avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate alecumihai

Activitate alecumihai

Salut. Am câteva nelămuriri legate de procedura de cumpărare a unei mașini.

1. Ce acte trebuie să primesc la achiziție? De asemenea, la ce trebuie să fiu atent în conținutul lor?

2. Dacă mașina nu va fi trecută pe numele meu, trebuie să fie prezentă și persona care o va deține în acte, la întocmirea contractului de vânzare-cumpărare?

3. După achiziție, înafară de înmatriculare și asigurare, ar mai fi ceva de făcut?

Mulțumesc anticipat!
Bună ziua. Doresc și eu câteva lămuriri, legate de viza de flotant, și ce riscuri implică. Știu că se face pe 6 luni sau maxim 1 an.

Am o serie de nelămuriri, pe care le voi enumera mai jos:

1) Cel ce își face viza, schimbarea temporară de domiciliu, unde va primii scrisorile, coletele, amenzi s.a ?

2) La expirarea termenului de flotant (6 sau 12 luni), se va revenii pe adresa anterioară de pe buletin de la sine, sau trebuie făcută o nouă cerere/depunere de acte la autoritatea vechii adrese?

3) Pentru a face trecerea la flotant, trebuie instintata autoritatea actuală (primăria) de pe buletin, sau pur și simplu se depun actele la nouă adresa?

4) Ce riscuri/repercursiuni implică practic, atunci când îți faci flotant?

Mulțumesc anticipat!
Buna ziua. As avea cateva lamuriri in legatura cu radierea unei masini, scoaterea ei din evidentele politiei si primariei.
Mai exact, am o Dacia 1300, a bunicului meu, ce sta de cel putin 10 ani degeaba in curte, ca si rabla. Doar ca este inscrisa in evidetele Politiei si se plateste in continuare impozitul pentru ea. Astfel ca nu se mai merita. De specificat ca masina nu mai este functionala, insa ca intrgritate este in regula. De asemenea, si toate actele de achizitie si inmatriculare sunt prezente.
Ce as avea de facut in acest caz? Trebuie sa ma prezint la REMAT pentru a o trimite la dezmembrari? Care ar fi procedura de urmat? De asemenea, pentru a ma ocupa eu (nu titularul actelor masinii), pentru a nu il mai plimba pe bunicul meu pe la toate institutiile, este nevoie de vreo procura ?
Multumesc anticipat!