avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia ma pune sa platesc o data la 3 luni 1 pers ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia ma pune sa platesc o data la 3 luni 1 pers la intretinere

Buna ziua,

As dori si eu un ajutor juridic din partea dumneavoastra.

Am o garsoniera unde nu a locuit nimeni vara aceasta, nefigurand nimeni la intretinere. La sfarsitul verii am aflat ca trebuie sa platesc o data la 3 luni 1 persoana la intretinere intrucat nu am apometre ci sunt in retea cu tot blocul. Dar nu inteleg daca are o baza juridica sa imi ceara asa ceva.
Va rog a ma informa daca exista vreo baza juridica pentru care pot sa fac o plangere si unde anume ma pot adresa.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: BLUE1963 , utilizator 22:29, 21 Octombrie 2008
Atata timp cat nu a locuit nimeni in garsoniera, nu esti obligat sa platesti decat cheltuielile pentru spatiile comune care se repartizeaza pe cota indiviza (abonamentul la lift, iluminatul spatiilor comune, etc.). Cel care ti-a trecut o persoana la 3 luni a facut o ilegalitate.
arimed a scris:
Va rog a ma informa daca exista vreo baza juridica pentru care pot sa fac o plangere si unde anume ma pot adresa.

"Hotarâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, hotarâre nr. 1588/2007; Publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008
Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotarârii adunarii generale;"

Este posibila existenta unei hotarari a adunarii generale sau a Comitetului executiv care sa prevada altceva vis-avis de acest subiect.
Solicitati procesul verbal al adunarii generale sau al sedintei C.Ex. in care s-a hotarat altfel.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
Mihai17, utilizator
Pentru partile comune cheltuielile sunt urmatoarele( depinde de cate nivele are blocul):
- salarii ( nu pt. femeia de serviciu),
- intretinere lift, intretinere interfon,
-diferenta de apa calda sau rece daca se calculeaza pe cota parte indiviza,
- fondul de reparatii( daca este cazul),
-diverse cheltuieli de reparatii,sau pt. curatenia in bloc,sau pt. amenajari la nivel de scara ,
-si alte cheltuieli care se fac ocazional.
Aceasta este concluzia mea trasa din ce am citit in lege deci va recomand a citi si d-voastra leg. as.de prop. 230/2007la rubrica de cheltuieli pt. as.de proprietari.
Inainte de a da pe cineva in judecata trebuie sa urmati niste pasi si anume sa cereti scris as.de prop sa va spuna cine a luat aceasta hotarare si de ce, pt.ca este posibil ca as.d-voastra sa treaca pierderile de apa rece sau calda pe nr.de persoane si atunci si banuiesc ca au considerat ca si prop.ap.ce nu locuiesc in imobil dupa o anumita perioada sa plateasca intr-o luna si o parte din aceste pierderi.
Ca raspuns la intrebarea d-voastra ,baza juridica este hotararile adunari generale.
Atata timp cat nu a locuit nimeni, adunarea generala nu poate hotara inscrierea unei persoane pe listele de intretinere si nici nu se pune problema pierderilor de apa.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

As dori sa stiu care sunt metodele legale prin care pot trage la raspundere aceasta asociatie de proprietari....plangere..reclamatie...judecata?

Astept raspunsurile dumneavoastra!
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Citire apometre Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In cazul in care un locatar nu citeste apometrele la sfarsitul lunii administratorul conform legislatiei (asa spune el) calculeaza la pausal.Este ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)
Taxe asociatie de proprietari. hdanny hdanny Locuiesc la bloc, unde exista o asociatie de proprietari. La aceasta asociatie se plateste doar curentul pe scara, liftul si curatenia. Celelalte utlitati sunt ... (vezi toată discuția)