avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate emiliana

Activitate emiliana

Am hotarare judecatoreasca pentru retrocedare teren din anul 2012. Am obtinut un titlu partial pentru 9 ha, dar primaria mai are de retrocedat 1.15 ha. Daca nu-mi retrocedeaza 1.15 ha, termenul de 30 iunie 2017 este valabil si pentru mine?
Adica nu mai pot sa-i actionez in justitia civila conform art. 64 din legea 18? Sau pot pe penal sa actionez primarul?
Am o hotarare judecatoreasca care anuleaza o hotarare a CJFF, Am cerut CJFF sa treaca prin comisie aceasta, dar mi-a raspuns ca hotararile CJFF sunt anulate de instante. De trei ori am cerut si de trei ori a raspuns astfel.
Acum CLFF si CJFF au dat o hotarare care are aceleasi prevederi judecate. Adica este autoritate de lucru judecat. Cum hotararile CJFF cf art 53 din Legea 18/1991 sunt anulate numai de instanta, si cauza a fost judecata, cui sa ma adresez ?
Am un dosar la CEDO din februarie 2013. Am trimis initial o plangere, am primit un colaj cu 10 timbre cu nr, dosar, am facut plangere conform formularului trimis cu incadrare in termenul impus, dar din mai 2013 nu am mai fost contactata. Mai am vreo speranta ca cineva de la CEDO o sa judece dosarul?
Multumesc.
Am facut executare dar a fost respinsa deoarece exista o decizie a unui tribunal care respinge executarea pe fond funciar. Si am ramas fara 2200 lei caci executorul nu mi-a returnat banii. Si situatia e neschimbata.
Am un dosar pentru revendicare cu granituire, Expertul a venit si nu a facut "trasarea limitei dintre cele doua proprietati". Dupa trei luni ne spune, telefonic, ca o sa depuna expertiza fara granituire si sa fac eu contestatie in instanta. Si de la comunicarea asta nu mai raspunde la telefon si la adresa sa aflata la 50 km de adresa mea nu raspunde nimeni, Ce sa fac?
Nu am facut.
Am hotarare judecatoreasca de punere in posesie, intocmire documentatie in vederea eliberarii titlului de proprietate, dar CLFF amana de trei ani s-o puna in aplicare. M-au pus in posesie partial si mai au sa-mi dea 1ha. Pot face plangere penala pentru nerespectare de hotarare judecatoreasca?
Am facut impreuna cu sora mea, o plangere prealabila pentru tulburare de posesie.S-a dispus clasarea indicand sa ne adresam instantei civile pt. actiune posesorie.Si prim procurorul a dispus la fel.
Ne-am adresat unui avocat care sa ne sfatuiasca ce sa facem, dar care ne-a facut doua plangeri la judecatorie, adica pentru fiecare, plangeri impotriva solutiei procurorului si impotriva solutiei primului procuror.
Am vazut plangerile dupa ce le-a depus avocatul la judecatorie si dupa ce sora mea ii platise onorariul pentru redactare.
Mentionez ca plangerea prealabila este facuta colectiv, adica in numele amandurora.
Azi am vazut pe portalul judecatoriei ca am primit numere diferite la dosar (normal), dar mie nu mi s-a fixat data procesului, desi aveam nr. mai mic, iar sora mea a primit data sedintei.
Intrebarea mea este daca :
a) eu pot renunta la prima sedinta camera preliminara?
b) sau pot sa cer conexarea la dosarul sorei mele?

Primaria a emis un certificat de urbanism și o autorizație de construire care nu respectă distanța dintre clădiri invecinate, respectiv minim 3m, așa cum prevede regulamentul de urbanism al localității. S-a început construirea la 60 cm, așa cum prevede codul civil, dar construcția mea construită in anul 1997 are ferestre spre acea proprietate și este amplasată la 1,5m de limita proprietății.Cele două terenuri au fost în indiviziune până în anul 2000 cînd noi am făcut intabularea. În anul 2011, terenul vecin a fost vîndut, iar noii proprietari au început construcția la 60 cm de gard.
Ce mai putem face, căci deja au început zidirea?