avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai3884

Activitate Mihai3884

Mulțumesc pentru sfat.

When a scris:

Nu mai mergeți, faceți notificați în scris peste tot.
Puteți proba cu desfășurătorul ca la data de ati sunat copilul, cât a durat apelul, eventual sa între căsuța vocala. Trimiteți sms cu 10-15 minute înainte sa sunați, apelați, apoi sms din nou ca nu vi s-a răspuns.
Normal ca puteți dovedi. Printscreen după desfășurător, copie după factura dacă va întra căsuța vocala și plângere la politie.
Totul în scris cu confirmare de primire.
Puteți sa și executați hotărârea.
Vorbitul nu va ajuta.
Căutați copilul, notificați mama ca la fiecare 3 zile în care nu știți unde va e copilul o sa anunțați politia de dispariția fetei și se va satura. După prima amenda se va calma.



Am fost deja la Protectia Copilului, in Decembrie anul trecut si a ramas ca vor discuta cu fosta, insa pana in prezent nu se vede nici o schimbare.
Am discutat in repetate randuri si cu cei de la politie si mi-au spus ca nu se poate proba ca nu mi-a dat copilul la telefon.

When a scris:

Ați putea reveni în tara și cere domiciliul copilului la dumneavoastră în străinătate.
Trimiteți mail de fiecare data când nu ați putut vorbi cu copilul conform sentinței judecătorești, atașați printscreen cu ora și data. După trei asemenea "scăpări" anunțați Protecția Copilului ca s-a început alienarea minorului și politia pentru plângeri pentru încălcarea masurilor de încredințare a minorului.

Mulțumesc pt sfat, insa daca nu ati observat, in Romania nu exiata viitor. Aici unde sunt la momentul potrivit ii voi putea da sansa la un viitor mai bun fiicei mele.

proastasatului a scris:

Ca sa nu mai fiti nevoit "sa-i impuneti" fostei dvs sotii cum sa procedeze cu "copilul meu" de ce nu va intoarceti dvs in tara sa preluati copilul si sa-l cresteti?

In urma cu 2 ani am obtinut o hotărâre judecatoreasca privind execitarea autoritatii parintesti in comun cu fosta, iar domiciliul fiicei mele (in prezent are 3 ani si 8 luni) a fost stabilit la adresa ei.
Eu muncesc in afara si vin in tara de 4-5 ori pe an, ocazie cu care pentru a imi lua fiica la mine asa cum spune programul stabilit, de aproape fiecare data trebuie sa apelez la politia de proximitate ca aceasta sa mi-o dea. In cele din urma o doamna de la politia de proximitate i-a adus la cunostinta ca este infractiune daca nu mi-o da la program si a inceput sa se conformeze.
In timpul in care sunt plecat, tot conform programului are obligatia sa mi-o dea la telefon (sa o vad si sa vorbesc cu ea pe whatsapp) in sa pana in prezent aceasta nu m-a lasat niciodata sa vorbesc si sa o vad pe whatsapp. Ba mai mult mi-a blocat nr de tel sa nu o mai sun si nu o pot contacta decat prin email.
Ce e de facut in acest sens? Cum o pot constrange legal sa ma lase sa vorbesc cu copilul la telefon si cum o pot trage la raspundere pentru atatea luni in care nu am putut vorbi cu copilul?
In paralel, pe parcursul lunilor cand nu sunt in tara si chiar daca as fi in tara, ori de cate ori ea trebuie sa plece din oras pentru mai multe zile in interes de serviciu, intrucat nu e in relatii bune cu parintii si fratii ei, o lasa pe fiica mea la verisoara ei, pe care atat eu cat si alte cunostinte de ale mele au vazuto in parc sau in oras fumand de mana sau in brate cu fiica mea, ba mai mult stiu ca la ea in casa atat ea cat si sotul ei funeaza in casa.
Atat ca tata cat ai in baza autoritatii parintesti comune i-am cerut si i-am impus de multe ori sa nu mai lase copilul in grija acestei femei (si sa o duca la parintii mei de care este foarte atasata) insa nu ii pasa de ce spun eu sau de faptul ca acea femeie nu are in atentie sănătatea copilului meu.
Ce e de facut in acest sens? Cum sa o constrang legal sa nu imi mai lase fiica in grija acestei femei si cum o pot trage la raspundere ca nu ii pasa de sanatatea copilului, lăsând-o cu aceasta femeie care fumeaza cu copilul meu in brate?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Caut avocat sau casa de avocatura
Mulțumesc pt sfat.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Cu scuzele de rigoare, nu știam de aceasta regula a forumului. Pe de alta parte, nu ma refeream la o expertiza extrajudiciară ci la o verificare a contabilității sau de punere in acord a acesteia cu normele fiscale. ma gândesc întotdeauna și pun in balanța și riscul la care se poate expune o persoana, prealabil inițierii oricarei proceduri.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Expertiza contabilă se poate solicita în instanță, nu-i văd rostul unei expertize extrajudiciare iar recomandările pe forum contravin regulamentului, cu stimă!



Răspuns la discuția Caut avocat sau casa de avocatura
Nu pot alege eu un avocat atat timp cat nu stiu daca avocatul pe care il aleg a avut sau nu experienta cu astfel de spete si ca timp nu stiu care e rata de succes într-o astfel de speta.
Ceea ce dores e sa fiu contactat pe aceasta cale de un avocat care a avut in lucru astfel de spete si care considera ca va avea succes in solutionarea spetei.
Buna ziua,

Sunt asociat într-o societate neplatitoare de tva (domeniu de activitate - restaurante) cu fosta concubina care in perioada Mai-Iunie anul curent cand inca eram impreuna, abuzand de faptul ca nu am cunostinte de contabilitate, de fiscalitate si etc, mi-a spus ca datorita valorii mari, daca voi achizitiona utilajele necesare pt inceperea activitatii, cat si materialele de constructii pt amenajarea spatiului inchiriat, societatea in care suntem asociati va fi trecuta automat ca platitor de TVA, ceea ce va fi un mare dezavantaj pt o afacere la inceput, si astfel m-a convins sa fac achizitiile pe firma de constructii in care este unic asociat si care este platitoare de tva. Zis si facut, am facut achizitiile in valoare de aproximativ 60.000 lei direct din contul personal deschis in Islanda si totul a fost facturat pe firma ei de constructii. Imediat ce am ramas fara bani aceasta a incetat initial sa ma convinga sa semnez un contract de mandat prin care se arata ca eu aveam o datorie la societatea ei si prin achizitia utilajelor, acea datorie se stingea, intrucat am refuzat sa semnez asa ceva, aceasta a incetat relatia cu mine si a refuzat sa imi returneze banii.
Ulterior a revenit si a incercat sa ma convinga sa semnez un contract de imprumut pt o parte din utilaje pe o perioada de 5 ani, pe care din nou am refuzat sa il semnez si in prezent a incercat sa ma convinga sa semnez un contract de donatie cu titlu gratuit a utilajelor pe societatea la care suntem asociati (60% eu si 40% ea) insa am refuzat sa il semnez si pe acesta.
In prezent singura dovada care o am ca eu am facut achizitiile este extrasul de cont in care se vad achizitiile - in coroane islandeze, sume care pot fi coroborate cu facturile si bonurile pe care le are ea in contabilitatea firmei de constructii.
Pentru aceasta situatie am nevoie de serviciile unui avocat cu experienta in astfel de situatii, dar mai mult care imi poate garanta recuperarea valorii acestor achizitii.
Mentionez ca firma ei de constructii pe care au fost achizitionate utilajele incaseaza intre 20.000 lei si 50.000 lei in contul de trezorerie in fiecare luna.
Mulțumesc pt. sfat. Fosta sotie este contabil, consultant fiscal, etc etc, si sustine ca asa ceva nu este posibil, ba mai mult azi a incercat sa ma convinga sa semnez un contract de mandat precum k eu am avut datorii la ea si ca i-am cumparat utilajele pt a stinge datoria. Clar aceasta speta va trebui solutionata in instanta intrucat ea nu da semne de rezolvare amiabila a situatiei.

Albert Kurtyan a scris:

Simpla mutare din patrimoniul societăţii în buzunarul propriu e relativ simplă. Pur şi simplu societatea returnează utilajele sau contravaloarea lor din factură către persoana fizică creditoare (Mihai). Orice contabil poate face o notă contabilă şi o notă de predare primire pentru scoaterea din gestiune.
- Dar banii din cont sau utilajele reprezintă proprietate comună a soţilor, deci vor intra la partaj.
- Dacă nu vă înţelegeţi să face operaţiunea prin bună înţelegere, se poate face doar în instanţă.

Situatia e cea din prima speta, eu am platit utilajele direct din contul personal, dar la facturare s-au folosit datele societatii sotiei.
Insa o parte din furnizori mi-au cerut imputernicire de la societatea sotiei precum k am dreptul sa fac achizitii in numele societatii. Imputernicirea a fost scrisa si stampilata de fosta sotie.

Quartila a scris:



Mihai3884 a scris:

Nu, nu sunt asociat.
Totusi daca as merge in instanta si as prezenta extrasul de cont bancar (contul personal) cu platile pt fiecare utilaj, as avea vreo sansa sa imi recuperez utilajele?

Da, aveti sanse, bineinteles,
Ideea este, in numele cui si cum ati achizitionat acele utilaje ?

Pentru ca, (o varianta ipotetica), societatea trebuie sa achite acele utilaje.
In cazul neachitarii marfii, vanzatorul, poate solicita plata ei sau returnarea produselor.
Acum, dvs, fiind cel ce a procurat utilajele si apoi le-a transmis catre societate, se poate considera ca aveti calitatea de "vanzator", intrucat ati achizitionat utilajele din contul propriu.

Asadar, aveti varianta in care solicitati conducerii societatii plata pentru acele utilaje. sau returnarea lor pentru neplata.

Daca, in schimb, ati fi dat intreaga suma de bani catre societate, si ea ar fi cumparat acele utilaje, ne aflam in situatia expusa de D-na Vera cum ca, ati creditat societatea si ea a cumparat acele utilaje, Si nu puteati. recupera decat banii.


Mulțumesc.
Detaliile furnizate de dvs imi sunt de f mare ajutor.