avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Activitate razvan_rudy

Activitate razvan_rudy

Pentru d-na Florentina:cat a durat procesul?termene,luni,sa-mi faco idee,va rog.Daca obtinem hotararea judecatoreasca prin care socrul meu este declarat proprietar,am inteles ca tot la vestita comisie de fond funciar trebuie sa ajungem pentru eliberarea titlului de proprietate.Corect? Si in baza acelei decizii judecatoresti pot obtine certificatul de urbanism si autorizatia de constructie?
Daca vreau sa aflu stadiul dosarului depus la comisia de fond funciar cui ar trebui sa ma adresez?La camera unde am depus dosarul mi s-a spus ca e la compartimentul juridic si sa astept ca au dosare din anii '90 asa ca-rabdare-.Doresc sa merg in audienta la cineva dar nu stiu exact unde: primarie?prefectura?
Pentru a merge pe varianta instantei judecatoresti este obligatorie angajarea unui avocat sau exista posibilitatea de a ma putea descurca singur.Consider ca as putea sa ma fac inteles in fata judecatorului daca nu ma invaluie in termeni prea complicati.
Cealalta neliniste este in legatura cu ce se petrece in sistemul nostru judiciar , ma refer la grevele si protestele magistratilor.Afecteaza cu ceva termenul de infatisare?
Buna ziua,am si eu o problema stersanta la care nu reusesc sa-i gasesc rezolvare si va rog pe cei care imi puteti oferi sfaturi concrete sa ma ajutati.
In anii 60-70 parintii socrului meu au obtinut un teren,in folosinta vesnica, pentru constructia unei case.
In urma decesului tatalui socrului meu s-a intocmit un certificat de mostenitor in care figureaza socrul meu si mama acestuia cu cate ½ din teren si casa.
Acum doi ani socrul meu a depus la comisia de fond funciar o cerere pentru stabilirea si acordarea titlului de proprietate pentru teren si casa, pe numele sau si al mamei sale,dar nici in ziua de azi nu a reusit sa obtina un raspuns.Marea problema ar fi ca in actele de atribuire a terenului si in certificatul de mostenitor este trecuta o suprafata de 420mp iar in realitate sunt 560mp.Aceasta suprafata a ramas nemodificata inca de la atribuirea terenului dar cum s-au facut masuratorile de a iesit aceasta diferenta nu poate explica nimeni,mai ales ca vecinii au ramas aceeasi inca din anii 60-70 iar gardurile nu au fost mutate.
Problema actuala cu care ma confrunt si nu o pot rezolva este ca dorim sa extindem o constructie pe acest teren dar nu putem obtine nici macar Certificatul de urbanism(iar de autorizatie nici nu poate fi vorba).
M-ar interesa cateva sugestii sau sfaturi despre cum s-ar putea grabi obtinerea titlului de proprietate asupra terenului.Cineva ne-a sugerat sa cerem in instanta constituirea dreptului de proprietate dar am inteles ca si aici lucrurile se misca aproape la fel de greu ca si in comisia amintita si chiar daca instanta ne-ar da castig de cauza dureaza foarte mult pana la obtinerea titlului de proprietate(care se elibereaza de aceeasi comisie)
In alta ordine de idei daca mai dureaza mult am risca sa incepem constructia fara acte,macar o mica parte din ea,dar nu stiu cat de mult face si nici nu stiu care ar fi sanctiunile pentru acest lucru.
Va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor oferi(sau vor incerca)sa ma lamureasca.
Discuție mi-am luat
Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze pentru titlul subiectului,in cazul in care deranjeza pe cineva,dar nu am gasit o exprimare mai corecta.Am o prolema care stiu ca nu e singulara in Romania si vreau sa stiu daca exista o rezolvare.
Am cumparat un autoturism de la o persoana care nu era proprietar in certficatul de inmatriculare sau carte dar avea un contract de V-C.Am intocmit si eu un contract cu respectivul si dupa acea am mers la financiar pentru a radia masina dar acolo mi s-a spus ca proprietarul din acte are datorii si pana nu le achita nu pot sa imi radieze masina.Mentionez ca proprietarul masinii este din alt judet.L-am cautat dar nu am reusit sa dau de el si din spusele celor de la financiar slabe sanse sa-si achite datoriile iar eu nu sunt dispus sa ii achit datoria deoarece este o suma prea mare.
Intrebarea care o am :Ce solutii am la indemana pentru a inmatricula masina pe numele meu?
M-am gandit sa-l dau in judecata dar nu stiu exact cum trebuie sa procedez si care ar fi pasii pe care ii am de urmat?
Varianta pe care mi-a sugerato cineva ar suna cam asa:
-mai fac un drum pana la el si poate reusesc sa il gasesc
-in cazul in care nu il gasesc la domiciliu sau nu ne intelegem de vorba buna sa merg la o sectie de politie din localitatea lui sa cer ajutorul unui politist sa mearga cu mine sa auda ce are de spus sau sa constate ca acesta nu este de gasit si sa intocmeasca un proces verbal in legatura cu aceste lucruri
-revin in localitatea mea si deschid un proces pentru ca instanta sa emita o decizie prin care sa-mi pot inmatricula masina tinand cont de faptul ca nu il gasesc sau este rau-voitor.
Poate visez dar sper sa ma sfatuiti cu trebuie procedat si sa pot rezolva problema
Va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile pe care le voi primi
Buna ziuz, deranjez si eu cu o problema.Am cumparat o masina inmatriculata in Romania de la o persoana care nu era proprietar in acte,avea doar contract de vanzare-cumparare cu proprietarul din acte.Dupa cumparare (tot prin contract vanzare-cuparare) am vrut sa o inmatriculez pe numele meu si mi s-a cerut acea fisa fiscala din care sa reieasa ca proprietarul nu are datorii.Am incercat sa iau legatura cu proprietarul dar nu am reusit(este din alt judet) si am mers la financiar in localitatea lui de unde am aflat ca are datorii de aproximativ 4000ron(adunate de vreo 4 ani).Intrebarea care o am :EXISTA VREO POSIBILITATE SA INSCRIU MASINA PE NUMELE MEU?(exclus cea in care omu isi plateste datoriile,deoarece nu cred ca se va intampla).Ma intereseaza o modalitate legala,eventual in instanta de judecata. MULTUMESC ANTICIPAT pentru raspunsuri.