Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze pentru titlul subiectului,in cazul in care deranjeza pe cineva,dar nu am gasit o exprimare mai corecta.Am o prolema care stiu ca nu e singulara in Romania si vreau sa stiu daca exista o rezolvare.
Am cumparat un autoturism de la o persoana care nu era proprietar in certficatul de inmatriculare sau carte dar avea un contract de V-C.Am intocmit si eu un contract cu respectivul si dupa acea am mers la financiar pentru a radia masina dar acolo mi s-a spus ca proprietarul din acte are datorii si pana nu le achita nu pot sa imi radieze masina.Mentionez ca proprietarul masinii este din alt judet.L-am cautat dar nu am reusit sa dau de el si din spusele celor de la financiar slabe sanse sa-si achite datoriile iar eu nu sunt dispus sa ii achit datoria deoarece este o suma prea mare.
Intrebarea care o am :Ce solutii am la indemana pentru a inmatricula masina pe numele meu?
M-am gandit sa-l dau in judecata dar nu stiu exact cum trebuie sa procedez si care ar fi pasii pe care ii am de urmat?
Varianta pe care mi-a sugerato cineva ar suna cam asa:
-mai fac un drum pana la el si poate reusesc sa il gasesc
-in cazul in care nu il gasesc la domiciliu sau nu ne intelegem de vorba buna sa merg la o sectie de politie din localitatea lui sa cer ajutorul unui politist sa mearga cu mine sa auda ce are de spus sau sa constate ca acesta nu este de gasit si sa intocmeasca un proces verbal in legatura cu aceste lucruri
-revin in localitatea mea si deschid un proces pentru ca instanta sa emita o decizie prin care sa-mi pot inmatricula masina tinand cont de faptul ca nu il gasesc sau este rau-voitor.
Poate visez dar sper sa ma sfatuiti cu trebuie procedat si sa pot rezolva problema
Va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile pe care le voi primi
Cele doua posibilitati sunt f. bune.
Daca obtineti vre4un act de la Politie ca nu e de gasit acea persoana sau orice altceva, solicitati in baza contractului de vanzare-cumparare inregistrarea autovehiculului pe numele dvs. la Finante. In caz de refuz, ii actionati in judecata. Asta ar fi o a treia varianta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Radiere autoturism
vanan
am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)