avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate bysnis

Activitate bysnis

Isi poate face vecinul un gard din scandura la o distanta mai mica de 2m fata de geamul meu de vedere ? Isi poate face vecinul un gard din scandura la o distanta mai mica de 2m fata de intrarea mea in locuinta ?

La prima intrebare, daca instanta ii aproba acest gard, eu raman fara lumina, deoarece dinstanta intre gard si fereasta este de numai 0.80cm.
La a doua intrebare, daca instanta ii aproba acest gard eu nu mai pot intra efectiv in casa. Pt ca mi s-ar optura singura intrare in casa prin acest gard.

Mai mult, vecinul are proprietatea cumparata de mai bine de 20 de ani, iar eu o am cumparat-o de 12 ani. Nu a fost niciodata gard intre cladiri, pt ca el a construit fara sa respecte codul civil. Mai exact a construit la numai 1.40m fata de cladirea mea (nu la 1.90 cum era specificat in vechiul cod civil), si nu a respectat nici distanta de 60cm intre cladirea lui si hotar. Mai exact a construit la 0.5m fata de horat in fata cladirii .. si la 0.25cm fata de horar in spatele cladirii.

Are sanse in instanta sa obtina acest gard? si practic sa ma oblige sa nu mai pot intra in casa? sau sa ma oblige sa imi fac o usa laterala spargandu-mi un perete? Ar fi singura solutie sa mai pot intra in casa :)
Unde gasesc Veciul cod civil de la 1864 asa cum a fost el aprobat, in forma lui initala?
Imi spui si mie cum ai reusit sa o anulezi in instanta? Eu am demonstrat prin expertiza ca mi s-a incalcat drepturile din codul civil (adica cladirea nu a fost construita la minim 60cm de hotar, asa cum scrie in codul civil).. (cladirea invecinata construita in anul 2015 pe o autorizatie emisa in 1998 cand eu nu eram proprietar cu receptie facuta in 2015 ) Am mai demonstrat tot prin expertiza ca autorizatia contestata nu are la baza semnatura nici unuia dintre vecini pentru incalcarea codului civil.. si ca autorizatia nu are test de insorire asa cum prevede legea .. in cazul in care distanta dintre cladirile invecinate este mai mica decat inaltimea celei mai inalte case (mai exact inaltimea 3.1m .. distanta intre case/geamuri 1.4m) cu toate astea la prima instanta am pierdut procesul :( .. chiar nu inteleg motivul pt care instanta nu a tinut cont de toate dovezile pe care le-am adus .. poze din timpul lucrarilor de constructie din anul 2015, expertiza ceruta chiar de instanta si platite de mine in totalitate.... unde se specifica clar ca nu s-au respectat distantele prevazute de codul civil.. nici distantele intre case si nici distanta dintre casa invecinata si hotar (minim 60cm) !!!! .. tu cum ai reusit sa castigi procesul.. ce ai demonstrat in plus fata de mine !?
Trebuie revizuite o autorizatie de constructie, daca receptia lucrarii s-a facut dupa 17 ani de la emiterea autorizatiei!?.. si daca autorizatia de constructie a fost inchisa dupa 17 ani de la emiterea ei? Daca da .. ce lege obliga emitentul aurorizatiei sa o revizuiasca inainte sa o inchida..
Nimeni !!!!
Sesizarea a fost facuta la primarie, dar nu a fost anulata..
in instanta in baza carei legi poate fi anulata.. ?
In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie?

Din cate stiu se poate anula atunci cand nu se respecta codul civil, sau nu exista test de insorire atasat autorizatiei. Sub ce legi gasesc aceste conditii?

.. si daca mai sunt si alte aspecte in vederea anularii unei autorizatii de constructie.
Din ce an este obligatoriu testul de insorire la o autorizatie de constructie.
Ma intereseaza si legea care obliga emitentul autorizatiei sa ia in calcul, obligatoriu, testul de insorire la emiterea autorizatiei.

Multumesc tuturor de raspunsuri.
Autorizatia poate fi contestata si anulata .. si pot fi obligat prin instanta sa intru in legalitate sub sanctiunea demolarii !!! linistit pot sta doar cand stiu sigur ca aveam acest drept sa construiesc pe hotar. exista vre-o lege care sa imi interzica asta ? stim cu totii cum se dadeau autorizatiile de constructie in orase acum cativa ani .. toate erau la limita legii multe chiar incalcau legea, dar beneficiarul se baza pe acordul tacit al vecinilor.
Daca gresesc .. va rog sa imi spuneti ..
Multumesc mult de raspuns.
Totusi eu locuiesc in Braila.
Intrebam daca pot lua legatura cu un consultant online.
Ar fi mult mai util pt mine.