avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate CarmenCorina

Activitate CarmenCorina

Intabulare apartament .Succesiune în instanta.
Va rog sa imi spuneți ce acte trebuiesc depuse la ocpi pt.intabulare mostenire prin instanta.Acum apartamentul figurează pe numele decedatului ( cadastru,intabulare).Multumesc.
Taxa urgenta.
Buna seara.Pentru un certificat de nomenclatura stradala emis de primaria generala București știți cumva exista și taxa de urgenta? Nu as vrea sa aștept 30 zile pana la eliberare.
Multumesc.


MihailZC a scris:

Obtineti de la Primarie o adeverinta postala care sa confirme adresa corecta pe care o depuneti la OCPI impreuna cu o cerere si un tarif de 75 de lei. Daca asta nu functioneaza, aveti nevoie de un expert cadastral care sa va actualizeze documentatia cadastrala, sens in care va modifica si adresa.


Multumesc.Asa voi face.
Un cuvânt gresit în cadastru
Rog răspuns la o intrebare: un cadastru făcut în 2006 în care s-a scris gresit în loc de sos.( soseaua) s-a scris str( strada).Tot asa s-a si intabulat.Cum se poate rezolva aceasta problema?
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adaug aici tot eu răspunsul final pentru alte persoane care intampina aceiași problema.
Nu este nevoie de instanta de tutela decât dacă moștenitorul minor este orfan.
Atunci când minorul are unul din parinti și nu întra în conflict de interese privind moștenirea părintele depune la autoritatea tutelara un dosar cu toate actele moștenirii ce se dorește vândută,exprima motivele pentru care se dorește vanzarea( motive care aduc beneficii minorului) și autoritatea tutelara eliberează dispoziție de curator.Cu acest act părintele poate vinde și cumpara în numele minorului.
Eu asa am procedat si am primit dispoziția de curator pentru copil.
Puteți sa ma îndrumați care ar fi pașii urmatori? Si cam cât timp durează aceasta acțiune?
Instanta de tutela sau autoritate tutelara?
Fetita mea(minora 13 an) a mostenit un apartament de la tatăl ei decedat.Doar ea....eu nu am cota parte.La succesiune în instanta am reprezentat-o eu.
Acum dorim sa vindem acest apartament sa luam altul lângă bunicii paterni.
Cu ce act o reprezint eu pe fetita? Un notar mi a spus ca autoritatea tutelara emite o dispoziție de curatela ,altul mi a spus ca trebuie instanta de tutela sa dea acest act.
Va rog lamuriti-ma.
Multumesc frumos.
Si daca nu face apel nici una din părți după trecerea celor 30 zile....in cat timp ajunge in posesia noastră hot.definitiva?
Astept, multumesc.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Termenul în care se redactează și comunică hotărârea la domiciliul unei părți diferă în funcție de instanta,grad de încărcare de la minim o lună la un an,un termen "rezonabil "fiind de aproximativ 2-3 luni.Exista bineinteles și excepții dar mai devreme de o lună este ceva extrem de rar în timp ce situatiile in care se depășesc 2-3 luni sunt destul de frecvente.Dupa comunicare părțile pot formula calea de atac a apelului în termen de 30 de zile.


Buna ziua.Intr-un proces de succesiune și partaj s-a dat pronuntarea( deocamdată afișată doar pe portal).As doriti sa stiu:
1.În cat timp de la afișarea pe portal ajunge hârtia prin posta acasa.
2.Cat timp are la dispoziție partea adversă sa faca apel daca doreste.
3.Dacă nu se face apel cat durează până se da hotărârea definitivă.
4.Cand se poate lua de la arhiva hot.definitiva asta Daca se poate mai devreme.