calculul cuantumului pensiei?

Cornel Vasile a scris:

Nu s-a adopta niciun proiect de lege , pana in prezent, in acest sens.

Am înțeles că doamna deputat Alexandru ar fi depus o inițiativă legislativă ce permitea ca la calculul pensiei să intre toate veniturile obținute de o persoană, daca pentru acestea s-au plătit contribuțiile aferente. Inițiativa a trecut?
Nu. Este cadru didactic titular., asemeni multor colege cu integrare clinică.
Buna ziua.
Sotia este medic. Din 2000 este, prin concurs, si cadru didactic la UMF Carol Davilla. Evident că la ambele locuri de muncă plăteste contribuțiile sociale. Am înțeles că cuantumul pensiei se va calcula doar în funcție de venitul încasat de la locul de muncă de bază, în calitate de medic. Corect? Veniturile obținute din prestarea activității didactice de ce nu se calculează la stabilirea pensiei, din moment ce s-au plătit zeci de ani contribuții? Aș putea obține acest lucru în instanță? Mulțumesc.