avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate LauraDorel

Activitate LauraDorel

Răspuns la discuția Suspendare permis de conducere
Iertati-ma. M-am exprimat gresit in cea de-a doua postare cu "din cate am citit" este din cate am citit pe internet, din informatiile obtinute de pe internet, nu din hotararea instantei = "retinerea permisului de conducere este o sanctiune complementara care se aplica impreuna cu sanctiunea amenzii contraventionale de o anumita gravitate. Daca instanta a dispus inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertismentului, atunci sanctiunea retinerii permisului dispare intrucat suspendarea acestuia este o masura complementara care se aplica doar atunci cand se stabileste ca masura punitiva aplicarea unei amenzi in forma unei sanctiuni financiare" - informatii gasite pe internet.
Hotararea scrisa a instantei este cu = "admite plangerea formulata de petent, dispune inlocuirea amenzii pentru contraventia prevazuta la art 41, alin 1 OUG 95/2002 si sanctionata de art 101, alin 3, lit d din OUG 95/2002, prin procesul verbal, cu sanctiunea avertisment. atrage atentia petentului asupra pericolului social al faptei si ii recomanda respectarea dispozitiilor legale. obliga intimatul la plata catre petent a cheltuielilor de judecata". Nu se mentioneaza nimic de masura complementara de suspendare permis. Si, din punct de vedere legal, nu inteleg ce si cum. Cautam o opinie juridica, care sa imi explice ce inseamna aceasta hotarare, vizavi de masura complementara.

Va multumesc oricum pentru implicare! Voi intreba direct la Brigada Rutiera.
Răspuns la discuția Suspendare permis de conducere
Mi s-a comunicat hotararea instantei in scris. Am citat din respectiva hotarare.
Răspuns la discuția Suspendare permis de conducere
S-a cerut admiterea plangerii, anularea PV de contraventie, exonerarea petentului de la plata amenzii si anularea masurii retinerii permisului de conducere si suspendarii excercitarii dreptului de a conduce pentru 60 zile si in subsidiar inlocuirea amenzii cu avertisment.
Instanta a hotarat : "admite plangerea formulata de petent, dispune inlocuirea amenzii pentru contraventia prevazuta la art 41, alin 1 OUG 95/2002 si sanctionata de art 101, alin 3, lit d din OUG 95/2002, prin procesul verbal, cu sanctiunea avertisment. atrage atentia petentului asupra pericolului social al faptei si ii recomanda respectarea dispozitiilor legale. obliga intimatul la plata catre petent a cheltuielilor de judecata".
Din cate am citit "retinerea permisului de conducere este o sanctiune complementara care se aplica impreuna cu sanctiunea amenzii contraventionale de o anumita gravitate. Daca instanta a dispus inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertismentului, atunci sanctiunea retinerii permisului dispare intrucat suspendarea acestuia este o masura complementara care se aplica doar atunci cand se stabileste ca masura punitiva aplicarea unei amenzi in forma unei sanctiuni financiare".
Nu stiu ce trebuie sa fac. Trebuie sa predau permisul sau nu? Pot intreba la Brigara Rutiera?
Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa circule pe partea dreapta a drumului public, in sensul de circulatie .. ) am fost sanctionat cu amenda, sanctiune conform art 101, alin 3, lit d) si cu sanctiune contraventionala de suspendare dreptului de a conduce pe o perioada de 60 zile.
Instanta a dispus inlocuirea amenzii contraventionale aplicata pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 95/2002, cu sanctiunea avertisment. Tipul solutiei oferit de instanta este - admite plangerea.
Instanta nu mentioneaza nimic de suspendarea permisului, daca si aceasta sanctiune complementara se anuleaza, din moment ce a dispus inlocuirea amenzii cu avertisment.
Ma puteti lamuri in acest sens, va rog?
Va multumesc!
Sa inteleg ca aceasta cerere de valoare redusa ar putea avea ca obiect in fapt si deschiderea succesiunii "fortate" din partea creditorului respectiv sau poate fi strict legata de recuperarea pretentiilor banesti ale reclamantului (suma datorata este de aproximativ 9400 lei) ?
Am dovada ca am anuntat banca la 4 zile de la deces, am depus si cererea de despagubire pentru creditul respectiv. Astept sa vad ce primim din partea instantei, deoarece pe portal solutia dosarului este "dispune comunicarea cererii de chemare in judecata si inscrisurile catre parat, cu mentiunea obligatiei de a depune intampinare". Ma gandesc ca un avocat nu ar putea sa ne ajute in situatia in care nu avem un certificat de mostenitor, succesiunea nefiind facuta.
Va multumesc!
Buna ziua,
Rog suport in privinta unei situatii. Mama mea avea un credit bancar, cu valoare sub 10.000 lei. Ea a decedat acum cateva luni, societatea de asigurari a refuzat plata beneficiului de asigurare, pe motiv de boala cronica nedeclarata. Inca nu a fost deschisa succesiunea pentru dansa, iar banca refuza a ne oferi informatii legate de suma/dobanzi/comisioane pana nu prezentam certificatul de mostenitor. Am incercat sa obtinem o reesalonare si sa platim o rata mai mica pe luna, cu conditia sa stim ce suma totala ar fi de plata. Inca nu am primit un raspuns la solicitare ba, mai mult, pe portalul judecatoriei am observat ca exista un dosar foarte recent cu obiectul cerere de valoare redusa, reclamant fiind Investcapital ltd si parat parintele decedat. Imi puteti spune, va rog, daca procedura cererii cu valoare redusa se poate aplica unei persoane decedate? Si daca primim acel formular din partea instantei, pot eu ca fiica, in absenta certificatului de mostenitor, sa raspund la acel formular cu toata documentatia si corespondenta pe care eu am avut-o in acest timp cu banca, corespondenta privind asigurarea, solicitari de informatii legate de suma de plata, angajament de plata. etc (nu cu acest Investcapital Ltd, care banuiesc ca a cumparat creanta de la banca sau i s-a cesionat, noi neprimind acasa niciun document cu privire la un aspect de genul)? Ce ar putea Instanta sa decida?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune persoană cu handicap
În Codul Fiscal 2021 se menționează la Art 60 Scutiri -" sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili 1.. persoanele cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din : e) transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlu de moștenire, prevăzute la art 111, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii (modificare introdusă de Legea 104 din 03 iulie 2020). " Din acest articol reiese că persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de plata impozitului de 1% dacă deschid succesiunea după termenul de 2 ani?
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
O persoană cu handicap accentuat dorește să facă succesiunea după părinți (tatăl decedat în 2007, mamă decedată în 2020, mama nu a deschis succesiunea după soț). Vă rog să îmi comunicați dacă moștenitorul persoană cu handicap, conform legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (facilități fiscale), este scutit de plată impozitului către stat de 1% din jumătatea masei succesorale ce revenea tatălui decedat în anul 2007.
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția perimare executare silita
Daca ultimul document de la executor (cu creanta cesionata) este din 17.09 si au trecut cele 15 zile, se mai poate face ceva? Nu este contestatie executare, este constatare perimare executare silita. Teoretic ar fi o cerere de chemare in judecata. Nu gasesc in legea perimarii (art 389 vechiul cod civil) un termen care se fie mentionat. Se spune ca se poate solicita de oricare parte.
Va multumesc!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sunt institutii juridice diferite, puteti formula contestatie la executare atat cu privire la calitatea de creditor a firmei de recuperare, la lipsa notificarii cesiunii de creanta, la intervenirea prescriptiei, cat si la o eventuala perimare a executarii, cu conditia sa fie formulate in termen. Toate incidentele privind executarea se rezolva in fata instantei de executare. Ar fi util sa luati legatura cu un avocat sa studieze actele, sa va prezinte mecanismul juridic, costuri si sa evalueze sansele dvs intr un eventual litigiu.