avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Buna seara,
Ar putea cineva să mă lămurească ce taxe ar trebui să plătească un PFI în condițiile în care este și angajat??
Spre exemplu,in domeniul dirigenției de santier.Sunt multe firme,care în baza unui contract anterior,își permit să meargă la licitații cu diplomele fara acordul proprietarului.Sau,spre exemplu,in domeniul cursurilor cu drept de autor.Face autorul un curs,și apoi,cu diplomele participa la toate licitațiile posibile,în condițiile în care cursul este autorizat cu persoana respectiva că lector..
Mulțumesc anticipat!

Cornel Vasile a scris:

Poate detaliati mai mult ..sunt anumite domenii in care se practica asa ceva.

Buna ziua,
Aș dori să știu dacă este legal ca o persoana juridică să folosească anumite diplome de specializare ale anumitor persoane in diverse scopuri nedeclarate,doar in virtutea unui scop declarat pentru care a fost nevoie de depunerea acestor documente.
Mulțumesc.
Buna ziua!
Daca dețin un imobil pe terenul primăriei,și contractul de închiriere este pe persoana juridica,iar imobilul pe persoana fizica,se poate vinde?
Buna ziua!
Ca PFI-diriginte de șantier as putea achiziționa o mașină și să o deduc că și cheltuiala??In ce condiții??
Vă mulțumesc!
Buna ziua!
Aș dori sa aflu și eu rezolvarea în următoarea situație:
- dețin un spatiu comercial,pe persoana fizica,cu autorizație de construire definitiva,construit pe terenul primăriei.L-am dobândit prin vânzare-cumpărare.
-Terenul a fost închiriat de la primărie,pina acum ceva timp,când primăria a transferat către administrația piețelor acest teren.Mentionez că la momentul construirii spațiului,piața respectivă era deschisă,ulterior fiind închisă cu panouri sandwich,lăsând un spatiu de acces comun.
-Fara a mi se cere consimțământul,administrația piețelor a depus la OCPI înscrierea în cartea funciară,astfel încât,pe aceeași suprafață,exista 2 lucrări.Personal,dreptul meu de proprietate este înscris în extrasul de carte funciara.
-Adresa care figurează în contractul de închiriere cu administrația piețelor,(am fost nevoit să închiriez de a aceștia)este alta decât cea care mi s-a încredințat la un anumit moment premergător transferului de către primărie,schimband-o pe cea din contractul de vânzare-cumpărare,
In acest moment,doresc sa îl vând,și am intrat într-un cerc vicios,în sensul că OCPI-ul mă trimite la Primărie,Primăria mă trimite de la un etaj la altul,și nu îmi dau seama care ar fi calea cea mai scurta către vânzare.
Se poate vinde in baza contractului cu administrația piețelor pe aceea adresa??
Vă mulțumesc!!
Bună ziua!!
As dori sa aflu și eu,cât trebuie să plătească în PFI,care are și contract de munca de 4 ore pe zi!!
Mă refer la plata pentru veniturile realizate în 2024.
Vă mulțumesc!!
Austriecii,au pus la punct o metoda de înșelăciune!!Practica"de a nu vedea" rovigneta,este binecunoscuta și aplicată doar anumitor națiuni!!Statul român,le da pădurile și petrolul,și tot noi plătim!!De ce ne-ar considera altfel decât prostii lor??
Bună ziua!!
Se pare totuși,că Austrieci practica amenzile pentru românii care merg pe autostrada,chiar daca au vignete cumpărate!!As dori să întreb:
-Nu exista alta varianta decât cea cu avocatul austriac??Adică,noi de ce nu îi călărim când vin ai ci la furat??
Eu,m-aș razboi cu ei,dar în varianta in care banii pe care trebuie sa îi plătesc la niste ..... se multiplica prin avalanda,mă las păgubaș!?
Exista si o alta varianta??Statul toman,doarme??
Mulțumesc frumos!!
Pentru ce??Să recunoască un bon fiscal și un abtipild??Pe asta și mizează ei!!Decât să plătești un avocat,mai bine le dai lor bani!!Sunt convins că numai pentru români "nu vad" vigneta!!Eu mă așteptam la o scurta îndrumare!!Unde anume sa fac contestația...care ar fi pașii ..etc!!

adriandimitriu a scris:

Angajați un avocat cu drept de practică în Austria