avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de valoare redusa (parat decedat)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de valoare redusa (parat decedat)

Buna ziua,
Rog suport in privinta unei situatii. Mama mea avea un credit bancar, cu valoare sub 10.000 lei. Ea a decedat acum cateva luni, societatea de asigurari a refuzat plata beneficiului de asigurare, pe motiv de boala cronica nedeclarata. Inca nu a fost deschisa succesiunea pentru dansa, iar banca refuza a ne oferi informatii legate de suma/dobanzi/comisioane pana nu prezentam certificatul de mostenitor. Am incercat sa obtinem o reesalonare si sa platim o rata mai mica pe luna, cu conditia sa stim ce suma totala ar fi de plata. Inca nu am primit un raspuns la solicitare ba, mai mult, pe portalul judecatoriei am observat ca exista un dosar foarte recent cu obiectul cerere de valoare redusa, reclamant fiind Investcapital ltd si parat parintele decedat. Imi puteti spune, va rog, daca procedura cererii cu valoare redusa se poate aplica unei persoane decedate? Si daca primim acel formular din partea instantei, pot eu ca fiica, in absenta certificatului de mostenitor, sa raspund la acel formular cu toata documentatia si corespondenta pe care eu am avut-o in acest timp cu banca, corespondenta privind asigurarea, solicitari de informatii legate de suma de plata, angajament de plata. etc (nu cu acest Investcapital Ltd, care banuiesc ca a cumparat creanta de la banca sau i s-a cesionat, noi neprimind acasa niciun document cu privire la un aspect de genul)? Ce ar putea Instanta sa decida?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LauraDorel , utilizator 18:50, 22 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicio procedura nu se poate aplica unei persoane decedate!!!

Daca aveti dovada ca ati anuntat banca de decesul mamei, atunci actiunea va fi respinsa.

Oricum este indicat sa contactati direct un avocat, in momentul cand veti primi de la instanta actiunea,
Am dovada ca am anuntat banca la 4 zile de la deces, am depus si cererea de despagubire pentru creditul respectiv. Astept sa vad ce primim din partea instantei, deoarece pe portal solutia dosarului este "dispune comunicarea cererii de chemare in judecata si inscrisurile catre parat, cu mentiunea obligatiei de a depune intampinare". Ma gandesc ca un avocat nu ar putea sa ne ajute in situatia in care nu avem un certificat de mostenitor, succesiunea nefiind facuta.
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă veți accepta succesiunea, veți fi executată silit în limita valorică a bunurilor moștenite de la debitoare.
Executorul judecătoresc poate cere succesiunea în locul moștenitorilor legali, pentru a putea recupera creanța.

Nu vă poate lua creditorul nici 1 ban în plus, decât în limita bunurilor rămase moștenire.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Sa inteleg ca aceasta cerere de valoare redusa ar putea avea ca obiect in fapt si deschiderea succesiunii "fortate" din partea creditorului respectiv sau poate fi strict legata de recuperarea pretentiilor banesti ale reclamantului (suma datorata este de aproximativ 9400 lei) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere valoare redusă cornel2222 cornel2222 Bună seara, dacă mă poate ajuta cineva cu o lămurire ce înseamnă cererea cu valoare redusă, pe portalul judecătoriei apar cu un dosar înaintat de ... (vezi toată discuția)
Cerere de valoare redusă-posibilitati de apărare. bună ziua!cu ... Adevar2 Adevar2 Cerere de valoare redusă-posibilitati de apărare. Bună ziua!Cu deosebit respect, vă rog să-mi dați un sfat pentru următoarea situație:La data de 19 ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)