avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai17

Activitate Mihai17

Am încercat să obțin un extras de carte funciară dar în Anexa 1.23 din Ordinul 700/2014 îmi cerea numărul cărții funciare și numărul cadastral pe care nu le știu.
Atunci am completat Anexa 1.27 din acelaș ordin (am plătit 100 de lei), am trimis-o și aștept de vreo 12 zile răspunsul. Am sperat că aici voi obține o informație care să-mi ușureze așteptarea. Dar n-a fost să fie.
Vă mulțumesc!
Am moștenit de la părinții mei 3,5Ha teren arabil. Anual primesc Decizia de impunere ptr. acesta.
Asta înseamnă că terenul este deja intabulat?
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția legea pensiilor 19/2000
Multumesc!

Dar ce alte argumente ma sfatuiti sa aduc in favoarea mea ptr. a nu mi se diminua pensia?
Răspuns la discuția legea pensiilor 19/2000
Vă mulţumesc!
A mai murit o speranţă...

Dar următoarele:
”...daca prin reaşezarea sistemului de calcul al pensiei ...rezulta un cuantum mai mic al acesteia, statul este obligat sa adopte reglementari similare art. 180 alin. (7) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, ..., si anume sa mentina in plata cuantumul pensiei stabilit potrivit reglementarilor anterior in vigoare daca acesta este mai avantajos.”
care sunt din Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 nu pot fi apelate ptr. acelaşi scop? (nediminuarea pensiei militare)
Răspuns la discuția legea pensiilor 19/2000
În legea 18/2000 la art. 180 pct (6): În cazul în care prin aplicarea prevederilor alin. (5) rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât pensia cuvenită potrivit legislaţiei anterioare, se păstrează cuantumul avantajos.

Adică eu, pensionar militar, dacă cer recalcularea cf. legii 119/2010 pot invoca această prevedere astfel îcât să nu mi se diminueze pensia?
musac a scris:
acolo se va tine si sedintele


Facultate...?
arimed a scris:
Va rog a ma informa daca exista vreo baza juridica pentru care pot sa fac o plangere si unde anume ma pot adresa.

"Hotarâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, hotarâre nr. 1588/2007; Publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008
Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotarârii adunarii generale;"

Este posibila existenta unei hotarari a adunarii generale sau a Comitetului executiv care sa prevada altceva vis-avis de acest subiect.
Solicitati procesul verbal al adunarii generale sau al sedintei C.Ex. in care s-a hotarat altfel.
Răspuns la discuția evacuare hota
Daca ghena de care pomeniti este destinata aerisirii blocului nu aveti ce face. Ea este special proiectata (principiul sifonarii) sa nu fie afectate bucatariile de deasupra.
Daca evacuarea se face pe ghena destinata instalatiilor de apa, incercati o reclamatie la politie pe seama Codului penal art. 320:
"Tulburarea folosintei locuintei
Fapta prin care se tulbura în mod repetat folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedica normala folosinta a locuintei, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala."
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
De ce nu ar putea sa o amendeze ?

Ptr. ca cineva sa ma amendeze, altcineva trebuie sa constate ca eu m-am debransat. Cum o va face daca in apartamentul meu nu intra nimeni?
(Parchetul nu elibereaza mandat de intrare decat in anumite conditii, neindeplinite aici)
Răspuns la discuția probleme consum apa
OF TOPIC:
Scuzele agramaţilor, de pe toate forum-urile:
-Nu sunt dactilografă, dar
-Scriu atât de repede încât nu sesizez greşelile nici la o citire ulterioară;
-M-am pregătit pentru o facultate, nu am stat să învăţ gramatica limbii române (Musac);
-Voi sunteţi cârcotaşi: îmi căutaţi greşeli gramaticale fără să observaţi cât de deştept sunt în exprimarea şi în susţinerea ideilor mele din conversaţia cu voi;
-Eu am învăţat să scriu, voi de ce nu vă chinuiţi să citiţi ce am scris?
-Variantă: Eu am învăţat să scriu. Învăţaţi şi voi să citiţi!
-Parafrazându-l pe...Titu Maiorescu: Eu apreciez FONDUL. Vouă vă pasă de FORMÃ...