avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate YoAlle

Activitate YoAlle

Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti va rog, ce domiciliu se trece in CIM-ul unui cetatean NOn UE ? Domiciliu din pasaport sau adresa unde sta in chirie in Romania ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Art. 499 alin 3 din Codul Civil : Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
Art. 499 alin. 4 din Codul Civil : În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.
De aici inteleg ca trebuie sa va adresati la instanta de tutela.
Ok, ii incetez CIM nu este asta problema intrebarea mea era cum procedez cu D112 din Martie , Aprilie , Mai si Iunie cum le depun daca nu am CNP?
Aviz de munca avem , este depus dosarul la IGI in vederea programarii la interviu pentru permisul de sedere dar tinand cont ca dl nepalez a disparut este clar ca nu vom mai obtine permisul de sedere.
Buna ziua, ma puteti ajuta va rog in privinta NIF-ului .
Am depus electronic in calitate de platitor de venit D030 pentru cetateni nepalezi cu CIM pe perioada nedeterminata iar ANAF ne-a comunicat ca nu se pot elibera pentru ca le-am facut CIM pe perioada nedeterminata.
Acelasi raspuns l-am primit si cand am fost personal la ghiseu si ma aflu in urmatoarea situatie :

Cetatean Non UE cu CIM pe perioada nedeterminata ( angajat din Martie 2023 ) fara NIF si fara permis de sedere ( erau depuse actele si totul a fost platit ) nu se mai prezinta la lucru drept pentru care trebuie sa ii incetez CIM astfel numai obtin permisul de sedere pentru el si tot odata ANAF imi comunica ca nu se poate elibera NIF.

Cum as putea proceda cu el pentru a putea depunde D112 pe Martie, Aprilie , Mai si Iunie ?
Sporul de vechime nu este obligatoriu in sistemul privat insa se poate acorda in functie de negocierea cu salariatul sau in functie de CCM la nivel de ramura.
Potrivit dispozitiilor art. 2 alin.(1) din OUG 111/2010, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor .
Nu specifica nicaieri ca trebuie sa fie CIM cu norma intreaga, deci da, se ia in calcul.
As mai avea doua intrebari va rog :

1. O persoana accidentata are concediu medical pe o perioada de aproximativ un an de zile insa la un moment dat exista perioade cand nu a mai avut concediu medical ( Februarie are CM , Martie are CM , Aprilie are CM doar pana pe 15 si apoi Mai are iar CM, Iunie are CM , Iulie nu are CM deloc iar August are CM doar pana pe 03 )
Cand ar trebui sa depunem anexa 2 la Fiam ? Cand se intrerupe prima oara CM adica sa luam in considerare perioada doar pana pe 15.04 sau pana la 03.08 ?
2. Cel accidentat este de la firma X ( de altfel si firma unde s-a produs accidentul ) insa pe PV vinovata se face firma Y . Intrebarea : Cine trebuie sa depuna FIAM ? Angajatorul la care este angajata victima sau Angajatorul care se face vinovat de producerea accidentului ?

Multumesc anticipat de ajutor,
Accident de munca unde au fost implicati angajati de la doua societatii iar unul dintre ei a fost si accident in urma cercetarii evenimentului se emite vreun document in care se specifica a cui a fost vina ?
Răspuns la discuția Anulare comanda online dubioasa
Buna ziua,

Este dreptul dvs sa refuzati o comanda .