avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrust

Activitate alexandrust

Poate accesa cineva fonduri europene in numele meu ?

Aparent, am aparut in baza de date a unei firme de consultanta fonduri europene (Obsession Consult), cu numele meu, dar cu numarul de telefon al bunicii.
Spun "am aparut" pentru ca dupa doua zile dupa ce au sunat la bunica mea, ei spun ca nu mai apar in baza de date si ca probabil cineva a incercat sa-mi faca o farsa/gluma. Desigur, nu e vorba de o gluma, dar ei incearca sa para ca nu au nici o implicare.

Intrebarea este: exista ceva lista/liste publica(e) unde pot verifica daca cineva s-a folosit de numele meu pentru a aplica la fonduri europene ?
Răspuns la discuția Contract prestari servici
Da, noi avem contractul ce i l-am trimis proprietarului, semnat de noi.
El a trimis o versiune nesemnată, noi am printat-o, am semnat-o, am scanat-o și am trimis-o pe e-mail.
Salutare,

Un grup de prieteni am dorit să închiriem o cabană la munte. Am discutat cu proprietarul, am stabilit verbal detalii ca avans, condiții, etc.
Ulterior ne-a trimis un contract cu suma greșită, și cu mențiunea că avansul se plătește înainte iar restul în ziua sosirii. Noi l-am semnat și l-am trimis dar nu am primit o copie semnată și de proprietar.
Avansul a fost plătit(transfer bancar) , dar nu am primit factură.
Mai nou, vrea plata integrală și ne-a cerut copii după buletine pe mail. Unele persoane i-au trimis, altele nu.
După discuții mai aprinse a spus că nu mai vrea să colaboreze și că o să ne trimită avansul înapoi.
Întrebarea e: poate fi reclamat faptul că a încasat/primit bani fără a avea un contract semnat și pentru faptul că nu a eliberat factură/chitanță ?

Mulțumesc,
Alexandru
Salutare,

Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o localitate.

In curtea unui locatar se sparge o teava(intre limita proprietatii si camin/apometru) ce face parte din sistemul public de alimentare cu apa potabila. Caminul/aparatul de masurat(apometru) nu este situat la limita dintre proprietatea privata(curte) si spatiul public, ci este situat la peste 5[m] departare de spatiul public - in interiorul proprietatii(curtii).
Viceprimarul, contactat, afirma ca toate costurile de reparatie vor trebui suportate de catre proprietar.

Intrebarea mea, este: Nu cumva, chiar daca defectiunea este pe domeniu privat, trebuie remediata de catre/pe cheltuiala primariei?
Repet, teava sparta este situata intre limita proprietatii si camin/apometru.
As aprecia si o lege/articol pe care sa o/il pot invoca.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.